HELP от компютърните асове

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

HELP от компютърните асове

Мнениеот bu4komobil » Пон 14 апр 2008 19:25

днес си купих 5+1 на creative и оттам ми почнаха болежките :twisted: Исках да си го свържа към лаптопа(ASUS F5),но звукувата карта има само 2 изхода за стереослушалки(1 за слушалки и 1 за микрофон),а 5+1-то има 3 стереобукси?и така вкючвам една по една и резултата е свирят само буфера и 2 от др.говорители.предполагам че е така,защото не съм вкючил др.2 букси.но защо като усиля повече от половината(самата система има възможност за усилване и намаляне) и се чува много гаден брум.когато вкарам някоя от др,букси в мястото за микрофон изчезва брума.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 14 апр 2008 19:46

Не мога да ти обясня технически причината за брума - хич ме няма в тая техника, но пък мога да ти кажа как се лекува. С нормална звукова карта. Има USB както и PCMCIA варианти на прилични цени.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пон 14 апр 2008 19:48

За лаптопите буксите са комбинирани понякога, може да ти се наложи адаптер да си купиш

Потребителски аватар
DanZki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanZki » Пон 14 апр 2008 19:50

Погледни си настройките на звуковата карта

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Пон 14 апр 2008 22:20

мисля, че може да не контактува добре масата на жака и затова има брум

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 14 апр 2008 22:24

Можеш да ги вржеш да свирят но няма да постигнеш 5+1 ефекта. Трябва си ти хубава карта. Сори колега но за да е всичко мн куул си трябва хубава карта на креитив. Има ги на псмси-експрес но са 120-150 лв. Възможно е и да са по евтини. Аз ти го казвам с про карта. ;)

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 14 апр 2008 22:26

Ами на лаптопа ти картата май не е 5.1 щом има само един изход. На практика звуковата ти карта е двуканална, ако е така няма как да вържеш 5.1 система и да я ползваш пълноценно.

Потребителски аватар
DanZki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanZki » Пон 14 апр 2008 22:31

И аз имам само 1 изход,но си ползвам 5.1 система напълно пълноценно.Просто в настройките на звуковата карта съм избрал 5.1 :wink:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 14 апр 2008 22:35

DanZki написа:И аз имам само 1 изход,но си ползвам 5.1 система напълно пълноценно.Просто в настройките на звуковата карта съм избрал 5.1 :wink:

Няма как през 1 изход ( тип нормален жак ) да извадиш 5+1 :mrgreen:

Ако буфера ти го потдържа като линк, то той свързва двата канала към останалите колони. Това не е истинско 5+1. Просто ефекта го няма!
Колега може да го направи така но има ли сми? ;)

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Пон 14 апр 2008 22:40

Погледни на буфера отзат какви входове имаш.По принцип трябва да има два отделни входа от останалите и едно ключе което превключва на 5.1 вход и стерео вход.
Напиши модела, да видим какви опции имат колонките.

Потребителски аватар
DanZki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanZki » Пон 14 апр 2008 22:42

Tinko написа:
DanZki написа:И аз имам само 1 изход,но си ползвам 5.1 система напълно пълноценно.Просто в настройките на звуковата карта съм избрал 5.1 :wink:

Ако буфера ти го потдържа като линк, то той свързва двата канала към останалите колони. Това не е истинско 5+1. Просто ефекта го няма!

Ами незнам.Свирят ми всички колони,а като гледам филми и играя игри ефекта си го има,но знам ли :wink:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 14 апр 2008 23:19

DanZki написа:
Tinko написа:

Ами незнам.Свирят ми всички колони,а като гледам филми и играя игри ефекта си го има,но знам ли :wink:

Има стерео уаид нищо повече... :) То трябва и филма да го има...... и саунда да е добър и колоните също, иначе не фела :)

Потребителски аватар
armario
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот armario » Вто 15 апр 2008 8:35

Колегата Тинко е прав.
Трябва си аудиокарта "Creative Sound blaster 5.1", но това досега не съм го виждал на нито един лаптоп. Иначе за домашно ползване с нормална щайга и наличието на двата компонента / СБ 5.1 и колонки Криейтив 5+1 / ефекта е поразителен.
Така че колега, този звук, който вадиш от лаптопа трябва да те задоволява. А с "бръма" си се справил сам. Просто като вкараш другия кабел в "микрофонния"- допълнително замасяваш. :wink:

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Вто 15 апр 2008 8:46

С преходници може и да се справиш.А за гадния шум намали всичко на минимум тоес волумето и Wave особено ваива и си върти от системата.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ре

Мнениеот Tinko » Вто 15 апр 2008 9:33

armario написа:Колегата Тинко е прав.
Трябва си аудиокарта "Creative Sound blaster 5.1", но това досега не съм го виждал на нито един лаптоп. Иначе за домашно ползване с нормална щайга и наличието на двата компонента / СБ 5.1 и колонки Криейтив 5+1 / ефекта е поразителен.
Така че колега, този звук, който вадиш от лаптопа трябва да те задоволява. А с "бръма" си се справил сам. Просто като вкараш другия кабел в "микрофонния"- допълнително замасяваш. :wink:

Ето я колега аудиги-то е много добро, то си е професионална карта за правене на музика.

Изображение

Изображение

24 битова, 96килохерца, абре картата е струна но си е пара, около 150лв е. ;)

А това си е нормален PCMCI, но със сигурност има и на PCMCI-Expres които е масово навлязал в новите лаптопи. Даже незнам дали има нов лаптоп с нормален PCMCI. ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”