Romania

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bodlivez
Автомобил:
Двигател:

Romania

Мнениеот bodlivez » Чет 10 апр 2008 7:55

Утре ще пътувам до Букурещ през Русе, ако някои е ходил скоро да каже как стоят нещата с моста, винетка, карта на Букурещ и т.н. Месното население поназнаива ли англииски или немски.
Имам половин ден свободен в Букурещ - какво си струва да се види ( без go-go dancing :) )

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 10 апр 2008 8:01

Миналата година лятото ходих.Точно по този маршрут.Минаваш Дунав мост там има такса от 13 лв беше тогава а от другата страна излезе малко по-скъпо.Пътя е хубав само малко след тяхната граница се минава през 1-2 села, там внимаваи че има полция и каруци по пътя.След това излизаш на магистрала и газ ....Спазвай правилата че там имат цивилни полицаи дето дебнат.В Букореш как да ти кажа аз по интуция се оправих
;-).Имат винетки купи си на границата , седмичната е 3 евро.Говорят английски само някой ще ти е малко зор , повечето не схващат :) ама става.Имаш обхват на глобул малко преди да влезеш в Букореш без да имащ вкл.ромуминг.Вива тел и Мтел умират още не 5-10км в Ромъния.Ами това е от мен.

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Чет 10 апр 2008 8:21

Последно ходих в Букурещ на 09.03. .Таксата на моста е 16 лв. вече.След като минеш моста и КПП то има бензиностанция-от там купуваш винетка.Те са седмични и струват към 7 евро или 12 леи.Ако няма винетки- може нарочно да не ти продадат-отиваш в Гюргево и търсиш бензиностанция "МОЛ" .Там има със сигурност.А,и да внимаваш за "услужливи" румънци-мен така ме излъга един за винетка.Вика на развален български -Те не дават щот си българин,карай след мен до бензиностанцията на МОЛ и ще купим.Та той купи винетка ама тя ми излезе към 20 леи .Т не се връзвай на такива балкански номера.
Като пътуваш към Букурещ,а и в града спазвай ограниченията,че има ченгета и в необозначени коли.Радар-детектора ми свиркаше доста пъти. :D .Ако не си ходил друг път е хубаво да си купиш карта на Букурещ,самия град е много голям и с натоварен трафик.Улиците нямат табелки с имена,ама полицаите поназнайват малко английски.Това е,успех!

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 10 апр 2008 8:50

Гледам колегите са те ориентирали вече, но ако искаш да питаш още някой, The Red Guy е твоя човек от Русе. Мисля че кара такси там и ходи до Румъния често.
http://forum.vwclub.bg/profile.php?mode=viewprofile&u=112157

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 10 апр 2008 8:59

незнам дали ще бъда полезен и незнам дали се минава през гр.Сегет,но вчера казаха по радиото като се минава от там се внимава защото са правят обири на чужденци :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 10 апр 2008 9:14

vanko_VW написа:незнам дали ще бъда полезен и незнам дали се минава през гр.Сегет,но вчера казаха по радиото като се минава от там се внимава защото са правят обири на чужденци :!: :!: :!:

:047: Какво общо има Сегет с Румъния?!

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 10 апр 2008 10:12

ми както казах колега незнам дали ще бада полезен,явно съм сбъркал за което :smackbum ,

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 10 апр 2008 10:13

Marto0 написа:
vanko_VW написа:незнам дали ще бъда полезен и незнам дали се минава през гр.Сегет,но вчера казаха по радиото като се минава от там се внимава защото са правят обири на чужденци :!: :!: :!:

Да, по-скоро с Хърватсна има общо :idea:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 10 апр 2008 10:15

ABSOLUT написа:
Marto0 написа:

Да, по-скоро с Хърватсна има общо :idea:

:woooow: Сегед е в Унгария бе хора!

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 10 апр 2008 10:40

Изображение
Сегед се намира в Унгария, в близост до границата с Румъния. Въпреки, че Унгария е по-развита страна от Румъния е за предпочитане да се нощува в Румъния от колкото в Унагрия. В Румъния във всяко населено място има полиция и местните жители се страхуват да правят золуми, заради лошите последствия.

Относно винетните стикери- в Румъния за най-краткия срок е 2 Евро, като задължително трябва да се закупи или от бензиностанция или от място където се продават (предимно обменни бюра намиращи се по границата), като освен винетния стикер трябва да предоставят и касова бележка, която трябва да се пази. Когато правят проверка, полицаите искат касовата бележка.

Преди да се влезе в ГКПП-Дунав мост, точно преди кръговото кръстовище в ляво има 1-2 кръчми и до тях се продават международни застраховки. Една застраховка струва 10 лв. и е хубаво да се направи, защото ако се случи нещо със здравето ви, да може да се поеме лечението. Веднага след първата бариера , където пътя се стеснява има една бутка в която се плаща такса за преминаване през моста. Таксата ако не се лъжа е около 8 евро. След това продължаваш напред и стигаш до кабинките където граничните полицай ще направят проверка. От там се продължава на пред и след около 200 м. има румънска бензиностанция (намира се в дясно от вас)-там трябва да има винетни стикери. Като отидеш на касата трябва само да кажеш "винетка минимум". От там продължаваш напред и след около 300-500 м. има кръстовище, на него се свива в ляво и се продължава напред. Влиза се в населено място. На първото голямо кръстовище се завива в дясно и се продължава само напред. Пътя е хубав, но няма мантинели и трябва да се внимава, защото канавките са около 1м. дълбоки. Стриктно се спазват пътните знаци защото румънските полицаи обичат да "дерат кожа" ( като пресен случай, на един му взеха книжката за 5 м. заради превишение на скоростта от 20 км-за глобата няма да коментирам). Гледат се табелите и много бързо ще стъгнеш до Букурещ. Препоръчвам в града да се отива преди 7ч и след 10ч. за да се избегнат огромните задръствания.

Успех с пътуването.

Последна промяна от DAXC на Чет 10 апр 2008 12:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 10 апр 2008 12:10

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Чет 10 апр 2008 12:23

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 10 апр 2008 12:27

едното е с Д другото с Т
това в хърватско е некво село :lol:

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Чет 10 апр 2008 12:34

Да де,ама темата беше за Румъния :) Така,че...

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Чет 10 апр 2008 12:45

аз ходих до букурещ вчера.от БГ страна моста се плаща 16 лева,от румънската страна като се връщаш е 8евро или 25 леи.дупки много.на англииски или немски не могат да се оправят чуйдоземците така че има няколко думи дето тряя знаеш:"Букурещи" тва на отиване,а на връщане "Джурджу." Колега а ти какво ще правиш в Букурещ на летището ли отиваш или по др бизнес?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”