Смяна на оператор - ВЪЗМОЖНО ОТ ДНЕС

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Сря 16 апр 2008 15:03

:yeaha: най на края от колко време го чаках това

Vizor благодаря ти за полезната тема .... :wink:

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Сря 16 апр 2008 15:18

moleo написа:За преностимостта ще има един контингент от хора, които тичат от един оператор в друг и това е. Големи маси с хора не се очакват .

МТЕЛ бавеха всиячески преносимостта, но ето че и тя е факт. Накуп няма да загубите много клиенти, защото има много с дългосрочни договори. Но малко по-малко ще се преместят :wink: Докато не загубят МТЕЛ масата корпоративни клиенти, в това число и бая държавни институции отношението към обикновения потребител няма да се промени в положителна посока.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 16 апр 2008 16:21

За държавните институции не съм съгласен много.. държавата плаща и чичо ти министър го боли скенера дали ще даде 10лв повече или по малко...

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 16 апр 2008 17:13

някой който се е възползвал вече от преносимоста ако има, да сподели впечатления :lol:

ПС тия гласови предупреждения ми се струват голяма досада

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Сря 16 апр 2008 18:57

Чакам тия дни да стане и ще пиша.!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 16 апр 2008 20:19

да ви сведа личен опит. в понеделник сутрин отивам в офиса на мтел на васил априлов в пловдив, за да си прехвърля картата в глобул. вежливо ме разпитват "как така", защо искам да се махам от тях, дали не съм склонен да помисля и т.н., но като обяснявам пак, че съм взел окончателно решение, ми обясняват, че трябва да пусна една "молбичка", ама трябвало да донеса и "копийца" от съд. решение, акт. състояние, печат и още нам колко си "нещица". аз обаче, понеже съм пич, задавам въпроса закво се борихме толкова упорито с чудото "електронен търговски регистър" и твърдя, че освен лична карта, нямат право да ми искат квото и да било друго. обаче русата служителка ми заявява, че трябвало да й дам някъф си идентификационен номер от търговския регистър, с който ставала проверката. отговарям, че освен булстат (или ЕИК), не мога да й предоставя друг номер, но тя настоява, че имало и друг. отивам до офиса ( в това време ми звъни няква мениджърка за региона да ме пита що искам да се махам от мтел и следва 3-4 минутен безсмислен разговор с предвидим край), отварям молбата за регистрация и единствения номер, различен от булстат-а там е входящия номер на молбата за регистрация в регистъра. връщам се обратно, давам входящия номер и от любопитство надничам в екрана, за да видя къде аджеба се изисква тоя номер. след около 5 минути борба тип "прасе с тикви", блондинката започва да ми обяснява, че кодът, който съм й дал, трябвало да е с 9 цифри, а той бил с повече. леко изнервен, обяснявам, че 9 цифрен е именно булстата и след около още 3 минути момата вече е изпечатала всичко, което й трябва. плащам си неустойките (месечните вноски без ДДС) до края на догоеора ми, плащам си и последната сметка към тях, плащам 5 лв. такса и ме уведомяват, че ще получа смс в срок от 48 часа, за да отида да взема тъй ценния документ (разрешение) за преносимост. такааа, смс до днес 16 часа не получих и директно отидох в офиса им. след около 10 минути чакане ми обясниха, че нямало още резолюция по моята молба и че съм щял да получа смс. теглих им една майна за бързината, с която работят и им напомних, че срока е 48 часа, а вече са изминали къмто 55 и в крайна сметка що фиксират срокове, като не ги спазват. към 18 часа ми звъннаха отново да ми обяснят, че съм получил смс с отказ (не съм видял, апарата е изключен), ама той бил грешен, отговора бил положителен, та утре в удобно за мен време да съм отидел, за да взема "светото писание".
поолях се с повествованието, но предполагам, че няма да съм изолиран случай, та да знаете кво ви чака, ако искате да "бягате" от мтел (предполагам, че ситуацията с другите оператори е аналогична, за съжаление).

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Сря 16 апр 2008 20:50

Аз Днес ходих в Глобул , попълних една молба , и ми казаха да отида до 48 часа да си взема някакъв документ с който после да отида до новия Оператор.

Между другото днес си взех 1 карта/Абонамент/ на Вивател и останах удивен че картата я Активираха ведна пред мен , а не да се чака след 2-3 дни .! Всико мина много добре и много ,много любезно обслужване , чак да не повярваш.! Ще видим като ми прехвърлят номера какво ще стане

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 17 апр 2008 12:24

http://novini.dir.bg/2008/04/17/news2902758.html

отбранителна тактика ;) започва се ;)

М-Тел ще раздава лаптопи на лупърите
TechNews.bg - 17 Април 10:48
Нов пакет на оператора включва безплатни минути и съобщения
По 2 лаптопа седмично ще раздава М-Тел на лупъри, които подпишат нов абонамент на тарифен план с месечна такса или с минимално месечно потребление, съобщиха от оператора. Предложението е в сила от 17 април до 7 май, а имената на наградените ще бъдат публикувани на LOOP-сайта.
Безплатни 100 SMS-а, 100 MMS-a и 100 уикенд минути към мобилните номера в мрежата на М-Тел ще получават новите абонати на PLAY LOOP, BLUE LOOP и LOOP 15 при подписване на договор с продължителност поне една година.
Т.нар. LOOP POWER пакет може да бъде използван в мрежата на М-Тел за период от 6 месеца. Промоцията е в сила от 15 април до 31 май 2008 г.
LOOP абонатите ще получат още безплатно услугата Musicall от 18 април до края на август. Стандартния сигнал "свободно", който чуват тези, които им се обаждат, ще бъде заменен с безплатна, композирана специално за LOOP мелодия. Абонатите ще изберат и парчета по свой избор, за да посрещат всяко входящо обаждане с персонална мелодия.
В допълнение, новите абонати на М-Тел могат да си закупят компактен Nokia 1208 за 29 лв.

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Чет 17 апр 2008 18:21

..

Последна промяна от Божков на Съб 19 апр 2008 22:56, променено общо 2 пъти.

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Съб 19 апр 2008 21:55

Днес ми активираха Глобулския номер в мрежата на Вивател.
Когато звънна от Глобул на моя номер ,казват че номера е пренесен в друга мрежа ,но не казват коя е тя. Всико стана за 3 дни.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”