Пак централното на B3 (уникално)!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tedydora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedydora » Чет 10 апр 2008 19:40

Аз имам същия модел и почти същия проблем - когато ми е изключена алармата колата се отваря и затваря само с ключана лявата врата, докато с ключа за другата врата се откл. и закл. само дясната врата. Аз също сменях дръжките на предните врати,когато го купих, защото бяха счупени, макар че в началото не беше така т.е. с новите дръжки и с двата ключа се откколата. По късно това стана възможно само с лявата врата. Проверявах букси, кабели връзки, но нищо. Дори преди време ми се случи да не мога да я отключа по никакъв начин (детето остана вътре за половин час, докато накрая почти я взломих) - аз откл. а централното веднага се задейства и заключва. Същото ставаше и с лостчетата от вътре - аз ги вдигам а те сами се свалят.
След като включих алармата се оказа, че и тя не отваря всеки път колата, въпреки че майстора каза че алармата си е наред (явно такъв му е майсторлъка).
Ако разбереш какъв е проблема пиши, че и аз да го реша.

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Чет 10 апр 2008 20:50

tedydora написа:Аз имам същия модел и почти същия проблем - когато ми е изключена алармата колата се отваря и затваря само с ключана лявата врата, докато с ключа за другата врата се откл. и закл. само дясната врата. Аз също сменях дръжките на предните врати,когато го купих, защото бяха счупени, макар че в началото не беше така т.е. с новите дръжки и с двата ключа се откколата. По късно това стана възможно само с лявата врата. Проверявах букси, кабели връзки, но нищо. Дори преди време ми се случи да не мога да я отключа по никакъв начин (детето остана вътре за половин час, докато накрая почти я взломих) - аз откл. а централното веднага се задейства и заключва. Същото ставаше и с лостчетата от вътре - аз ги вдигам а те сами се свалят.
След като включих алармата се оказа, че и тя не отваря всеки път колата, въпреки че майстора каза че алармата си е наред (явно такъв му е майсторлъка).
Ако разбереш какъв е проблема пиши, че и аз да го реша.

Много е възможно "майстора" да е прав, не че го защитавам от колегиалност. Голфовете и пасатите -Г3, Б3, Б4 - имат грижи често със централното.
1. Много често се навлажняват компресторите и започват да се държат неадекватно.
2. Понякога не добър контакт или малко влага в буксите при колонките създават проблеми и пак рефлектира върху работата.

Единия вариант да знаеш, че винаги ще работи и ще заключва и отключва без проблем (стига самото моторче в компресора да е ОК) е ако наистина не може да се оправите с електрониката в компресора то същата да се прескочи. Тоест прави се модулче от 2 релета и се управлява директно двигателчето като обикновенна мащинка за централно - с реверсиране на напреженията. Задава се дълъг 4сек импулс за да е сигурно , че колата ще се заключи или отключи цялата. Повечето аларми имат вградени релета и просто се променя начина на вързване на управлението към централното. Пускат се 2 кабела до комресора и така. Има и много аларми българско производство, които нямат вградени релета за централноа подават маломощни импулси за управляване на релета. Тогава се налага да се прави модулчето за управление.

Другото , което може да се пробва е още от колонката да се изключав управленията на централното от самите врати, така че само и единственно алармата да подава импулси към оригиналните кабели на централното. Тогава дръжките на вратите няма да са активни , но може и да си разрешите проблема.

Успех

Потребителски аватар
ipget
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ipget » Чет 10 апр 2008 21:47

PASATите въобще имат дефектиращи и странни дръжки според мен.
Все някакви странни дефекти дават...

Потребителски аватар
Gencata
Автомобил: VW Golf Mk5 1.9 TDI
Двигател: BLS 2006

Мнениеот Gencata » Чет 10 апр 2008 23:11

Ясер определено е дал доста добри предложения, но поне за сега съм твърдо решен да пробвам, какво мога да направя по проблема. Трябва да отбележа, че нямам аларма, нито дистанционно управление на централното. Все трябва да може да се оправи това нещо. Тези дни мисля да намеря време за разглабяне на предните врати, дано пък излезе нещо и разковничета да се окажат точно те. На пръв поглед проблема е незначителен след като казах, че лявата сама си работи добре, но понякога се получава и този клинч, който колегата по горе спомена. От където и както и да пробваш, ръчиците се забиват надолу и колицата твърдо отказва да те пусне вътре :) .

Върни се в “Passat”