смяна на масло в скоростите....решено!!!!
-
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
смяна на масло в скоростите....решено!!!!
.... имам мерак да го сменя ама в сервиза ми казаха че тряало и няфа гарнитура да сменявам че нямало пробка
,та в този ред на мисли,си мисля как може ханс да не е турил пробка да г. туря на м.йка му,та идеята ми е някой на такъв двигател (AEV 1043сс) дали е сменял и как стават работите

Последна промяна от dkalfov на Вто 15 апр 2008 0:28, променено общо 1 път.
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само долей
dkalfov написа:и мен ми се виде някак си странно да нямаvladko_g40 написа:некой иска да го клати ми се струваlrlmodo написа:сигура ли си, че няма пробка![]()
Нещо понамирисва
Само долей масло, ако е необходимо. Цена около 26 лева/литъра. Аз ползвам Liqui Moly.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може ли само лек коментар... На мен са ми казвали, че маслото в скоростната кутия не се сменя, аз съм на същото мнение - все пак там то само смазва, няма изгаряне, което да влошава качествата му. Единствено ако се разглабя кутията - тогава може. Та, ако нещо съм поизостанал с новостите - ще може ли едно кратко обяснение защо трябва да се смени...
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
doc_j написа:На мен са ми казвали, че маслото в скоростната кутия не се сменя, аз съм на същото мнение .....
Така-Ханси си го е написал-маслото в скоростите се сменя на 2 години или на 45к км...в зависимост от това кое настъпи първо

Същото се отнася за антифриза и спирачната течност....
Защо се сменя

Освен това-все ми се струва че точно в тази машинна част има движение,триене,а щом има триене-значи има и температура

Много БГ майстори раздухват тая легенда че маслото в скоростите на ФВ само се долива-не се сменя....
Сигурно са прави

Та тъй!!!Всеки сам си решава за тая смяна....
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
doc_j написа:Може ли само лек коментар... На мен са ми казвали, че маслото в скоростната кутия не се сменя, аз съм на същото мнение - все пак там то само смазва, няма изгаряне, което да влошава качествата му. Единствено ако се разглабя кутията - тогава може. Та, ако нещо съм поизостанал с новостите - ще може ли едно кратко обяснение защо трябва да се смени...
Благодаря предварително.
сменя се, щото няма нищо вечно.......... на 70к-100к се сменят.......ма и аз не съм си сменял мойто

- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”