Вие/стърже отпред, при по-висока скорост Б3 - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Вие/стърже отпред, понякога при по-висока скорост Б3

Мнениеот megalodon » Нед 06 апр 2008 19:06

radotom написа:
megalodon написа: при навит докрай волан като тръгна и се чува едно пукане доста силно. Като поизправя малко изчезва.

А каретата какво ги направи? :roll:

Това пукане вече го няма. Имаше огромен луфт от лагера. Като вдигнахме на крик колата и колелото хлопна 2-3см. сигурно.
Чудя се, дали ако направя реглаж на предницата(не съм направил) ще се оправи. Не ми се иска пак да сменям лагер...

Потребителски аватар
Radoslav_Radev
Автомобил:
Двигател:

виенето

Мнениеот Radoslav_Radev » Нед 06 апр 2008 19:15

:D по /закон/се сменят и двата лагера,започне ли на завои при ниска скорост 20-30 да се чува чукане което чукане при изправяне на волана изчезва-каренце,при теб са лагер на главина,сменяи ги по -бързо,на не превърти в макферсона------че после,,,лошо

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 08 апр 2008 15:03

Днес приключи историята около моя лагер и главината за щастие УСПЕШНО :)
Та събужда ме сутринта телефона и ми се обажда майстора, който ми сменяше лагера и главината в петъка. Вика ми: "Ела до сервиза да проверим нещо". Позачудих се какво ще проверява и отидох.
Оказа се, че е забравил да ми стегне гайката. Хех.. стегна я и аз отпраших на лекции с надеждата шума вече да го няма. Да, но уви. Пак си бучеше все едно съм в космическа совалка.
Гаааз след лекциите пак до сервиза. Викам така и така, много вие давай да правим нещо. Слага той трупче на другия да види дали е от него, но се оказа че е от новия лагер. Всъщност като е забравил да завие гайката, новия лагер е изхвърлил греста и за това е виел така.
Оказа се голям пич и ми купи нов лагер SKF и ми го смени за негова сметка, което като погледне човек си е нормално, но малко са хората, които биха го направили.
Та.. считам проблема за решен. Сега едно реглажче само и всичко е тип-топ :yeaha:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 08 апр 2008 20:36

Оказа се голям пич и ми купи нов лагер SKF и ми го смени за негова сметка, което като погледне човек си е нормално, но малко са хората, които биха го направили.

А бе той че се е оказал пич добре , ама да забравиш такава ключова операция си е малко :evil: Защото много весело може да се случи да ти изпадне при определена скорост колелото и естествено купето завива в същата посока и спира ( според скоростта ) и ако там се окаже я човек , я КАМАЗ , не ми се мисли даже :!: :!:

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 08 апр 2008 21:28

Да, голям сакатлък можеше да стане. Както каза майстора добре че главината беше нова. Иначе ако беше старата изядена като нищо щях да се пребия някъде, пък можеше и да не съм само аз.

Volcanius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Volcanius » Пон 14 апр 2008 11:05

Коя гайка по-точно не е завита? Питам защото и аз сменях лагер на главина съвсем скоро, и започна да вие, даже по-лощо от преди това! /когато стария беше направо счупен, сачмите ми се разсипаха в ръката shock /
Поне съм 100% сигурен кой е лагера, но ... за гайката ...

Уж беше читав лагер, а сега вие ...

Къде се намира тази гайка?
И човек /майстор/ толкова лесно ли може да пропусне да я завие?!!!

за Passat B5:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 14 апр 2008 23:52

Уф има 100 теми за това как се стяга заден лагер и какво става ако се пренатегне или остане хлабав, не си направих труда да прочета дали пък случайно не говорите за преден и да е набит с чука, тогава пък нямам думи, дано не стане някой сакатлък за едни спестени 10-20 лв с художествени самодейности... :evil:

Върни се в “Passat”