Golfa се пълни с вода! Разрешено!
- stancorotax
- Автомобил:
- Двигател:
- stancorotax
- Автомобил:
- Двигател:
- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golfa се пълни с вода!
megatone написа:От дъжда преди два дни отнякъде е прокапало вода и лявата част на купето е подгизналаВ краката на шофьора и пътника отзад има локвички... Откъде може да е прокапало, огледах отпред ама не можах да видя причината
дали има някакво слабо уплътнение там и случвало ли му се е на някой такова нещо?
Колега ако имаш аларма или газова уредба виж дали като са ти прекарвали кабелите не са пробили по голям отвор от необходимия за минаването на кабеляците......
дупки по пода......обикновенно троиките са със смачкани прагове откъм предната част....може оттам някъде да прониква водицата.....
или пък може някоя тапа на пода да е паднала......
другия вариант през джама.....ако е сменян и не е залепен както трябва....
радиаторче на парно....малко вероятно отляво,но все пак не е невъзможно.....
и така....успех с отводняването:)
И аз преди 3 години се бях наводнил така! Каналите за оттичане на водата от шибидаха се бяха запушили и в краката на шофьора жабета скачаха! Препоръчвам да прочистиш не само предните канали, ами и задните,аз го направих със голяма спринцовка и маркуче!
П.С. Регулирах си и люка, по плътни да се прибира в отвора!
П.П.С. Преди спирах по един наклон пред блока, досра стръмен, и като валеше цялата вода се концентрираше само върху предните канали, вече не паркирам на тоя наклон!
П.П.С. Преди спирах по един наклон пред блока, досра стръмен, и като валеше цялата вода се концентрираше само върху предните канали, вече не паркирам на тоя наклон!
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
къде са тези канали на люкаtoshev написа:И аз преди 3 години се бях наводнил така! Каналите за оттичане на водата от шибидаха се бяха запушили и в краката на шофьора жабета скачаха! Препоръчвам да прочистиш не само предните канали, ами и задните,аз го направих със голяма спринцовка и маркуче!

- Silver_Golf
- Автомобил:
- Двигател:
колеги мисля че мога да помогна по въпроса що се отнася до теча отпред аз имах същия проблем под чистачките има 2 или3 тапи ако не се лъжа само ги намазах със силикон и теча спря а що се отнася за отзаде като се отвори шибидаха докрай и се светне със фенерче се виждат двата отводнителни канала съответно отляво и дясно на шибидаха а водата трябва да изтича някаде зад задните гуми може и да се виждат самите маркучи като се погледне на канал У С П Е Х К О Л Е Г И
колеги мисля че мога да помогна по въпроса що се отнася до теча отпред аз имах същия проблем под чистачките има 2 или3 тапи ако не се лъжа само ги намазах със силикон и теча спря а що се отнася за отзаде като се отвори шибидаха докрай и се светне със фенерче се виждат двата отводнителни канала съответно отляво и дясно на шибидаха а водата трябва да изтича някаде зад задните гуми може и да се виждат самите маркучи като се погледне на канал У С П Е Х К О Л Е Г И
- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
:)
задните....под бронята!
- megatone
- Двигател:
- Контакти:
вчера колата пак се беше напълнила
а не беше карана, затова предположих че може да е от шибидаха , замазал съм всички тапи отдолу. Случайно открих предните тръбички за отточване от шибидаха
както можете да се досетите бяха запушени
сега остава да намеря задните и след като ги отпуша да чакам дъжда в четвъртък и да видя резултата 

както можете да се досетите бяха запушени

- boiko1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.....провери си жилото за капака,има една гумичка около него където влиза в колата,ако е скъсана или е няма може да ти се пълни и от там,при мен така беше на голфа..........
Последна промяна от boiko1 на Сря 23 апр 2008 9:20, променено общо 1 път.
- megatone
- Двигател:
- Контакти:
ами сигурен съм че течеше от шибидаха ,преди да отпуша тръбичката правих тестове като наливах вода отгоре и видях капчиците които се стичаха отстрани и право на подаboiko1 написа:.....провери си жилото за капака,има една гумичка около него където влиза в колата,ако е скъсана или е няма може да ти се пълни и от там,при мен така беше на голфа..........

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”