Понеже знам доста колеги от тук а и още повече познати се чудят, а цените при моделите с DSG или 4motion са почти еднакви, според вас какво е за предпочитане - ново, разбира се.
Знам, че нещата са несравними, но все пак, ако вие имате тази дилема, кое бихте избрали и защо?
за съжаление VW не предлага комбинация от двете все още, или поне аз не знам за по-народните модели - Голф или Пассат.

4motion или DSG
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- Plehi
- Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
- Двигател:
© написа:DSG както каза колегата уникална кутия ,карал съм голф 5 с така кутия съвсем друг начин на включване
П.П Мисля,че беше с два съединителя трябва да попрочета малко за нея ,още не съм се интересувал
Точно така

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: 4motion или DSG
mladvampirTDI написа:
за съжаление VW не предлага комбинация от двете все още, или поне аз не знам за по-народните модели - Голф или Пассат.
Предлага се R32 с DSG и 4motion

Сега сериозно - аз бих заложил на 4х4. Халдекс както казва един колега с 78 в ника няма счупен.
DSG - хубаво нещо, но скъпо и претенциозно. Два съединителя. Като ходиш в Порше питай колко е смяната им. Страшно много електроника...
Абе моето мнение е 4х4...най-интересното е че познавам доста хора, които карат 4х4 (на различни фирми) и вече не искат да чуят за предно или задно.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи от типа каране. Ако караш повече извънградско, обичаш завоите, спортното каране, за теб е важна управляемостта на автомобила - избери 4 моушън. Ако караш предимно в града, предпочиташ по-мързеливо каране - DSG.
Аз лично бих избрал 4 моушън със сигурност. Колкото до теста на Ауто Билд - там критериите бяха по-различни, в сметките влизаше и цената и т.н.
Карал съм 4 моушън, и за мен удоволствието от 4х4 е несравнимо по-голямо от това, което получаваш от кола с предно.
Moга само да кажа, че ще гледам следващата ми кола да е 4х4 определено
Аз лично бих избрал 4 моушън със сигурност. Колкото до теста на Ауто Билд - там критериите бяха по-различни, в сметките влизаше и цената и т.н.
Карал съм 4 моушън, и за мен удоволствието от 4х4 е несравнимо по-голямо от това, което получаваш от кола с предно.
Moга само да кажа, че ще гледам следващата ми кола да е 4х4 определено

- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 4motion или DSG
mladvampirTDI написа:
Младене мисля, че знаеш моето мнение твърдо за DSG

Почти година карам така и мисля, че вече не бих си купил кола без DSG (или S-troic както и викат в Ауди).
Бих те посъветвал да изчакаш до есента, когато ще пуснат Tiguan 4motion+DSG

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”