Колата не е VW, но все пак има известни общи гени...
Странен проблем мъчи моята Фела от известно време. Прекъсва на газ, на ниски обороти. Най-често се случва, когато от втора или трета скорост спокойно каране почти без газ, опиташ да ускориш. Точно в този момент прекъсва, за да се оправи и после пак отново да прекъсне.
Струва ми се, че с течение на времето проблемът се разраства - преди беше само в точно този режим, напоследък се появява и при други скорости и предавки, дори без да е нужна рязката смяна: "карам лекичко" - "искам да ускоря".
Другото странно е, че проблемът го няма на студен двигател. Едва, когато започне да достига 90-те градуса, се появява.
Запалителна уредба или изпарителя (то вярно, че и маркучите не са ми много къси и е възможно да има лаг, но и преди да се появи прекъсването бяха такива)? Някой да е разрешавал подобни проблеми?
Прекъсва лошотията [Шкода Фелиция, Pierburg E23] - FIXED
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прекъсва лошотията [Шкода Фелиция, Pierburg E23] - FIXED
Последна промяна от El Comandante на Нед 13 апр 2008 22:52, променено общо 1 път.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също съм с Шкода Фелиция моноинжекция и имам подобен проблем. На бензин всичко е ОК, при превключване газ-бензин няма проблеми, но като мина 15-20 км и екстрите започват. Първо, при ниски обороти без значение от предавката, като подам газ и започва едно придърпване. Много неприятно е при изкачване на баир, там оборотите са ниски и лашка та се къса, но мина ли не бензин всичко се оправя.
Газовата уредба ми е нова и този проблем го забелязах малко след монтирането й. Мисля си да не би да не й стига газ. При струден мотор няма добро изпарение и за това да е богата сместа - няма хълцане, а като се стопли просто да не й стига гориво.
Газовата уредба ми е нова и този проблем го забелязах малко след монтирането й. Мисля си да не би да не й стига газ. При струден мотор няма добро изпарение и за това да е богата сместа - няма хълцане, а като се стопли просто да не й стига гориво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на отзовалите се
Проблемът се оказа не в класическите заподозрени - свещи, кабели, и пр. запалители.
Газово-въздушната смес ми е идвала бедна, това показа газанализаторът. С малко реглаж, нещата мисля си дойдоха на мястото.
Странното беше, че проблемът се развиваше постепенно, ставаше все по-зле, докато накрая почти не можеше да се кара нормално, като загрее. Другото - имаше загуба на мощност, не малка.
Поздрави.

Газово-въздушната смес ми е идвала бедна, това показа газанализаторът. С малко реглаж, нещата мисля си дойдоха на мястото.
Странното беше, че проблемът се развиваше постепенно, ставаше все по-зле, докато накрая почти не можеше да се кара нормално, като загрее. Другото - имаше загуба на мощност, не малка.
Поздрави.
Върни се в “Автогазови уредби”