Нов вид изнудване от полицаи! епизод 2 - стр 4.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
sarbinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sarbinoff » Пет 11 апр 2008 13:17

Сега и аз съм попадал на такива,ама оня ден минавам на кръстовище на десен завой и си навлизам на зелено,ама пред мене рейс и той завива бавно,и светва жълто и са немога да спра насредата на завоя,и минавам и след 15 метра куки,изобщо немаше да ме спрът ама тоя в последния момент ме видя че съм по млад,и си счупи краката да ме спре,както и да е заяде се спечели си10 лева,и си тръгнах.Изобщо не бех виновен ма човека реши да изкара бързи 10 лева

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 11 апр 2008 13:19

sarbinoff написа:.Изобщо не бех виновен ма човека реши да изкара бързи 10 лева

а защо му плати
като не си виновен
пък и виновен защо плащаш :roll:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 11 апр 2008 13:23

ами защо ли е платил? ами как няма да плати... редовен номер е да минеш на жълто веднага след като е светнало, и то с цел да не спреш рязко насред кръстовището- и веднага следва палката че си минал на червено... останалото е описано в БМВ форума... ти какво би направил?

Потребителски аватар
sarbinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sarbinoff » Пет 11 апр 2008 13:31

ми платих му щото веднага като му казах,че не е така,той каза "абе аз видях,за това провинение......" и натама по закон,и искаше акт да ми пише за това му платих.Предпочитам да му дам 10 лева отколкото в кат 100.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 11 апр 2008 13:36

Онзи ден бях в София да взема една нова служ. кола и понеже не се оправям добре помолих представитела на фирмата да ме заведе до ОМВ -то ,заредихме и на сфетофара имаше патрулка която спираше само таксита,момчето познаваше полицая и му се обади/явно авери бяха/ след разговора го попитах защо спира само таксита ,и момчето вика защото имат олуес кеш и си плащат независимо виновни или не.Шашнах се

Потребителски аватар
sarbinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sarbinoff » Пет 11 апр 2008 13:38

Бе така общо взето много рядко мое да случиш на некой свестен

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 11 апр 2008 13:51

sarbinoff написа:ми платих му щото веднага като му казах,че не е така,той каза "абе аз видях,за това провинение......" и натама по закон,и искаше акт да ми пише за това му платих.Предпочитам да му дам 10 лева отколкото в кат 100.

Абе как ше му даваш без да си напраил нарушение! Оня ден ме спира някъв, говори ми глупости, накъде съм носел багажа (сменях квартирата), документи, туй онуй и накрая:
- Сега ше ви напишем едно актче!
- МОЛЯЯЯ? Може ли да знам защо?
- За каране без предпазен колан.
- МОЛЯЯЯ? Свалих си колана СЛЕД КАТО СПРЯХ И СИ ЗАГАСИХ КОЛАТА!
- Амиии... уффф... айде, приятна вечер.
:lol:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 11 апр 2008 14:21

аз не плащам
затова сме на това дередже и ревем за корупция

Потребителски аватар
sarbinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sarbinoff » Пет 11 апр 2008 14:26

добре нема значение,черпил съм,хубаво,ма въпроса беше че искат яко и то за без причина :wink: а и междудругото тфа за колана,точно поради тази причина не го свалям,преди да ме помоли да сляза

Последна промяна от sarbinoff на Пет 11 апр 2008 14:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 11 апр 2008 14:28

Pichaga написа:аз не плащам
затова сме на това дередже и ревем за корупция

ама пич тука не става дума за това да си нарушил и да даваш 10-20лв.... никой не реве за това щото се отърва с 10-20лв вместо актове и глоби и т.н... оплакваме се от откровеното ИЗНУДВАНЕ и гаврите...

Последна промяна от DimoNN на Пет 11 апр 2008 14:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sarbinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sarbinoff » Пет 11 апр 2008 14:31

Пуснато на: Пет Апр 11, 2008 15:28 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

ама пич тука не става дума за това да си нарушил и да даваш 10-20лв.... никой не реве за това щото се отърва с 10-20лв вместо актове и глоби и т.н... оплакваме се от откровеното ИЗНУДВАНЕ и гаврите...

нали точно това съм написал в горния пост :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 11 апр 2008 14:57

изнудването е двустранен процес
искане и даване
гавра, и ти можеш да се погавриш като му пуснеш жалбица в прокуратурата, че те изнудва и вервай ми ще му създадедш много пробелеми особено ако си имаш и свидетел
изнудват ни щото им се даваме, ама това е друга и дълга тема
изнудване има и мене са ме качвали на пързалката, но аз бакшиши не раздавам, по-добре е държавата да вземе, отколокото някой милиционер да му давам хонорари

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пет 11 апр 2008 15:00

Прибирам се веднъж от работа в 5 сутринта вече едвам гледам подпирам си главата на прозореца на колата за да не падне и спускайки се от семинарията надолу посока "Хемус" ме застига патрулка със сирени и ме спират. Аз си викам рутинна проверка най-много да ме накарат да духам по това време и то в събота. И в тоя момент куката ми вика "Спешен ли беше разговора?" :shock И аз му разправям че не съм говорил по телефона. - "Да ама аз видях как свети..." Явно беше човека рнетген понеже телефона ми беше в джоба. Веднага му предложих да му покажа call лист-а. Той ми се изсмя и каза че винаги съм можел да го изтрия... Слязох от колата и почнахме да се обясняваме какви били глобите, с какво съм се занимавал, от къде и на къде съм бил тръгнал и вписвайки ме в книгата за проверените ми разправя "Как си с финансите? Намира ли ти се една десетуна?" Отговора ми беше че нямам и понеже се чувствам виновен за това което не бях направил пожелах да ми напише акт. Това определено не му хареса (вече ме беше записал сред проверените) Казах му че отивам да ги изчакам в колата (беше зимата) а той ми разправя "Не изчакай" и ме държи нарочно на студа по блуза обаче и аз упорит повисях и най-безцеремонно си заплахих цигара и започнах да си правя кръгчета около колата и накрая неговите нерви не издържаха и ми върна документите като през цялото време ми се закнаваше как следващия път щял да ми разгони фамилията в общи линии. И другия ми брутален случай: Току що съм се рамазал с колата челно в една бетонна стена, двама от приятелите ми се държат за главите от удара и аз не знам просто къде се намирам... и така идват куките след 10 минути както никога и се почва "Ейййй как успя да се удариш? Да не си пил? Викам му че не съм а той: "Това ти е била грешката. Ние с колегата пием по няколко и не се удряме..." След като се пое*аваха стабилно с мен въпреки че въобще не ми беше до това накрая единия стана сериозен и ми разправя че съм имал два варианта. Единия беше акта да ми е 100лв. и 3 точки а другия 300лв. и не помня вече колко точки. пита ме кой си избирам. Аз естествено викам по-лекия. И от там чувам: "Ама подгорвен ли си да пишем по лекия?" От там вече бесен и мислейки си само колко ме боли гърба не издържах и му казах пиши каквото искаш и си влязох в колата. В крайна сметка ми бяха писали лекия вариант но държанието им беше безобразно. Само се чудят как да изкарат някой лев... :evil:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пет 11 апр 2008 15:13

Проблема е много по задълбочен и глобален. Човек е живял 10000000 години скачайки по дърветата да бере плодове. Научил се е да ловува и се справя с природните условия. Сега изведнъж от 100 години почват да му слагат фуражка на главата. Просто човек не е създаден да носи фуражка....нама кака да се справи ! Може би ако я поноси 10000 години ще еволюира до перфектната кука 8)

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 11 апр 2008 15:15

Pichaga написа:изнудването е двустранен процес
искане и даване
гавра, и ти можеш да се погавриш като му пуснеш жалбица в прокуратурата, че те изнудва и вервай ми ще му създадедш много пробелеми особено ако си имаш и свидетел
изнудват ни щото им се даваме, ама това е друга и дълга тема
изнудване има и мене са ме качвали на пързалката, но аз бакшиши не раздавам, по-добре е държавата да вземе, отколокото някой милиционер да му давам хонорари

пичага с тебе сме на едно мнение а излиза че водим спор... подкрепям те напълно, въпроса е че вместо да служат на народа, те служат на джоба си и толкова са се овълчили вече, че почват и да изнудват... ей това е!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”