Здравейте и от мен ,ето го и моят опит с полирането на джанти.Моделът който закупих още преди зимата е ATS CUP 6x13 ;4x100.Тъй като джантите бяха много лошо състояние вдъхновен от темата реших и аз да се пробвам без никакъв опит в тази насока.
Ето малко снимки на джантите преди да започна работа по тях(извинявам се за качеството на снимките,но са правени с телефона ми)
Работех чрез три вида шкурки 300,1200,1500,2000
на тази снимка може да се види ефекта от минаването с първата шкурка.
За следваштите шкурки използвах вода ,като я разпръсвах чрез шише от препарат за прозорци.А кантовете от черна боя премахвах ,чрез препарата показан вече в темата на фирмата body.След всяка една ръка шкурка измивах джантата,докато на края не остана да ги полирам ,чрез ето този препарат.
Всичко съм правил на ръка ,както и полирането ето една снимка показваща разликата м/у полирана и готова за полиране джанта.
Накрая остана да ги облепя за да мога да боядисам черните кантове.(един съвет от мен използвайте изолирбанд вместо хартиено тиксо за извивките ,защото еластичността му много улеснява работата)
И най-накрая готови.
Малко съвети от мен ,винаги започвайте от джантата ,която е в най-лошо състояние.Не е важно дали имате опит в това ,а дали имате достатъчно време и нерви ,защото е доста трудоемко.Надавям се ,че съм бил полезен на тези които могат да се заемат със такова начинание и също така знам ,че качеството което съм постигнал не е на голямо ниво и имам пропуски,но мен ме радват постигнатите резултати ,та нали само исках да ги освежа.
Искам чрез темата да благодаря на баща ми ,който ми пристава на акъла и много ми помага във всички начинания свързани с колата.