Какво мислите за студентските бригади в USA ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 03 апр 2008 21:41

Ами значи догодина ( т.е. тази година ) от ноември месец да се захващам да си действам по бригадата и да не чакам последния момент. Мерси че ми казахте за втората работа как се действа :) Плана ми за догодина е ноември месец да задейстам документите и най-късно средата на май да съм там с компанията :) Благодаря много на всички! Ако някой от модераторите реши може да заключи темата :lock: [/b]

carmaniak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот carmaniak » Нед 13 апр 2008 13:45

американската мечта може и да рухне, на ското братовчед на мой приятел се прибра от САЩ и то с зелена карта и като гледам май няма да се връща. И в Бългаия могат да се изкарат пари и то доста добри, от Слънчев бряг с по-малко от 8000лв, колегите не са се прибирали след сезона, и при това барманска работа , а и с тоя долар.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 13 апр 2008 14:14

Има разлика между заминаване за САЩ за продължителен период и за т.нар. студентски бригади ;)
При първото основната идея е работата и трупането на средства, докато замисълът на студентските програми се корени в exchange programmes - т.е. културен обмен ;) Младежите отиват, за да поживеят в чужда култура, в градове, които се виждали само по филмите, да си подобрят говоримия английски, а междувремнно работят, за да си изкарат някой и друг долар за пътуване :idea: Кога иначе ще разполагаш с 4 свободни месеца за пътуване зад граница???
Вече в една тема бе описано какви са "+" и "-" на тези бригади.
За мен положителните неща са в пъти повече и затова пак заминавам ;)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 13 апр 2008 14:48

А аз заминавам догидна като се съберем повече приятели че сам няма да ми е готино :)

Потребителски аватар
bglamer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bglamer » Нед 13 апр 2008 16:05

И аз мисля да заминавам за USA, но това догодина ... Много приятели се върнаха от там с добри впечатления и по- точно "Аляска".

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 14 апр 2008 15:15

Абе едно време, тук в България нодехме по бригади. Къде сте тръгнали с тва бригадирско движение в другия край на света?

Потребителски аватар
bodlio_
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво мислите за студентските бригади в USA ?

Мнениеот bodlio_ » Чет 17 сеп 2009 14:07

Колеги а може ли някои да каже какви пари се плащат за квартири в USA то е ясно че зависи от мястото но някои които е бил ако може да сподели какъв наем е плащал за мястото на което е бил love.vwclub

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 17 сеп 2009 16:52

В зависимост от мястото от около 80$ до 150$.
Разбира се намират се и по-евтини и по-скъпи от тези цифри. Всичко е много относително :да:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 18 сеп 2009 12:58

emohrisstov написа:В зависимост от мястото от около 80$ до 150$.
Разбира се намират се и по-евтини и по-скъпи от тези цифри. Всичко е много относително :да:

Това е цена на седмица, нали?

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пет 18 сеп 2009 13:08

Да, забравил съм да го уточня :oops:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 18 сеп 2009 13:48

Тоя долар като пак стане 1,20лв ще си говорим пак за студенските бригади :talk: Ходил съм три пъти на такова мероприятие - но и трите пъти в Англия. И докато аз се прибирах с кинти, колегите ми от даскалото се прибираха с по един лаптоп от USA+някои от тях бяха изкарали и за по фотоапарат. Няма лошо да се отиде и да се види, даже напротив. Много е полезно да видиш че хората водят начин на живот "лекинко" по-различен от нашия. Но това с печалбарството вече позавяхва- въпрос на късмет, знания и умения. Важно е и с коя фирма ще тръгнеш, с какво впечатление ще останат те от теб, каква оферта ще ти предложат. С две думи - много са относителни нещата.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 19 сеп 2009 19:31

bglamer написа:И аз мисля да заминавам за USA, но това догодина ... Много приятели се върнаха от там с добри впечатления и по- точно "Аляска".

Да за Аляска съм съгласен , но знаеш ли какво е натоварването там.Ако не си здравословно и физически добре ще се поболееш от какво ли не.За 3 месеца брачеда не издържа на студа и натоварването,върна се въшлив с пари но засметка на това се поболя мн сериозно.Аляска колкото и да е платена , толкова е и коварна.Варянт като нож с 2 остриета.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Съб 19 сеп 2009 20:42

Тази година Work and Travel-а е доста зле. Квотите за J-1 визи са с по 20% по - ниски, предполагам, че ще има и доста отрязани по посолствата.
В интерес на истината сезонът за България мина, де. Наблюденията ми са върху страните от Южна Америка.
SMG, Alliances Abroad и CHI имаха доста проблеми, защото работят с Hospitality. Последните не успяха да осигурят работа на доста хора, организацията им куца. И вместо да предупредят навреме, хората разбраха, че няма работа чак, когато пристигнаха в САЩ.
Освен това трудно работиш на пълен работен ден; още по - трудно си намираш 2ра работа.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Съб 19 сеп 2009 21:41

Rijo написа:Квотите за J-1 визи са с по 20% по - ниски, предполагам, че ще има и доста отрязани по посолствата.

Тя темата е доста старичка и изчерпана, ма щом се отвори приказка, хайде да се изкажа и аз.
Специално за квотите за J-1 визите не знам, но тази година за пръв път влезе правилото, че ако си втора или трета година студент и вече си бил един или повече пъти в САЩ получаваш виза без да ходиш на интервю, направо отиваш в DHL и си я взимаш. Така че отрязаните по посолствата по мое мнение тази година бяха много по-малко от предишните. ;)

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Сря 23 сеп 2009 2:25

Това не го знаех. Можеш ли да ми дадеш официален източник?
Като цяло се занимавам с Work and Travel, H1/2B, Green Card holders и т.н. индиректно (връщаме данъци). И пак казвам, наблюденията ми са върху Южна Амеркиа, а там взимат визи доста лесно.
Днес се срешнах с представители на една Work and Travel агенция от Перу и и ако миналата годин а са имали 170 J-1 студенти, тази са не повече от 60. И интересът е доста нисък ...

Смятам, че темата е полезна, защото има доста студенти, както и потребители, чиито деца смятат да пътуват до САЩ във форума.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”