Здравейте колеги скоро смених маслото на Пасата, преди го карах с Castrol RS Formula, този път отидох при друг майстор където си ремонтирам Е46-цата, а преди това и Аудито - така, че съм доволен от него. Той ми каза, че от завода колата излизала с масло Mobil видях, че отговаря на спецификациите на VW и реших да сложа от него, смених масления и въздушния филтри. Като запалих колата започна работи по-меко и да върви по-добре. Но баща ми я взе за едно пътуване до Бургас и на магистралата ми каза, че след 170+ км/ч му светнала лампата за маслото и започнала да пищи

Питах го зо температура на мотора - 90 градуса и абсолютно всичко друго контролни прибори, поведение, мотор, скорости (колата е автоматик) било наред. Само ламапата светвала за известно време и почвала да пищи след няколко секунди при намаляване на темпото спирала от самосебе си. Казах му да спре и да угаси колата да запали пак - напарвил го всичко си било ОК. Запалил и тръгнал до Бургас никакъв проблем

Навърщане пак при по-висока скорост на магистралата - същото

После си взех колата и си я карах из София няколко дни без никакъв проблем и признак за такъв

Докато в един момент, не започна и при мен да пищи???? Ламапата свети и след няколко секунди се оправи само

Така 2-3 пъти

Пак температурата нормална, мотора ОК, няма течове на масло. Една сутрин скоро след това при километража ми светна Oil Service нулирах го и проблемите спряха за постоянно???!!!?!?!? Докато оня ден макар и за 2 секунди пак ми светна и писна маслото и после пак, не съм имал проблеми повече. Някой знае ли от какво може да е това??? Заради маслото??? Помпата??? Или някой датчик си е заминал???