колегиални ли сме

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Чет 10 апр 2008 12:30

Lizard написа:И аз съм колегиален :).
Ама само вечер!

Сутрин като бързам за работа, по-вероятно да отговоря на поздрава с псувня :)

Сутрин:
1. бързам
2. още не съм се събудил и карам по инстинкт
3. не пускам никой а даже аз се вра и пререждам по светофарите.

Вечер е точно обратното:
1. пускам всеки, който видя и реша, че е удобно/безопасно
2. карам бавно
3. седя си най-културно в най-бавната лента на светофара
4. остава ми време да оглеждам VW, женски задни части, че даже и други марки коли за стикери :)

Я, то и аз същия!!! Особено вечерната точка номер 4 е най-добра!
Но колегиалността се разжда от колегиалност!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 10 апр 2008 12:34

колегиален съм и затова ме псуват

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Чет 10 апр 2008 17:21

Pichaga написа:колегиален съм и затова ме псуват

:да: Много често срещано явление! Ей в такива моменти ти се отщява и да си добър, и да правиш каквито и да било жестове на когото и да било и по какъвто и да е повод.
"Прави добро - яж ла**о!" са казали хората.

airjohn написа:Според мен 50% от задръстванята стават от бавнотията на хората.

.... и останалите 90% от тези, които се нареждат в по-бързо придвижващата се лента и като приближат светофара задръстват и двете ленти за да преминат в тази, която им е необходима. :a boi de

Кой колко е колегиален на пътя не знам, но определено смятам, че нямаме култура на шофиране и придвижване като цяло! :hmmmm

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Чет 10 апр 2008 17:40

АЗ на 90% съм колегиален особено там където знам ,че пада голямо чакане за завой аз спирам пък тия дето бързат зад мен ми е все тая да псуват да свиркат хора сме.И за лентите винаги си ползвам моята то катастрофите стават заради неспазването на маркировката явно.

П.П за къде бързат всички е това не го разбирам едва ли всички им се ражда дете или някой е болен.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Чет 10 апр 2008 18:42

StanTheMan написа:......

.... и останалите 90% от тези, които се нареждат в по-бързо придвижващата се лента и като приближат светофара задръстват и двете ленти за да преминат в тази, която им е необходима. :a boi de

Кой колко е колегиален на пътя не знам, но определено смятам, че нямаме култура на шофиране и придвижване като цяло! :hmmmm

50% + останалите 90% .... аз ли се преработих днеска или ми се види 140% :).

Колега jbussines бързаме за работа! Сутрин ако си пред мен и се влачиш ще те прескоча! Ако пък караш бързо ще залепна за тебе да те ползвам за радар детектор :).

Това за престрояването от лента в лента. Без да се оправдавам гледам да го правя без да преча на другите, за целта трябва дебнеш като сокол, кой спи още и да се мушнеш пред него.
А и ползваме Жокер! Варнеска регистрация :). Кат пусна мигача и винаги ме пускат, кой знае сигорно си викат "тоз не е от тука и объркал лентите" :).

Аве сутрин не ме търсете за колегилност имам цел! Трябва да отида на работа да пия едно кафе и тогаз ставам човек :).

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Чет 10 апр 2008 20:32

То тука само ангели се навъдили много сте примерни бря . Иначе на пътя ..... :evil:

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Пет 11 апр 2008 17:55

Каквото повикало -това се обадило: таксита и градски транспорт-никакъв толеранс.За последната седмица два пъти си пробвам абс-а заради шофьори на гр.транспорт-ще те смачка,а после те псува...
За всички останали съм много толерантен,особено за коли с нашата емблемка.Мисля,че на пътя всички трябва да са равни,щото при свети Петър казват,че било така задължително!

Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_cenov » Пет 11 апр 2008 18:42

red rider написа:То тука само ангели се навъдили много сте примерни бря . Иначе на пътя ..... :evil:

До тука само 30-на поста, така че явно не са чак толкова :lol:

П.П. Шегичка разбира се :)

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

у

Мнениеот pkaramitev » Пет 11 апр 2008 18:45

Stefan написа:
oho написа:Почти винаги пускам аварийки в знак на благодарност. Много ми харесва когато някой направи този жест, когато аз съм го пуснал и не забравям и аз да го правя, когато някой пусне мен.

Аз също :D

Това ме трогва,понякога се просълзявам даже :oops:

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Пет 11 апр 2008 19:15

Lizard написа:
StanTheMan написа:......

50% + останалите 90% .... аз ли се преработих днеска или ми се види 140% :).

:lol: :D Ама ти сериозно ли :lol:
Написах го нарочно за да акцентирам, но очевидно не си схванал акцента ми 8)
Наистина бавните хора не ме изнервят толкова, колкото гореописаните, но както и да е, то като е ежедневие се свиква :wink:

Потребителски аватар
Гумата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Гумата » Пет 11 апр 2008 19:27

Почти винаги пускам аварийки в знак на благодарност.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 11 апр 2008 19:47

Манталитет и възпитание ... всичко опира до това.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 11 апр 2008 20:28

Винаги казвам мерси та по някой път даже и по 2 пъти ( с ръка и после аварийни ) когато някой ме пусне. Когато аз пусна някой и ми благодари било то с ръка или аварийки факта че съм го пуснал ми доставя удоволствие. Много мразя когато пусна някой а той просто си продължи.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 11 апр 2008 21:00

Това което изчетох досега няма нищо общо с темата!!! Българина е най калпавия и прост шофьор който съм виждал в ЕВРОПА!Това няма как да се обясни с две думи.Едва 10-12 процента,наистина карат като хората от Западна Европа.Балканска му работа.....

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Пет 11 апр 2008 22:48

H2O написа:Това което изчетох досега няма нищо общо с темата!!! Българина е най калпавия и прост шофьор който съм виждал в ЕВРОПА!Това няма как да се обясни с две думи.Едва 10-12 процента,наистина карат като хората от Западна Европа.Балканска му работа.....

Колега тука не съм много съгласен с тебе може да сме много ама много калпави ама в никакъв случай не сме прости,тва дето става в бг не е от простотия а от наглост,липса на култура абе както казаха колегите,всичко си опира до манталитет.
Относно простотията,около 3 години съм в испания и карам кога аз кога баща ми,тука нещата са съвсем наопатсе културата на пътя им е на ниво,дава се предимство,пешеходци и т.н , и с голяма лекота мога да кажа,че може да са много културни ама са ПРОСТИ,ТЪПИ както искате така го наречете(това разбира се не се однася за абсолутно всички,както винаги си има и изклучения),и това не е само мое мнение, а го твърдят много хора,
на какви ПТП-та съм бил свидетел не е истина.
Всеки ден карайки си трова нервата е поне не засичат ама са прости шофиорчета и никой не може да ме разубеди!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”