Искам съвет към каква кола да се насоча

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Искам съвет към каква кола да се насоча

Мнениеот lavidaloca » Пон 14 апр 2008 18:42

Здравейте момчета. Съвсем скоро се регистрирах, но доста отдавна се ровя из форума. Няма да скрия, че сега съм пред известна дилема - ще вземам книжка и ще си имам първа лично моя кола. Решил съм определено да е Фолксваген. Моля ви само да ме посъветвате към какво да се насоча. Критериите, които само ще посоча са: да е сравнително икономична(все пак съм ученик и джобните никога не стигат) и колата да е с цена около 7-8 хиляди. Благодаря ви предварително :)
mod edit: vasstop
заглавието

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Пон 14 апр 2008 18:46

голф 3 - TDI - клима, ел. джамци..
голф 4 - 1.4 - база..

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 14 апр 2008 18:47

вземи си Поло или Голф, зависи какво ти харесва повече.за тези пари голф 4 трудно, но пък много добра тройка ще си вземеш и ще ти останат и пари.като двигател търси 1.6-101к.с. ако тъсиш нещо по икономично или 2.0 -115 к.с. (150 к.с.) ако искаш да върви.Полото е доста икономично и с двигател 1.6 върви добре.

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Пон 14 апр 2008 18:48

Дизел, бензин?
С колко врати?

За тия пари можеш да си вземеш доста добра кола(предполагам го знаеш) ;)

Потребителски аватар
lavidaloca
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Пон 14 апр 2008 18:51

Е да знам, че може да е нещо добро за тея пари. По принцип Голф повече ми допада. Искам да е с 5 врати определено. Спрял съм се на 1.9ТДИ АФН мотора. Възможно ли е за тея пари да се намери читав такъв. Къде да го търся. И като сервизна подръжка какво непременно трябва да му сменя веднага след покупката. :?:

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Пон 14 апр 2008 18:55

Последна промяна от LuIS на Пон 14 апр 2008 19:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lavidaloca
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Пон 14 апр 2008 18:59

Действително тази я гледам повече от седмица ... :P Изпита ми е на 21-ви и чакам да видя дали ще взема книжка. За сега събирам мнения и препоръки. Но ако всичко протече нормално се надявам до около месец да се оборудвам с нещо подобно :)

Потребителски аватар
lifter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lifter » Пон 14 апр 2008 19:38

И според мен се ориентирай към Г3 ТДИ 110, за около 6-7 ще намериш добра, хем икономична , хем понавървява.

Потребителски аватар
lavidaloca
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Пон 14 апр 2008 20:55

Aми що се отнася до обслужването какво задължително трябва да се направи след закупуването :?:

Потребителски аватар
zdravko_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1986 » Пон 14 апр 2008 21:02

Първо е хубаво преди да я вземеш, ако е възможно да минеш на диагностика, но малко вероятно продавача да се съгласи.
Като купуваш с теб задължително да има човек, който да разбира от автомобили.
Като я вземеш се сменят масло фиртри, ремъци обтяжни ролки и каквото там друго излезе. :wink:

Потребителски аватар
lavidaloca
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Пон 14 апр 2008 21:23

Благодаря ви адски много. Забелязвам едно друго нещо, което ще ви помоля да коментирате. То не е много свързано с темата, но.... По принцип 90% от колите в БГ се вкарват от Италия, Германия или Австрия. Как се получава така, че един голф, който го водят читав в БГ е по-ефтин от немския, а пък уж е нов внос от Германия :?: Правилно ли си мисля, че се купуват едва ли не на килограм, размазани коли, които после се правят кукли :?

Потребителски аватар
charmario
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот charmario » Пон 14 апр 2008 22:33

lavidaloca написа:Благодаря ви адски много. Забелязвам едно друго нещо, което ще ви помоля да коментирате. То не е много свързано с темата, но.... По принцип 90% от колите в БГ се вкарват от Италия, Германия или Австрия. Как се получава така, че един голф, който го водят читав в БГ е по-ефтин от немския, а пък уж е нов внос от Германия :?: Правилно ли си мисля, че се купуват едва ли не на килограм, размазани коли, които после се правят кукли :?

Това, че колите тук са по-евтини от тези в чужбина не е съвсем вярно. Що се отнася до стандарт има страшно голяма разлика между нас и белия свят. В България след влизането ни в Евро съюза има нечуван бум на внос на стари и супер евтини "щайги", които са закупени от чужбина за нищо пари. Това е възможно поради факта, че регулация и възпиране от страна на държавата - никаква. Това е и причината да се наслаждаваме на "красивите" задръствания всеки ден. Никъде другаде в Европа не можеш да си купиш читав автомобил за 1000 лв. или 500 евро. Моят например няма забележки освен по боята, но повече от 1300 лв. абсурд да му взема, а в него има живот сигурно за още 20 години. :roll: Вярно е обаче, че се вкарва куцо и сакато, така че много трябва да внимаваш на какво ще попаднеш. Моят съвет е да не почваш с "резачки", а да натрупаш опит с нещо по-спокойно и тогава. Колкото и разумен и отговорен шофьор да си - нервността на многото коне изкушава. Пожелавам ти да си вземеш машинка, която да те радва всеки ден.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 14 апр 2008 23:57

опел корса 98 или поло 1.4 98 това са двата економични модела но без 16 винтилки там кинтите за подръжка са повече, наи здрави, на кантар са и двете по издражливост, фолцваген има по добра тенекия само .. като разбереш каква марка автомобил искаш и се заребиш по него,отиваш до сервис на опел или фолцваген избираш си мастор и му даваш 100 кинта да доиде и да ти избере кола те си знаят ко да гледат, че едни 100 лв много главоболие спестяват и не ти трябва диагностика

Потребителски аватар
lavidaloca
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Вто 15 апр 2008 5:57

charmario написа:
lavidaloca написа:Благодаря ви адски много. Забелязвам едно друго нещо, което ще ви помоля да коментирате. То не е много свързано с темата, но.... По принцип 90% от колите в БГ се вкарват от Италия, Германия или Австрия. Как се получава така, че един голф, който го водят читав в БГ е по-ефтин от немския, а пък уж е нов внос от Германия :?: Правилно ли си мисля, че се купуват едва ли не на килограм, размазани коли, които после се правят кукли :?

Това, че колите тук са по-евтини от тези в чужбина не е съвсем вярно. Що се отнася до стандарт има страшно голяма разлика между нас и белия свят. В България след влизането ни в Евро съюза има нечуван бум на внос на стари и супер евтини "щайги", които са закупени от чужбина за нищо пари. Това е възможно поради факта, че регулация и възпиране от страна на държавата - никаква. Това е и причината да се наслаждаваме на "красивите" задръствания всеки ден. Никъде другаде в Европа не можеш да си купиш читав автомобил за 1000 лв. или 500 евро. Моят например няма забележки освен по боята, но повече от 1300 лв. абсурд да му взема, а в него има живот сигурно за още 20 години. :roll: Вярно е обаче, че се вкарва куцо и сакато, така че много трябва да внимаваш на какво ще попаднеш. Моят съвет е да не почваш с "резачки", а да натрупаш опит с нещо по-спокойно и тогава. Колкото и разумен и отговорен шофьор да си - нервността на многото коне изкушава. Пожелавам ти да си вземеш машинка, която да те радва всеки ден.

Да братле това ми е ясно, но съм правил следния опит: да вземем например Г3, слагам еднакви параметри в мобиле.бг и мобиле.де. В българския сайт задължително слагам колите да са нов внос. Ако в .де не са по-скъпи то поне са на същатата цена... Няма логика :shock Същото се получава и в аутоскоут.ит

Потребителски аватар
Manolov
Автомобил: Seat Inka
Двигател: 1Y
Контакти:

Мнениеот Manolov » Вто 15 апр 2008 6:00

Не си ли мислил колата да е на някой колега от форума, така поне ще и проследиш цялата история и няма как да останеш изненадан.Освен това ще спестиш пари за някой консумативи, а и може да ти се падне кола с винетка и каско и ще е на цената на нов внос.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”