Гасне в движение и на място

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Гасне в движение и на място

Мнениеот el_nino » Вто 25 мар 2008 22:46

Значи проблема е следния както си карам и се получава едно като придурпване на колата ... за 1 сек и после сичко е ок .... но ако съм спрял .... направо си изгасва колата .... прави го само 5-10 мин след палене ..... след това време проблемите изчезват ...... и независи от това дали колата е топла или студена ....смених въздушния филтър и пак го прави ..... по настроиките на колата не е пипано нищо ...
Колата е с обикновенна газова.
От известно време забелязва че сутрин като я изкарвам то гаража .... и в гаража мирише на газ ...... също понякога като подуша над изпарителя мирише също на неизгоряла газ ?

Как да си оправя колата ? :roll:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 25 мар 2008 23:33

Изпускащи мембрани?
А това за прихлъцването нещо ми мирише на позапушен газов филтър или изпарител...

Потребителски аватар
moni.sim 1,6
Автомобил: Audi A4
Двигател: ADR 1998

Мнениеот moni.sim 1,6 » Сря 26 мар 2008 0:42

И аз залагам на сцепени мембрани в изпарителя и вариант за запушено филтърче в газовият клапан или позадръстен изпарител!

Потребителски аватар
jeko01
Автомобил: pasat B5
Двигател: AFN 1.9 TDI

ok

Мнениеот jeko01 » Чет 27 мар 2008 0:16

колега аз също съм сагласен с колегите , но моля те виж си и ваздъшния филтър . поздрави!!!

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Чет 27 мар 2008 13:13

По-горе съм писал че въздушния филтър съм го сменил и е на 10км вече и пак го прави мизерията ....

Според ваще мнения .... ако са мембрани не би трябвало ли работата на газ на колата да се промени .... към по лошо .... при мен няма такива признаци ..... още повече че това го прави от време на време когато си поиска. .... за 1 ден може да ми изгасне 20 пъти .... а днес примерно не ми е гаснала нито 1 път ... а навъртях 40км .... с 3-4 паления .... :roll:

Общо взето сичко е нормално докато доиде един момент да изгасне/хлъцне .... след това си пали нормално и пак си продължавам ... :oops:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 27 мар 2008 14:32

Колега и аз имам същия проблем с тази разлика, че не мирише на газ и филтърът е на 6км. Иска да изгасне на празен ход.
Много интересно. Ще се радвам ако се разбере защо се случва така.

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Чет 27 мар 2008 15:33

при мен не само на празен ход иска да изгасне но и в движение .... с тази разлика че в движение се получава гореспоменатото от мен хълцане .... и е на косъм да изгасне :roll:

Потребителски аватар
moni.sim 1,6
Автомобил: Audi A4
Двигател: ADR 1998

Мнениеот moni.sim 1,6 » Вто 01 апр 2008 20:55

el_nino написа:при мен не само на празен ход иска да изгасне но и в движение .... с тази разлика че в движение се получава гореспоменатото от мен хълцане .... и е на косъм да изгасне :roll:
Колега,ако изпарителят ти е електрически провери да не би да има лош контакт на някоя от клемите на двата газови клапана и те да затварят за момент,както и дали имат постоянен минус,тоест да не се губи замасяването им!

Потребителски аватар
ipget
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ipget » Вто 08 апр 2008 11:38

Обърни внимание на последното мнение и на това за мембраните.
Поздрави

Върни се в “Автогазови уредби”