Отново Паркинги и Гаражи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 11 апр 2008 18:29

i_cenov написа:Добре, преди няколко дни се чудех ако ми се наложи да пратя СМС буквите на кирилица или латиница трябва да са? В моя случай телефона ми не поддържа писане на кирилица, което много ме дразни, но какво да правя? Освен това както казвате няма номера със строго кирилски букви! До какъв извод да стигна? - че трябва да си купя нов телефон който има кирилица ли?, или просто българите да вземат веднъж да свършат нещо както трябва?

пишеш с латински букви бе пич.
СА е СА, а не SA разбираш ли?

Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_cenov » Пет 11 апр 2008 18:32

Разбирам, но доколкото разбрах човека заради това е отворил темата.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 11 апр 2008 18:34

i_cenov написа:Разбирам, но доколкото разбрах човека заради това е отворил темата.

да ама той го не го е написал така :wink:

сега по BTV това говорат...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 11 апр 2008 18:35

точно за това говориха в новините :)

Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_cenov » Пет 11 апр 2008 18:37

Ludia написа:
i_cenov написа:Разбирам, но доколкото разбрах човека заради това е отворил темата.

да ама той го не го е написал така :wink:

сега по BTV това говорат...

ОК, мир :009:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 11 апр 2008 18:37

Tyan написа:точно за това говориха в новините :)

а някой написал О / буквата след Н в бълг. азбука / вместо НУЛА :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 11 апр 2008 22:48

Абе не е гочно така, щото макар и да изглеждат еднакви, буквите на кирилица са с различен аски код. Това е да напишеш се едно www.bоl.bg като о-то ти е на кирилица - айде копирай линка сега и го пастни в адрес бара да видиш че няма да ти се отвори, то даже и phpBB-то както се вижда не го показва като линк след кирилската буква. Друг е въпроса, че е пълна простотия това, щото аз лично не знам как да пиша на кирилица в телефона си и не смятам да изгубя и 10 минути да прочета как става, а оператора като ще взема комисионна да напише мааалко по-адвансед софт да извърта възможните комбинации при анализа на смс-а, ма що да си дават зор... нали така и така са си зели парите от поръчката...

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Пет 11 апр 2008 23:25

пак по темата..преди няколко седмици бях паркирал на синя зона..и свободни места мнго..и спирам си аз...и отивам при пачата..и и я питам..целия паркинг ли е синя зона и може да се спира с смс? и тя ми вика да...окей..върша кфот върша..идвам..и някъф паяк ще ми дига колата..викам мамичката ви мрасна...почнахме да се псуваме там..питам я оная кфо става нали каза че няма проблеми...и тя ми разправя..ма аз тука ли ви посочих да спрете..леле...щех да я умъртвя...та бил съм спрял на инвалидно место...и кат дойдел човека инвалид..съседната кола до мен..Х5 с инвалидна лепенка(горкия инвалид)..не можел да спре кат дойде щот съм спрял там...а има още 5 свободни места....знам че съм виновен че съм спрял на инвалидно и не съм се загледал..ама...бах ти....

А на теб поне малко не ти ли беше неудобно да спреш на инвалидно място? Че и да се жалваш че са те глобили?

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пет 11 апр 2008 23:30

maniak написа:
пак по темата..преди няколко седмици бях паркирал на синя зона..и свободни места мнго..и спирам си аз...и отивам при пачата..и и я питам..целия паркинг ли е синя зона и може да се спира с смс? и тя ми вика да...окей..върша кфот върша..идвам..и някъф паяк ще ми дига колата..викам мамичката ви мрасна...почнахме да се псуваме там..питам я оная кфо става нали каза че няма проблеми...и тя ми разправя..ма аз тука ли ви посочих да спрете..леле...щех да я умъртвя...та бил съм спрял на инвалидно место...и кат дойдел човека инвалид..съседната кола до мен..Х5 с инвалидна лепенка(горкия инвалид)..не можел да спре кат дойде щот съм спрял там...а има още 5 свободни места....знам че съм виновен че съм спрял на инвалидно и не съм се загледал..ама...бах ти....

А на теб поне малко не ти ли беше неудобно да спреш на инвалидно място? Че и да се жалваш че са те глобили?

такива дебилни въпроси недей да ми задаваш,защо как и къде съм го написал в поста,ако си го прочел нямаше да питаш такива тъпотии

dimovcheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimovcheto » Пет 11 апр 2008 23:33

Аз пък вчера размишлявах за "Паркинги и гаражи"......отново!
Обикаляме с един приятел преките между "Витоша" и "Ботев" да паркираме за 10-ина минути и навсякъде синя зона - табелки, зеленожилетковци през 20-30 метра, талони, СМС-и, скоби, паяци...мамата си ебало навсякъде по уличките и булеварда. Та в мен закипяха отново мисли по темата: какво е направила фирма "Паркинги и гаражи" за мен та да ми искат пари и усложняват живота за да паркирам за 10 минути? Каква услуга ми предлагат всъщност?
Какво са направили за улиците та да искат пари за тях? Тези улици са правени с парите и труда на бащите и дядовците ни! Познавам хора който живеят в района - тяхната драма е сериозна.....
Къде отиват парите за талони и СМС-и? Не е за подобряване на инфрастуктурата очевидно!
За мен това си е чиста проба РЕКЕТ, мамка му!
Утре ще ми поискат да пращам смс-и и за правото да си държа колата пред блока........ :evil:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 11 апр 2008 23:40

Абе не е баш така, защото (без да се сърдиш) ТИ какво правиш с колата в центъра дето само теб те няма :?: Аз там си ходя пеша, а ако наистина ми се налага, ходя с колата вечер, когато няма синя зона .. не че има пак къде да спреш де, но това пак по същата причина, щото и кафе трябва да пием с колата, ама ако може предните гуми в бара да са влезли, не сме случайни хора все пак...

А за това че живеещите там преживяват драма съм напълно съгласен.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 12 апр 2008 0:11

dj_tuhla написа:Абе не е гочно така, щото макар и да изглеждат еднакви, буквите на кирилица са с различен аски код. Това е да напишеш се едно www.bоl.bg като о-то ти е на кирилица - айде копирай линка сега и го пастни в адрес бара да видиш че няма да ти се отвори, то даже и phpBB-то както се вижда не го показва като линк след кирилската буква. Друг е въпроса, че е пълна простотия това, щото аз лично не знам как да пиша на кирилица в телефона си и не смятам да изгубя и 10 минути да прочета как става, а оператора като ще взема комисионна да напише мааалко по-адвансед софт да извърта възможните комбинации при анализа на смс-а, ма що да си дават зор... нали така и така са си зели парите от поръчката...

и ти ли него разбираш бееее...
аз си мислех че повечето са интелигентни тука :cry:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 12 апр 2008 7:54

На мен ми дигнаха колата заради паркиране на инвалидно място....сам си бях виновен че не преценеих точно за кои две места се отнася....знака но се заблудих и по това че нявсякъде преди където съм паркирал инвалидните места са боядисани в синьо...или имат знак инвалид нарисуван на асвалта...добре че полицаят излезе севестен провери ме за други нрушения...и ми спести първия акт...така че наистина внимавайте....иначе за синята зона ..ще кажа добре че я има имак...не знам човек как може да се паркира в центъра и да си свърши работа....аз съм скаран с СМС ти и затова си попълвам талончета ... нося си по три четири...в жабката...

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Съб 12 апр 2008 9:40

А някой знае ли дали като слагат скоба те снимат и записват по някакъв начин и ако сам си махнеш скобата имат ли право да те гонят законово. Защото даже в англия имаха подобен проблем с разни развилнели се фирмички от типа на паркинги и гаражи и се беше появил някакъв пич дето се прави на супер герой и освобождаваше колите - Ъглошлайф мен

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 12 апр 2008 9:47

XpacTa написа:Ъглошлайф мен

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Тоя пич уби всичките ми мечти....чак адския костюм е нагласил..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”