Търси се идеалната семейна кола.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Търси се идеалната семейна кола.

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 17 апр 2008 8:42

Здравейте колеги, както разбрахте от заглавието се търси ,,идеалната" семейна кола. Бюджета е около 9000лв, като в тази сума влизат покупката на автомобила, първоначалното му обслужване и автокаско. :wink:
Колата задължително трябва да е комби. Ще се кара не повече7-8хил. км. годишно затова съм се насочил и към бензинов двигател.
Автомобилите към които съм се насочил са - Пасат Б5 с двигател ADR/125кс/, Ауди А4 пак със същият двигател, и Опел Вектра Б 1.816в /115кс/.
Бих ви бил благодарен ако кожете какви са недостатъците и предимствата на всеки от тези автомобил, както и колко би ми излизнало първоначалното им обслужване. :wink:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 17 апр 2008 8:54

Шкода Октавия комби изключваш ли я :?:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 17 апр 2008 8:56

Аз съм за шкодата, иначе опелчето:)

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 17 апр 2008 9:04

Пасат-а е!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 17 апр 2008 9:13

Здравко, аз съм с В3 комби, 2Е мотор и определено считам, че е перфектната семейна кола!
Дава предостатъчно вътрешен обем, сравнително ниски разходи по обслужване и консумативи и достатъчно мощност и динамика за дълги пътувания до морето или (по-често, даже редовно) по балканите.

Ти искаш по-нова колица: Нормално! Комфорта по пътуването ще е много по-добър.
Единствения недостатък е, че ще повлече малко по-високи разходи по поддръжка, но идеята е, че ще вземеш кола, която да не се разваля дълго време, така, че е оправдано.
От всичките изброени единствено Опела тотално не удобрявам!
И то не, защото е Опел, а защото е Вектра.
Моделите Омега на Опел са просто приказни! Пространството пред задните седалки е доста по-малко от пространството при мен (тоест, децата няма да могат да тичат на воля! :lol: :lol: ), но за сметка на това багажника е по-голям, така, че могат да си викнат другарчета и да поритат топка малко, докато ти ги возиш ;)

Успех с избора и да се похвалиш! :да:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 17 апр 2008 9:21

Много пъти е писано за 1.8 125 к.с. мотора - гори колкото 1.8Т, а върви по-малко, така че се замисли над това. Ако ще газифицираш, е все едно.

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Чет 17 апр 2008 9:30

Имаме 9000лв+обслужване=> 500лв да кажем обслужване+150лв гражданска+350-400лв каско+60лв винетка=~1000лв. Те тогава трябва да се запитаме за 8000лв. какво може да се вземе!
За 8 хилки читав Пасат 5 няма да намериш... или и да намериш... после самата подръжка ще изяде семейния бюджет.
За Ауди А4 ще се въздаржа да коментирам (и аз бях залитнал натам по едно време, но след разговор с моя майстор той ми каза - ако искаш да се виждаме всяка седмица - нищо не казвам иначе).
За Опел Вектра - в този ценови диапазаон влизаш, има глямо предлагане на модели и по-лесно ще намериш. Като комфорт за годинките си колата е ОК, широка е (аз съм 186см и съм ОК е в тази кола - една от малкото).
Друг вариант е Опел Омега!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 апр 2008 9:36

Аз бих взел Аудито/за тия пара хубав Пасат забрави/.Само гледай алуминиевите носачи да са ОК и при условие че ще го караш малко няма как да ги разбиеш.Другия плюс на Аудито е ,че забравяш темата ръжда :wink: Вектрата също е вариант особенно в ценово отношение ,но като я сравниш с А4 :(
P.S.Колегата дето предложи Омега :049:

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 17 апр 2008 9:38

yeti123 написа:...

Извинявам се за спама: готин как вектрата ше е широка бре? Като си наглася седалката, така че да ми е що годе удобно, отзад м/у облегалката и задната седалка не можеш визитка да пъхнеш...

Иначе колега, за тези пари можеш да се вмъкнеш и за Опел Зафира. На мен лично много ми харесва - здрава кола е. Имам един клиент, който за 4 години й е навъртял към 300000 км. и най-скъпият ремонт дотук беше съединителя за 500 лв., другото е само масла, филтри и други подобни консумативи. ;-)

Последна промяна от CoZmO на Чет 17 апр 2008 9:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 17 апр 2008 9:39

Честно казано за Шкода Октавия не се бях замислял. :oops:
Тя предлага ли се с двигател 125кс.. Аз сега съм с Б3 комби и наистина е много добра, но вече остарява. Колкото до омегата, кола със задно предаване след като сме имали жигула, повече не ща да карам. За двигателя 1.8 Т, обслужването ще му е по скъпо, първоначалната цена също, а и евентуални повреди с турбото също ще ни разкажат мамата на семейният бюджет.
Вектрата не ми се струва толкова лош избор, добър външен дизайн добър комфорт на возене, проблема с гниенето е решен, а и ще е с годинка две по нова от пасата. Става въпрос за вектра 2000год.
:wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 17 апр 2008 9:41

zdravko_dimitrov1986 написа:Честно казано за Шкода Октавия не се бях замислял. :oops:
:wink:

ами мноооого сериозно се замисли и ето защо :

Произвежданата в Чехия "Шкода" Октавия е най-качественият автомобил на концерна "Фолксваген". До този извод достигна едно от най-авторитетните издания в света - "Ауто билд". Според него качеството при "Шкода" се подобрява изключително бързо и то е задминало останалите марки в групата.
В случая не става дума за реклама, а за извод, до който е достигнато след независим тест, продължил повече от 2 години. "Шкода" Октавия комби с двигател 1.6 л FSI изминава 101 000 км и е разглобен до най-малката си съставна част от техници на фирмата "Декра". Всяка от тях е изследвана, за да се види как са й се отразили изминатите километри.
"Изводите са повече от впечатляващи - Октавия е в перфектна форма - се казва в изявлението на "Декра". - Техниката е в изключително състояние, но също така са запазили своите качества и частите от пластмаси, хромираните детайли и лакът на каросерията".
Невероятно е, но е факт, още повече че в експеримента на "Ауто билд" са включени далеч по-респектиращи марки като "Мерцедес", БМВ и "Ауди". Общо 45 модела на автомобили са били подложени на същите изпитания като Октавия, след което са разглобени и изследвани напълно. След 101 000 км "Шкода" е показала едва 5 повреди, заради което заема първо място сред европейските автомобили и трето в общото класиране.
По-добри от нея след направените тестове са само "Мазда" 6 и хибридната "Тойота" Приус. На обратния полюс - в дъното на класирането, са "Фолксваген" Поло (44-ти) и "Фолксваген" Туран (45-и). При тези 2 коли констатираните повреди са 77.

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001401

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 17 апр 2008 9:42

zdravko_dimitrov1986 написа:...

Е не сравнявай Жигулито с каквато и да е друга кола... ;-) Аз съм карал Опел Рекорд със задно предаване 2 години и мога да ти кажа че толкова стабилна кола зимата не съм карал още. Просто се кара малко по-различно от предното предаване. ;-)

Потребителски аватар
AERVWPOLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AERVWPOLO » Чет 17 апр 2008 9:42

Като двигател А4 са добри особено бензинките,но като окачване са си е.... м.... 2 пъти годишно ще си го правиш дори и при най-новите проблема не е решен тъпо ама факт.Опела спициално Б доста често правят проблеми .Пасата е най-добър но ще трябва още малко парички да вложиш.А един колега ти препоръча Шкода повярвай ми доста хора ги подценяват но са много добри като динамика като здравина са супер и може би това е твоето решение :wink: .

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 17 апр 2008 9:45

сега ще ви кажа как виждам аз нещата.
По показател предлагано място:
1.Пасата е най широк в това няма съмнение.
2.Следва го вектрата.
3.На трето място се нарежда аудито
По показател динамика
1. Ауди
2.Пасат
3. Вектра
По показател разход на гориво и цени на авточасти.
1. Вектра.
2.Пасат.
3.Ауди.
За 8-8500лв не ми изглежда невъзможно да намерим читав пасат Б5. Още повече че колата ще се копува след около месец-2 и цените може да паднат.
Интересно ми е какво мислите за Шкода Октавия, ясно ми е че ще е малко по евтина като поддръжка, но пък и качеството ще е на по ниско ниво. :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 17 апр 2008 9:47

zdravko_dimitrov1986 написа:Интересно ми е какво мислите за Шкода Октавия, ясно ми е че ще е малко по евтина като поддръжка, но пък и качеството ще е на по ниско ниво. :wink:

ти видя ли 2 поста по -нагоре какво съм ти пуснал ?????

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”