Пътуване през Сърбия

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Вто 25 мар 2008 11:09

за сега няма проблеми :wink: ако има нещо ще пиша

Потребителски аватар
vankoit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankoit » Вто 25 мар 2008 18:47

И аз вчера се варнах през Сърбия,нямаше проблеми.

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Пет 28 мар 2008 19:08

Колеги , някой знае ли какво се случва с момента в Сърбия.
Става ли за пътуване?

Потребителски аватар
Tomata-1667
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tomata-1667 » Пет 28 мар 2008 20:32

На скоро иэлиэах преэ Сърбия чесно каэано никви ядове но на връштане си минах Унгария-Румъния кофтито е пътя преэ Румъния е много лош и които прави сметки да иэлиэа нека да се паэи в Унгария много гадни копеленца крадци са се навъдили един приятел го отарашиха преди седмица на OMV бенэиностанция на паркинга по сред бял ден това е което мога да кажа като сведения от преди седмица :roll:
Пожелавам успех на всички патуващи :wink:

Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Нед 30 мар 2008 0:24

за сега няма проблем секи ден патуват автобуси на една фирма кам която работи бащами и за сега нямат проблем сичко е спокойно :wink:

hristomirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristomirov » Съб 12 апр 2008 12:10

Пътувахме с жената преди 10-ина дни през Сърбия, Хърватско и Словения. Тъй като се бяхме начели на какви ли не неща се бяхме приготвили за всевъзможни ужаси, рекет и т.н. Бяхме напълнили почти до горе и резервоара (70л.) и газовата (60л.)(с идеята Сърбия да се мине без спиране). Отделно имахме 2 пожарогасителя, 2 аптечки, 3 жилетки (при двама пътуващи) и една торба кенчета кола и сникерси... :lol:

Благодарен съм на писалите в темата, техните постове ни разубедиха да обикаляме през блокираната заради срещата на НАТО Румъния.
Та съвсем на кратко - най-неприятният участък от пътя се оказа българският. В Сърбия беше изключително спокойно, хората по бензиностанциите бяха услужливи и приветливи, сръбската газ се оказа малко по-добра от нашата (зареждах на ЕКО и ОМВ). Плащахме и за гориво и за пътни такси в динари (сменихме в менячницата между двата чек-пойнта на границата) (на някои бензиностанции също можете да смените - има или машинки тип банкомат или гишета вътре в бензиностанциите - означено е на табелите). Никъде в Сърбия не се опитаха да ни излъжат (за разлика от Хърватско - носете си куни - вместо такса от 70 цента в едната посока ни взеха 5 евро, на връщане, разбрали измамата си бяхме приготвили центове но се оказа, че центове не приемат и платихме 2 евро).

В Сърбия е досаден участъкът до Ниш, но ако си изберете за водач нормално каращ турски тир (има и ниско прелитащи тирове-камикадзета, но поне на мен не ми стискаше да карам със 120 при ограничения 50-60), та ако се лепнете зад някой нормален тир, то ще се движите с 10-20 км над ограниченията и ще знаете къде е разумно да се намаля. :) Сръбските магистрали са по-добри от нашите. С изключение на прелитащите от време на време белградски кайени и туарези шофьорите карат дисциплинирано. Така се получи, че минахме през Белград по време на вечерния час-пик. Да, по-натоварено и по-динамично движение от софийското цариградско шосе, но много по-спокойно от движението в Мадрид примерно. Задръстване практически нямаше и за учудващо кратко време бяхме извън града. В посока Хърватско магистралата стана по-добра, всяка детелина беше добре осветена в продължение на 1-2 километра. В Хърватско пътят стана още по-добър - по-гладка настилка, по-добра маркировка, "котешки очички" по мантинелите. В Словения магистралите се подобриха още, лошото беше, че доста често имаше участъци от десетки километри означени като ремонтни дейности, с табели "Словения строи магистрали за вас" без да се забелязват каквито и да е строителни дейности. Тук-таме наистина нямаше магистрала а само тесен път, украсен със знаци "диви животни".

На табелите на някои бензиностанции в Хърватско и Словения имаше означения за LPG но в няколкото, в които отбихме такова животно не намерихме - като видяхме, че няма на обикновените колонки, търсихме отделени (както в Италия) LPG колонки, но не открихме. Или бяхме безнадеждно кьорави, или надписът LPG просто беше примамка да влезнеш и да заредиш по неволя бензин. На връщане се позагубихме и вместо по околовръстното минахме през Загреб, където имаше купища газостанции. Явно имат, просто ние не успяхме да открием по магистралата.

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Съб 12 апр 2008 14:43

Значи всичко е ОК , ще минавам през Сърбия.!

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 12 апр 2008 21:41

Сърбите са странни хора, но са пълни тапанари и изроди.
Да съблечат техен фен и човека каза, че това са ненормалници.
Вече не ги смятам за хора тези комплексари. Гадове и изроди са те.
Направо се гръмнете бе ненормалници. Дано Ви гръмнат мръсната държавица. Човекът Ви беше фен, а Ви му правите тъпа проверка. :roll:

Потребителски аватар
Airis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Airis » Съб 12 апр 2008 21:50

green man написа:Значи всичко е ОК , ще минавам през Сърбия.!

Ти хубаво ще минеш, ама вземи някой съвет: Паркираш само на бензиностанция от големите вериги, по възможност пред камерите. Ако случайно те спрат полицаи и ти кажат, че си в нарушение - не спори ами им дай поне 10евро, че лошо ти се пише, ако вземеш да спориш. Успех и лек път ;)

Потребителски аватар
Aylan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

моля, за малко инфо

Мнениеот Aylan » Пет 18 апр 2008 22:50

И аз ще пътувам до Мюнхен на 27 или 28.4.2008 - за първи път излизам с кола от БГ.
Та ако тук някой който е ходил скоро до Мюнхен, да сподели точния маршрут/град по град/ и къде какво се плаща и за колко време се стига при нормално каране. Гледам някакви маршрути, приятели минавали през Будапеща/излизало по-евтино/ на мен ми трябва най-краткия и безопасен път, че ще съм с дете.
А и нещо много важно за мен. Ще пътувам с чужда кола. Имам нотар. заверено генерално пълномощно с превод на английски, трябва ли да се легализара и какво да нося освен 2-та талона, ГО+зелената карта/за Сърбия важи ли?/ паспорти и л.карта, и колко и каква чуждестранна валута да си взема за пътя /27.04 - 06.05./ на бензиностанциите може ли да се плаща в EUR? Ако може някой да обясни тук като на малоумен мисля, че ще е полезно за много хора.
Мерси предварително.

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Re: моля, за малко инфо

Мнениеот Papa_Dock » Съб 19 апр 2008 8:00

Aylan написа:.

Колега виж в търсачката.Адски много сме писали по тая тема и има изчерпателна информация, само трябва да потърсиш малко :P .

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Съб 19 апр 2008 10:11

google maps маркирай от къде тръгваш и до къде отиваш ще ти покаже пътя :D

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Съб 19 апр 2008 10:55

momo 1 написа:google maps маркирай от къде тръгваш и до къде отиваш ще ти покаже пътя :D

Другия вариант е да си вземеш една карта за Европа от някоя Книжарница!

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Нед 20 апр 2008 12:11

Или да си разпечаташ марширута от Google.
Така направих Аз.

Върни се в “Пътеводител”