Колко са безопасни колите на газ и метан
- bboikov
- Автомобил:
- Двигател:
Колко са безопасни колите на газ и метан
Няма да коментирам, сами се убедете, текста е на български. Пускам го, тъй като продължават да се носят всякакви слухове. Смятам, че информацията е достатъчно достоверна.
http://dnes.dir.bg/2008/04/04/news2851733.html
http://dnes.dir.bg/2008/04/04/news2851733.html
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За мене това са пълни глупости! Миналата година май загинаха няколко човека от гръмнала газова бутила отново на "Опел". Ако не се лъжа 7-8 човека бяха пострадалите но не помня колко от тях оживяха или дали е имало оживели. Случая беше следния ... Удрят се 2 коли и трета влиза във багажника на втората където е газовата и БУМ .... Ами за мен това не е безопасно и никой не може да ме убеди в обратното !
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре де .. и аз си признавам че се бях замислил за някой голям двигател на който да сложа газ или метан вместо дизеловия пасат, но точно момента свързан с опасността на бутилките в багажника ме отказа. Знам че минават и милиони изпитания преди да можем да си закупим дадената бутилка, но все пак съм против
Но наистина ... всичко е до късмет и ако ти е писано и 2 кила бензин да имаш можеш да гръмнеш 

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това са изроди ве, аз пьрвата кола дизелова като я взех , нафтата беше 74ст. коя година ще те изльжа вече. А отделно контрабанда имаше по 40ст . Следиш ли ми мисьлта братчето ми за какво ставаше на вьпрос. Ама всичко хубаво си има и краи. Газчица му е маиката сега , опасно не опасно няма как не се издьржа инак.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е, това че няма повишен риск е отдавна известно, но хубаво че са направили тези тестове.
Бутилката е в пъти по-здрава от ламарините по купето, и при удар, ако деформациите стигнат до нея, тя се мести, смачквайки ламарините пред себе си. Вероятността да се спраска е малка, освен ако е много стара, загнила отвътре.
То затова на всеки 5 години се свалят и гледат на рентген и надуват с вода... Не че някой го прави у нас де.
Дори да се скъсат тръбите, има скоростен клапан, който е доста надежден. По-новите имат и ел.клапан, а също и предпазен клапан за повишено налягане.
Не че не стават инциденти, всичко се случва, но и с бензиновите коли стават пожари и изгарят хора. Неизбежно е.
Е, който го е страх - да вади портфейла и плаща за бензин/дизел.
Бутилката е в пъти по-здрава от ламарините по купето, и при удар, ако деформациите стигнат до нея, тя се мести, смачквайки ламарините пред себе си. Вероятността да се спраска е малка, освен ако е много стара, загнила отвътре.
То затова на всеки 5 години се свалят и гледат на рентген и надуват с вода... Не че някой го прави у нас де.

Дори да се скъсат тръбите, има скоростен клапан, който е доста надежден. По-новите имат и ел.клапан, а също и предпазен клапан за повишено налягане.
Не че не стават инциденти, всичко се случва, но и с бензиновите коли стават пожари и изгарят хора. Неизбежно е.
Е, който го е страх - да вади портфейла и плаща за бензин/дизел.

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз от часовете при Физика си спомням, че един газ когато се разширява си понижава температурата - без искра няма да се запали, дори и тогава не съм убеден че ще пламна, трябва си пламък.
А я ми кажете ако някой ти влезе в багажника какъв е шанса да спраска резервоара и вероятността бензина да се запали?
Е, след това ако е повредена бутилката с газ наистина ще е мазало.
А я ми кажете ако някой ти влезе в багажника какъв е шанса да спраска резервоара и вероятността бензина да се запали?
Е, след това ако е повредена бутилката с газ наистина ще е мазало.
Върни се в “Автогазови уредби”