golf 3 документи за покупка нов внос

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
belazbg
Автомобил:
Двигател:

golf 3 документи за покупка нов внос

Мнениеот belazbg » Вто 15 апр 2008 20:43

колеги можете ли даме посаветвате в четвъртак ще хода даси зимам кола можеби от дупница колата ще бъде нов внос но понеже досега несъм имал кола и незнам какви документи ще трябва да зема от търговеца каква е процедурата зада неме излъжат нещо с докуметите каква е процедурата като си харесам кола иму я купа тои какви докумети трябва дами даде и един оделен въпрос кои двигател да си взема 1.6 или 1.8 golf 3 ко по малко се развалия и кои ще работи наи добре с газова уредба.
mod edit: vasstop
с тези докумети никой няма да намери темата в търсачката
оправяйте си заглавията, не е случайно това изискване

Потребителски аватар
amigoto777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amigoto777 » Вто 15 апр 2008 21:10

Иди по рано за да може да ти я прехвърлят на твое име аз така направих даже ми изпратиха един документ за данъчното който не можа да стане веднага ,някаква такса беше директно в Червен бряг -данъчна служба.Общо взето са коректни хората все пак с това си изкарват хляба.Но не се доверявай изцяло слушай себе си и гледай да избереш нещо хубаво.И още нещо ,пазари се свалят по 300-400 лв като те усетят.Айде чао и пиши какво си взел.

Потребителски аватар
jeko01
Автомобил: pasat B5
Двигател: AFN 1.9 TDI

pismo

Мнениеот jeko01 » Вто 15 апр 2008 21:23

колега относно моторите,споредмен си вземи 1.8 мисля ,че са подобри! :wink: а относно докоментите няма страшно, хората ти пускат фактура, и договор за покупко-продажба. успех и дано си вземеш нещо хубаво.поздрави!! :)

Потребителски аватар
idoll
Автомобил:
Двигател:

golf 3 докумети за покупка нов внос

Мнениеот idoll » Вто 15 апр 2008 21:30

привет колега,относно питането ти-първо джамбазите ще ти напишат договор за покупко-продажба/все едно го купуваш директно от италянеца/ предполагам ,че е италянец щом е от дупница.после му правиш ГО.с тези неща плюс талона на автомобила,отиваш рано сутринта в КАТ,дърпаш си номерче и чакаш.от там нататък любезните служителки на КАТ ще те напътстват.доколкото знам вече не искат превод на договора и талона/за всеки случай нека някой ,който е регистрирал по скоро кола да се изкаже относно превода/моята я регистрирах януари и ми искаха превод,все пак това са 20 лв/гориво,чистачки,автомивка ако щеш/.
поздрави.

belazbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belazbg » Вто 15 апр 2008 22:21

мерси колеги а примерно ако искам дая докарам на ход до софия какви номера ми трябват тели трябва дамиги дадът

stan40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan40 » Сря 16 апр 2008 2:15

превод за регистрацията не се търси вече, ако ще я караш в София, кажи да ти я оставят със транзитните.

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Сря 16 апр 2008 9:16

ако не е изтекъл срока на транзитните номера,ако е изтекъл както се случва често можеш по закон да я движиш на собствен ход само с въже на буксир,другия начин е на платформа ,ама излиза много скъпо

Потребителски аватар
pepesound
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pepesound » Сря 16 апр 2008 10:24

колега и аз продавам там коли,в зависимост от това дали при вноса на колата са извадени транзитни номера или не вариантите са ти 2бр.
1.Ако има транзитни номера-вкарана е в КАТ и е на името на дадена фирма значи при покупка получаваш-договор за покупко продажба,фактура на твое име,талона на автомобила,един документ че колата е отчислена от Италия и полица за гражданска отговорност.
2.Ако е без номера- договор на твое име от Италия,талона,документа за отчисление товариш си колата на Пътна помощ и акустираш в КАТ

Успех с покупката! :wink:

Потребителски аватар
pepesound
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pepesound » Сря 16 апр 2008 10:27

да добавя че на въже с изтекли номера пак ще имаш проблеми с органите на реда защото го водят че пак се движиш без номера така че по добре не рискувай да ти вдигнат книжката на трупчета

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 16 апр 2008 10:48

Мисля, че за 30-тина лева можеш да си купиш едни нови транзитни номера и да си я откараш така (при мене беше точно така)...

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Сря 16 апр 2008 16:44

За предпочитане е колата да е с временни номера,тъй като това е гаранция,че всичко с нея (документи) е наред.В такъв случай ти правят договор за покупко-продажба,фактура,касова бележка,дават ти талона на колата (италиянския),документ,че колата е отчислена от Италия и декларация (не знам точно с какви данни е),попълнена от фирмата-вносител.Ако се спреш на кола без номера ги накарай да ти извадят такива,като най-вероятно ще поискат да ги платиш предварително - бяха 70лв.,но чувам,че отскоро са 84,като в това число влиза и гражданска отговорност (за 1 месец),за винетка не съм сигурен.

belazbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belazbg » Сря 16 апр 2008 21:33

благодаря за дадената информация ще ми бъде от полза при покупката.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”