Поло AEX 1.4 MPI '97......

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Scout
Автомобил:
Двигател:

Поло AEX 1.4 MPI '97......

Мнениеот Scout » Вто 08 апр 2008 16:43

колеги имам 2 проблема....
1. От вчера и днес засякох бензина.... 62,4 км съм минал.... едно деление на резервоара ми отлетя(беше на 3/4 резервоара, сега е на средата.....), което прави към 15/100 градско :shock
2. Когато включвам задна скорост в 90% от случайте винаги се включва все едно не съм спрял... смисал изхърква, ако мога така да се изразя....
Като допълнение да кажа, колата я имам от 6 месеца, обслужена е, с изключение на въздушния филтър(който на вид си е доста беличък и не е замърсен), горивния филтър не е сменян и имам катализатор...
Чистил съм дросела преди около 3 седмици....Не прекъсва, работи доста тихо и добре...
Освен да хвана да ида на една диагностика....
Незнам .... :cry:
Мерси предварително на всички

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 08 апр 2008 16:50

защо ще ходи на диагностика :) :?:

Аз оплакването не можах да го разбера какво е?

Само 2 савета ще ти дам, ти си прави изводите.

1. За разхода недей да съдиш по прибора на таблото! Неговата работа не е да казва колко има в резервуара, а да покаже кога е празен :). Супер неточен инструмент. В София моя разход е 10-11. Карам на не много големи растояния 10-тина км ми е до работа. Ама баш и на отиване и на връщане кисна в задръсванията!

2.Преди да включиш задна, ръгни 1-во на първа!

Потребителски аватар
Scout
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Scout » Вто 08 апр 2008 16:52

за задната ще пробвам мерси :)
но за разхода... работата ми е и на мен 9,8 км в едната посока...Излизам в 7,40 прибирам се в 16,30.... колкото и да е задръстено не може за 60 км да ми изгори 11 литра бе човек !

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 08 апр 2008 16:56

Scout написа:за задната ще пробвам мерси :)
но за разхода... работата ми е и на мен 9,8 км в едната посока...Излизам в 7,40 прибирам се в 16,30.... колкото и да е задръстено не може за 60 км да ми изгори 11 литра бе човек !

Ами пак ще ти кажа! Не го засичай по прибора на таблото!!!

Ако искаш да си сигорен:
- Пълниш до горе.
- Караш 100км и пак пълниш догоре.
Важно е да зареждаш все един и същ бензин от една безиностанция и една колонка всеки път. :) Това действие го повтаряш поне 5 пъти и осреднените стойности вече биха могли да ти дадът някаква представа за разхода!

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Вто 08 апр 2008 19:51

Тия уреди наистина са много неточни, не очаквай от тях достоверна информация! Преместването на стрелката примерно от първа до втора и от втора до трета черта изобщо не е задължително да съответства на едно и също количество гориво. При включването на скоростите - внимавай да натискаш съединителя докрай - на мен пространството за педалите ми идва малко тясно и винаги опирам в калника и констатирам, че не съм натиснал педала докрай.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 08 апр 2008 20:04

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 08 апр 2008 20:11

Смени бензиностанцията -- аз имах също проблем не се шашкай - заредих от ОМВ за десет лева и преди сяко зареждане от рода на 10 лв стрелката мърда поне малко но този път ми направи впечатление че стрелката не мръдна изобщо - много често от случаите за зареждане не се налива този бензин които си плашташ. Сипи в една туба точно 10 литрова 10 литра и виш колко кинта ще платиш -- най доброто зареждане е като пълниш за повече пари поне 30-40 лв там маменето е по малко режат те максимом половин или 1 литар за триисет лева докато зареждане по 10 лева те режат по попловин един литар на секи десет лева така че споко и си карай --- скоростите ти са за настроика на задната или саединитела -най вероятно износени втулки на лоста синхронизираи наново

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 08 апр 2008 20:49

Колега Scout-за хващането на разхода-няма да повтарям Lizard....
Мазния е прав в едно...Действително ако отидеш с пластмасова туба-няма да хване толкоз

maznia написа:....зареждане по 10 лева те режат по попловин един литар на секи десет лева така че споко и си карай

Мазен-във всяка бензиностанция трябва да има една туба наречена "Еталон"...ако имаш съмнения-можеш да провериш-по закон не трябва да откажат....
Това което пишеш че режат по литър на всеки 10-в грешка си...няма такова нещо-повярвай ми... има разлика в количеството при различни температури-да,ама чак пък толкоз....
Нали се сещаш какво би станало с лиценза на ОМВ-примерно,ако бурят с толкова???Дали ще си рискуват името???

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 08 апр 2008 20:58

Ако се загледате ,на всяко колонка има една малка лепенка (кръгла) показваща кога последно е замервана колонката. Преди (като бачках на Шел Сливница и Шела на централните софийски гробища) - всеки месец минаваха някакви ДЪРЖАВНИ контролни органи и мериха колко бенз излиза пре колонката щом отчете 1 литър на нея. Кофтито е ,че има допустима разлика и колонките се настройват да сипват точно колкото е допустимата разлика. С 2 думи в никакъв случей не е 1.000 литър :lol: . Това беше 2001 година - предполагам ,че досега не са отхлабили контрола

Потребителски аватар
kalioo
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: 1.9 131

...

Мнениеот kalioo » Чет 10 апр 2008 4:22

Колега на тази стрелка за бензина вяра да нямаш,пример: докато си карам Поло-то стрелката започва да се мърда видимо от пълно до празно и после до средата и изобщо се побърква по някои пат !!! :twisted: :roll: на някои друг случвало ли му се е ?!

dimovcheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimovcheto » Пет 11 апр 2008 16:12

не разчитай особено на бензиномера, ползвай го само за ориентир 8)

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Пет 11 апр 2008 16:27

dimovcheto написа:не разчитай особено на бензиномера, ползвай го само за ориентир 8)

Мда :) колкото да видиш дали си на червено :)

Потребителски аватар
fic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fic » Нед 13 апр 2008 16:53

колеги 8.3 л / 104 км до капачката .... смесено

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”