Нещо повече за VW Венто.
- nmnvento
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо повече за VW Венто.
Колеги,наскоро си купих WV Венто и искам да знам повечко за него. Интересува ме всичко относно здравина,разход,резервни части и цените им и т.н.?Къде му са слабите места?Общо взето дали е здрав и народен автомобил.Иначе до сега съм доволен от него,харесва ми .Моят е 1800куб.см. 75к.с. 92г. Благодаря ви предварително и ви пожелавам безаварийно шофиране!!!! 
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Търкалям абсолютно същото венто .
За 2-те години от както го карам по-сериозни ремонти не съм имал. Сменил съм температурен датчик (38 лева) , тампони на задния мост (15 лева бройката) , фланеца дето е под главата за охлаждаща течност (3 или 5 лева , не помня точно) , един маркуч за водата до изпарителя (около 5 лева ), естествено и обслужването (ремък , ролка и масло) и ..... това е
Бих казал железна кола . Слагаш газ и забравяш просто за ремонти
Вървежа и мен ме устройва 120-130 изобщо не ги усеща а на мен повече не ми и трябва . 
- Ivelin_Golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз съм от скоро съм с Vento 1,9 TDi-90 коня и не се оплаквам от нищо засега
Като возия нямам какво да кажа,все пак преди него карах Golf I,тъй че нямат сравняване.Смених му десен накрайник и от ляво някъв тампон беше,че ми дърпаше на ляво и всико излезна 80 лв някъде с работата.
За дефект съм слушал поне за дизелите,че някъв болт на маховика се развивал и тогава ставали мизерий...дано не се стигне до там.Иначе е доста пъргаво...с 160 км/ч - 3200 оборота
За дефект съм слушал поне за дизелите,че някъв болт на маховика се развивал и тогава ставали мизерий...дано не се стигне до там.Иначе е доста пъргаво...с 160 км/ч - 3200 оборота
- Todor Todorov
- Автомобил:
- Двигател:
- nmnvento
- Автомобил:
- Двигател:
Днес взех тампони на предните амортисьори,защото тези, които са в момента са направо под всякаква крититика и смятам да подхващам да ги сменям.А,и още нещо да питам:лагера в тампона ли е пресован,защото по каталога има още един вид тампони,по-малки.Обаче като ги видя продавача на место се оказа,че са от по-големите за модела 92г,мисля че бяха MAPCO на латиница,нямах време да търся тампони на друг производител .Гледам,че и биалетките са си заминали ,но сега нямам време и ще почакат малко.След смяната на тампоните задължително ли е да мина стенд на предницата?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”