Кое е по здраво голф2 или опел астра вектра до93 г?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 29 ное 2005 10:26

R@do написа:най здрави като ходова част ще си останат Рекорд и Аскона. Вектрите има доста повече кусури и здравината на предницата остава на по-заден план..

Недей така, не си ли виждал как Аскона тръгва от светофар и целия заден мост остава да чака следващото зелено. Щото това се е случвало пред мен.

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Вто 29 ное 2005 12:51

колеги шофьори,не мислих че ще възприемете темата по този начин.аз сам напълно убеден кои двигател е по здрав(изключвам електрониката).за окачването не сам сигурен.целта ми беше да дадете идея как да забия мастера ш нешто остроумно
П.С. кат го питах кои е измислил ръждата тои ми отвърна
-"ти знаеш ли зашто опела бяга толкова-защтото го гони ръждата!"

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 29 ное 2005 13:47

Хихи, май ти е хитър мастера, каквото и да му отговориш, той все те затапва :lol: Трябва да ги срещнем с Ваското да си полафят mhihi mhihi mhihi
Иначе за Опел - мнението ми е, че бензиновите им двигатели, както и исузу-то са много здрави и издържливи (с изключение може би на 1.2 на Corsa). Няма какво да се лъжем. Но 90-те години Опел страдаха от качеството на изработката си, и ръждата. Сега мисля, че тези проблеми са решени, Опел си е много добър автомобил.

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Вто 29 ное 2005 14:04

Точно така.
Опелите са изключително здрави машини и като окачване и като мотори.
А специално тоя мотор на твоя майстор C16NZ..... просто нямам думи.
Ей такава Вектра търкалях навремето- всичко се обобщава с две думи : нямаш ангажименти.
Верно е че гние, но това й е единствения недостатък.
На ОК Супертранс Вектрите са с тоя мотор-- може да питаш някой бакшиш да ти обясни.

Потребителски аватар
inoi
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT 1996
Контакти:

Мнениеот inoi » Вто 29 ное 2005 14:42

StreetThug16V написа:Точно така.
Опелите са изключително здрави машини и като окачване и като мотори.
А специално тоя мотор на твоя майстор C16NZ..... просто нямам думи.

Май аз не съм уцелил автомобила :?
Наскоро родителите ми се сдобиха с Опел Астра с такъв мотор и за 2 месеца са се набутали с 600-700 лв за части (работата от мене - не я броя) :evil:.
Вярно количката е сравнително стара - 92г. ама все пак.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Вто 29 ное 2005 15:29

R@do написа:най здрави като ходова част ще си останат Рекорд и Аскона. Вектрите има доста повече кусури и здравината на предницата остава на по-заден план..

За да потвърдя думите ти, на баща ми Асконата за 11 години експолтация има сменени по предницата 1(един!) амортисор, два лагера и два маншона.
И 2/3 от ламарината по нея :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 29 ное 2005 15:35

не говорете в години а в изминати километри.

на съседа жигулата е на 25г. и е сменил веднъж накладки.
изкарва я от гаража за сватби и кръщенета. Drive

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 29 ное 2005 15:45

Ок Аскона ГТ 1.8i внесена в БГ през 1994 г. до продажбата й през 2001 г. /за7 г./ и изминати 144 000 по родните пътища - сменени само предни и задни амортесьори. Когато я продадохме все още нищо не чукаше, само леко потропваше ляво каре

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Re: Малко статистика

Мнениеот izzo » Вто 29 ное 2005 17:46

stil написа:Изображение

дудааааааааааааааааааа
СИМКА
хахахахаха :)
разцепи миффката :)

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Сря 30 ное 2005 22:26

Имам трима приятели с кадети -двата са 1,3 карбуратор другия 1,6i и тримата им правеха основни ремонти.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Чет 01 дек 2005 21:49

Имаме на двора една Астра C16NZ (комби)Караме я като пикап храним я като кола.Силно дуракоустойчива кола.Бащата не си пада много по подръжката ("куче като спи не се закача" казва) За около 3 години има навъртяни над 100 000 км.По окачване някой друг накрайник да сме сменили.Амортисьори и пружини "не знаем къде стоят" Маслото се сменя само ако колата попадне в сервиз и майстора се сети :oops: Претърпяла е два основни ремонта (виновни сме си - колата се кара само на газ и 2-та пъти бащата свършва газта и минава на бензин..........като бензин е силна дума за помията която се плацикаше в резервоара) Дните през които не е карана са под 50 за трите години.Оставяла ни е на пътя един единствен път (на Коледа - каре) ..............А какво да кажеш на майстора ли............Скъсвам се да бърша прах в колата - влиза от всякъкви дупки на всякъкви места причинени от ръждата.Като включиш светлините вечер има "зайчета" по пътя от дупките по калниците.Задните светлини ............ с една дума дискотека.Вода и кал влизат през дупките на калниците и всички жици и букси са леж.Замясява,прекъсва или изобщо няма ток.Задна чистачка и нагревател за задното стъкло - само при сух асфалт и слънчево време.............Не се чудете като видите в дъжда Астра/Вектра да се движи с отворени прозорци - само така може да се спасиш от изпотяването други варианти няма...........И с гъбичка не можеш да насмогнеш..............С бащата сме по 90/100 кг и отпред се возим гъз до гъз На дълъг път му посинява левият крак от 5-тата
.........Бихме си купили Астра пак,но само ако бащата се навие да си я кара Аз Голф-а само за 4-ка 4motion го давам

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 01 дек 2005 22:02

От опит на дървената ми тиква Голф 2 е желязна кола. Оцеля на приземяване по таван. Повече няма да говоря. Мисля си че 3 ката няма такава здравина.

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Чет 01 дек 2005 22:03

е аз все още сам убеден че джигателят на vw e po здрав.не сте виждали сигурно как са се счупили първите сегменти на 4-те бутала да кажем.друго е майстора кат види опел за ремонт на двигателя-много,много ама много лесно за разглобяване.бил сам свидетел как чирак за 40 минити сваля и подготвя за основен ремонт.и аз с моя опит твърдя че опел имат най-смотаните бутала(бутален)болт от всички автомобили произвеждани в европа

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 01 дек 2005 22:05

Ами то хубаво здрави мотори и окачване ама да караш швейцарско сирене купе не си е работа.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Чет 01 дек 2005 22:07

g1.6s написа:аз с моя опит твърдя че опел имат най-смотаните бутала(бутален)болт от всички автомобили произвеждани в европа

Ами погледнете си малкото пръстче на дясната ръка - е те такова парче се беше отчупило и двата пъти............аз така :shock: ...........майстора "е к'во - като на останалите Опел-и.........."

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”