Здравейте колеги! Извнявам се за тъпия въпрос, но може ли от повреден катализатор(или износен-незнам каква точно терминология да използвам) да се увеличи разхода на гориво и колко ще струва ако трябва да се смени катазлизатора с нов. колата е ПОЛО 1996-та 1043, 45к.с., моно-инж, AEV.. на колко време трябва да се сменя този катализатор( в момента колата е на 175 000км) и каква точно функция изпълнява. Колко ще ми струва ако искам да го махна например?
Благодаря предварително!
Разход-катализатор?
- veselin111
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- veselin111
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ecstasy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здрасти колега
Колега, и аз бях писал по тази тема. Оказа се, че дрънчи защото преди това някой майстор си го е харесал точно за това , че ги изкупуват по 50-100 лева и бяха сложили няква тенекия вътре в гърнето, която в последствие беше скапана на 3 места, но се беше изметнала. Като ми писна да ми дрънчи и отидох да го сменя- тоест направо си го разкарах и на негово място сложих друго гърне /може и с тръба но не е за предпочитане защото ще бръмчи повече двигателя, но пък е по-евтино/ .
Отиваш и за 30 минути и срещу 40-50 лева си тръгваш с ново гърне на мястото на катализатора и си караш като пич
ако все пак избереш да сложиш катализатор успех и дано да не са ти го гепали и на теб
А иначе мисля, че катализаторите вършат рбота към 80,000 км. и после нов, но не съм сигурен - май беше по-малко даже
Ето и линка на темата която в последствие беше заключена
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F2%EE%F0
Отиваш и за 30 минути и срещу 40-50 лева си тръгваш с ново гърне на мястото на катализатора и си караш като пич

Ето и линка на темата която в последствие беше заключена

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F2%EE%F0
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”