странен звук-виене откъм газовата бутилка

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

странен звук-виене откъм газовата бутилка

Мнениеот bugster » Сря 09 апр 2008 14:47

Привет колеги.
Откакто са ми сложили газовия инжекцион постепенно с времето започнах да чувам някакъв звук отзад откъм газовата бутилка. Наподобява някакво виене (бучене) и е правопропорционален на подадената газ - разбирайте ме натискане на педала за газ. Преди почти не се чуваше, сега започва да се чува по осезаемо. Чува се и при работа на празен ход на двигателя. Да не говорим че е леко дразнещо, но се се чудя дали това не е и евентуален проблем. Това нещо съм го чувал и в таксита на газ и ми е правело впечетление, но идея си нямам за що иде реч. Някой да има идеи от какво може да е и какво трябва да се направи по въпроса?

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Сря 09 апр 2008 19:17

Колега омекнала прожинка на съчмата на сондата посока двигател , съчмата почти ти затвара исхода и за това бръмчи,погледни си и кранчето дали е отворено .Общо взето това се получава от малък дебит.Не е страшно наи много някои път да се прибереш на бензин и после около 60 лева за нова сонда че част трудно се намират.

Потребителски аватар
sa6o_bandita
Автомобил:
Двигател:

ссс

Мнениеот sa6o_bandita » Сря 09 апр 2008 19:19

от трабичката е звука

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Re: ссс

Мнениеот bugster » Сря 09 апр 2008 19:55

sa6o_bandita написа:от трабичката е звука

От коя тръбичка колега :roll:

djshomi - мерси за инфото. Газовата съм я сложил преди около 3 месеца - изминати около 3К км .... нормално ли е толкова бързо да се прецака това

:shock

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Сря 09 апр 2008 20:16

По принцин не би трябвало да се прецака но не знавеш на какво турско менте можеш да попаднеш.Общо взето проблема се върти около сондата за сега си караи ,а пък ако спре притока на газ към мотора я отваряи че си е1, 2 часа труд докато намериш къде е проблема

Върни се в “Автогазови уредби”