Паста Костенурка

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
ninja_pz84
Автомобил:
Двигател:

Паста Костенурка

Мнениеот ninja_pz84 » Вто 15 апр 2008 13:14

Исках да питам тая паста костенурка някой знае ли на какъв прицип работи, колко време издържа, вредно ли е ако се полира често и така нататък ..........

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 15 апр 2008 14:38

Всяко пасиране опреснява боята, но и отнема част от нея. А не дай си боже да го правиш сам и допуснеш да ти засъхне - голяма беля ще си отвориш. Най - добре става с машинка с гъба, но както писах бъди многа внимателен. Според мене веднаж на 5 години най - много, ако я държиш на вън колата, не по - често. По Дикъвъри точно днес върви едно такова филмче от "Да продадеш колата си" за твой късмет.

Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Вто 15 апр 2008 17:29

Колега Опела съм го пастрирал всяка година с такава паста /вектра - тъмносин металик/! Дори имам за още едно пастриране и на опътването противно на това което каза колегата "maslinkov" пише, че след нанасяне с парцал /говорим за полир паста/ се оставя хубаво да изсъхне и след това се отстранява със сух памучен парцал :wink: Ефакта винаги е бил поразяващ, но до 10 миенета няма и следа от него вече :roll: Така, че давай смело само си прочети първо инструкциите :!:

Потребителски аватар
ninja_pz84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_pz84 » Вто 15 апр 2008 18:10

то аз вече си е паситах сам, и наистина ефекта е супер, и като вали се вижда как стои боята, просто си пастирах пак капака, защото според мен и наблюденията ми пастата държи около 2 седмици, и наистина си е оставям да си исъхне и после с парцал или гъбичка си е истърквам

Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Вто 15 апр 2008 19:56

Браво колега, това е номера - на тебе да ти хареса! Обаче сега аз ще пробвам дали има по-добър ефект при течните пасти, защото ми казаха, че те били по-качествени и ефекта по-добър! Ако стане по-добре и съм доволен ще пиша за марката и цената - но тя няма да е повече от 10 лева :wink:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 26 апр 2008 14:57

хора , слушайте за пастите да не се самозаблуждавате и да има смехотворни отговоти като горните ....

ТАКА

Първо , съществуват два вида пасти , едните са абразивни , а другите са вакси .

После , кога коя паста използваме:
1. имаме надраскана боя (около дръжките на вратите и т.н.) , някаква мръсотия от да речем асфалт , или нещо което не се разтваря с вода , просто искаме да отстраним наи повърхностния слой на боята за да си стане пак лъскава като нова.

Има различни номера , както и различни видове абразивни пасти.
Най разпространени са кварцовите пасти , като съществуват и пасти с друг вид абразивни частици , като силиций например или разни силикати.
Различните номера, определят различната големина на абразивните частички, като колкото по голям е номера , толкова по ситни са частичките , и съответната паста се използва за по финни драскотини , като крайната цел всички я знаем .....

Друго за абразивните пасти което е много важно, има абразивни пасти , както за бои металици и алкидни , така има пасти и за бронз , сребро , алуминий и т.н. , като пастите се различават не по абразивните частички , а по химикалите които се използват като пълнеж .

Абразивните пасти отнемат слой от боята и по този начин я освежават!

Така , долу горе поизчерпах абразивните пасти , няма да засягам марки и т.н. , не мисля че е коректно.

Относно ваксите , ваксите са предимно на основата на петролни продукти , основно газ (нафта) , различни парафини , като най скъпите вакси съдържат пчелен восък .

Така , ваксите (костенурка или каквато си щете , почти са идентични)

се нанасят и се оставят да изсъхнат хубаво , след което със ВЪЛНЕН парцал це излъсква боята .

Какъв е ефекта и как се получава ???

Когато намажете боята , и изсъхне препарата, и се излъска , остава парафина и восъка по боята , което действа като сепаратор , между боята , водата , и мръсотията , водата се стича и мръсотията се измива лесно . С вакса , може да си минавате колите ако искате и всеки ден , аз мойта я минавам веднаж седмично , няма лошо , ама абразивните използвайте само за драскотините !!!!!

Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Нед 27 апр 2008 9:11

:lol: :048:

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Нед 27 апр 2008 11:11

браво колега,доста добре си описал как стоят нещата!а можеш ли да предложиш някоя хубава вакса,която да си използвам през една две седмици! марка,цена-мисля че ще е от полза и на други колеги!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 27 апр 2008 11:51

katcko написа:браво колега,доста добре си описал как стоят нещата!а можеш ли да предложиш някоя хубава вакса,която да си използвам през една две седмици! марка,цена-мисля че ще е от полза и на други колеги!

Turtle-Wax става горе-долу...
Държи някъде около месец и 2-3 измивания...
Гледай да не попада по пластмасите...
Трудно се измива от тях...
Личен опит...

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Нед 27 апр 2008 12:24

Turtle-Wax color back става ама за тея пари толкова, :D иначе на мивка и с готина паста 50-80 лв и колата свети поне месец

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 27 апр 2008 12:25

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”