С какво е намазана колата отдолу за да не гние?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
formati
Автомобил:
Двигател:

С какво е намазана колата отдолу за да не гние?

Мнениеот formati » Пон 14 апр 2008 8:28

тук там е паднало покритието, с какво да го възстановя?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 14 апр 2008 8:34

със стабилизатор за ръжда и след това антикор.
някой стабилизатори искат допълнителна обработка след нанасянето им.
иди на автомивка да ти измият колата от долу преди това...калници малници, под....след това махаш всички колелета и мажеш навсякъде.сваляш резервоара и мажеш под него.по панела където му е гърлото.коша на резервната гума , прагове глупости , махаш предните калници и ги обработваш човешки....
а бе каква ти е колата че има някой с каквото и да ги мажеш пак гният :lol:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 14 апр 2008 9:11

И аз се интересувам за повече инфо относно това - откъде да се купи, в какви количества, някакви тънкости при нанасянето.
Знам от колега че има немски препарат такъв, но тука има ли го, от къде се купув аи т.н. ми е загадка.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 14 апр 2008 9:24

в желазариите...антикор и на боди името не помня...образува пластичен слой...такова като асфалт...10 тина лева е....нанася се лесно...само измиване и хубаво сваляне на боклуците....успех...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 14 апр 2008 10:19

аз ползвам български...на боди става малко като гипс и се натрошава.докато българския е нещо като асфалт и после си остава мек...перфектен е...около 10-15 кинта е кутията....за цялата кола...вътре вън калници маски боклуци отиват 1.5 големи кутии....

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 14 апр 2008 10:26

Smoke написа:аз ползвам български...на боди става малко като гипс и се натрошава.докато българския е нещо като асфалт и после си остава мек...перфектен е...около 10-15 кинта е кутията....за цялата кола...вътре вън калници маски боклуци отиват 1.5 големи кутии....

Демек купувам 2 кутии антокор от железарията, зачиствам и почвам да мажа?

Потребителски аватар
fac3`t0`fac3
Автомобил: Vw Golf ABF
Двигател: ABF

Мнениеот fac3`t0`fac3 » Пон 14 апр 2008 11:07

Братле ..мажиш с битумна емулсия и няма да изгние в близките 10г. :wink:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 14 апр 2008 11:55

тъ....отиваш в някоя железария и искаш антикор Български (мой съвет)
сравнително евтин и добър...на боди антикора става един гаден сив като гипс и се троши...докато този си остава като асфалт...
в едни черни големи кутий е и има нарисувана една червена джипка на него..... 10.50 по спомен последно взех кутията 8 кила май беше....
търсиш и ръцдопреобразувател някакъв(за тях не мога да дам съвети)не мен ми донесоха от тец-овете един стабилизатор като боя....
след нанасянето чакаш малко и не се нуждае от допълнителна обработка...повечето ръждопреобразуватели трябва да чакаш поне 4 часа да изгорят ръждата...трябва да стане черна на цвят (по спомен)
след това ги обработваш с грунд и от горе антикор....
повечето ръждопреобразуватели можеш да засилиш действието им при повишаване на температурата...примерно с пистолет за горещ въздух а ако мажеш някоя малка част я слагаш на котлона :lol:
избираш си с какво ще го нанасяш антикора (аз мазах с четка на канал)
кутия и половина ми отидоха но намазах вътре в купето 3 ръце от долу 2 свалях калниците мазах под резервоаря около гърлото му и малко на нашите колата остана....особенно 2ките както се пълнят с вода е препоръчително вътре да се намажат...доста ръжда имаше колата като я взех сега е дооооста по-добре :lol:
имай на предвид че ако ти капне на косата трябва подстригване mhihi
пп.като купуваш (ако вземаш такъв) антикор поискаи да ти отворят кутията!първата която взех не пожелах да ми я отворят и като тръгнах да мажа се оказа че е леееко стара и беше доста сгъстен...трябваше да го разредя сравнително много с коресилин...иначе трябва да е като боя гъст.лесно се нанася а иначе спасява от ръжди през зимата и т.н.

formati
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот formati » Пон 14 апр 2008 13:10

Smoke благодаря за изчерпателния отговор :applause: голф3 е колата и почти няма гнило ама ми се иска да замажа тапите отдолу защото подозирам че влиза вода от там :roll:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 14 апр 2008 13:11

Една кола гнила ли е отдолу с нищо не можеш да я спасиш, освем да я кърпиш и пак гние, което е кофти. ;)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 14 апр 2008 13:31

моята е кърпена и обработена :idea: ела виж къде е ръждата по кръпките и ти я подарявам.
ръждата за да спре да я яде трябва да я очистиш..ако само я намажеш с нещо илисложиш от горе ламарината без да я отстраниш Оперативно продължава да си яде от долу

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 14 апр 2008 13:48

Е аз мазах в багажника с боди 930 и си стана добре и мисля лятото да я разкостя и да я оправя от долу.Аз имам малко ръжда където е задрано от долу и мисля да я махна с шлайфера.и после като го наквацам хубаво преполагам,че няма да се появи скоро.

п.п Явно мойто боди е било старо,защото си беше гъстичко.С какво се разтваря?Как да измия колата от долу? :roll:

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Пон 14 апр 2008 14:00

Smoke написа:тъ....отиваш в някоя железария и искаш антикор Български (мой съвет)
сравнително евтин и добър.......лесно се нанася а иначе спасява от ръжди през зимата и т.н.

еваларката на такива колеги като тебе - с пълни изчерпателно обяснени постове - ЕВАЛА !!! :bowdown

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 14 апр 2008 14:03

Smoke написа:моята е кърпена и обработена :idea: ела виж къде е ръждата по кръпките и ти я подарявам.
ръждата за да спре да я яде трябва да я очистиш..ако само я намажеш с нещо илисложиш от горе ламарината без да я отстраниш Оперативно продължава да си яде от долу

Колега да в близката една година не излиза ама след това тръгва! Няма шанс да стане като от завода! И аз ся ще си купя едно флексче с метална четка и ще тръкна тук там в купето под мокета, след което ще намаща с грунд, но какво от тва като тя гние отдолу. Само ще я забавя с около половин-една година. ;)

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Пон 14 апр 2008 14:13

Tinko написа:
Smoke написа:моята е кърпена и обработена :idea: ела виж къде е ръждата по кръпките и ти я подарявам.

Колега да в близката една година не излиза ама след това тръгва! Няма шанс да стане като от завода! И аз ся ще си купя едно флексче с метална четка и ще тръкна тук там в купето под мокета, след което ще намаща с грунд, но какво от тва като тя гние отдолу. Само ще я забавя с около половин-една година. ;)

ми и ние така правихме яко с телената четка до чисто после преубразовател, грунд и антикор 2-3 ръце

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”