И тва ако е магистрала....

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 17 апр 2008 8:54

Истината е, че пътищата ни са отврат :dontknow:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 17 апр 2008 8:56

Smoke написа:
Vizor написа:ама според мен най-малко е виновен собственика дето не е изтичал за 45 секунди да го махне от магистралата

че да мине някой с 240 да го отнесе :idea:

ели пък да се спъне и да си изкълчи глезена ...
тва у чужбината дето я фалите , първия който види въпросното паве че спре да го мане , ама уно БУЛГАР БУЛГАР си е точно казано :idea:
за кво я да го махам като на вуте че му е зле , не на мене :!:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 17 апр 2008 8:57

hooligans написа:
Smoke написа:
Vizor написа:ама според мен най-малко е виновен собственика дето не е изтичал за 45 секунди да го махне от магистралата

че да мине някой с 240 да го отнесе :idea:

ели пък да се спъне и да си изкълчи глезена ...
тва у чужбината дето я фалите , първия който види въпросното паве че спре да го мане , ама уно БУЛГАР БУЛГАР си е точно казано :idea:
за кво я да го махам като на вуте че му е зле , не на мене :!:

:arrow:

подкрепям те точно така е !

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 17 апр 2008 9:00

Да не говорим колко пъти се чудя каква каскада да направя, като ми изкочи някое животно, я таралеж, я куче.... :( тия огради не са проверявани дали са здрави с години..., затова по магистралата с повече от 140 не смея..., даже това е много... :?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 17 апр 2008 9:01

CTaH4o написа:...извинявам се ама сега значи да очаквам от всичките тези които му се накарахте на момчето че е карал със 180км/ч ми кажете че никога ама никога не сте си позлволявали да карате с такива скорости?

Аз не съм ;) Не мисля, че ще се докажа като по-голям мъж като карам безрасъдно :?
Tyan написа:...аз си плащам данъците, винетките глупостите ..за да мога да карам спокойно ..а не да спирам на магистрали да махам павета .....

Да, ти си изряден данъкоплатец, но във форума има хора, които публично признават, че не си плащат винетката например ;) Къде е грешката тогава. Според мен претенции за състоянието на пътищата и като цяло за всичко можем да имаме, когато изградим една дисциплина в нас самите, че трябва да бъдем изряди. Едва тогава може да искаме по-добър градски транспорт, по-добри пътища, по-добро медицинско обслужване, по-високи пенсии :idea:
Да не говоря, че по-добрите пътища ще са предпоставка за още по-тежки катастрофи, защото някои ще си помислят, че могат да карат с 250 км/ч и законите на физиката не важат за тях :evil:
П.с. danson на 20 години, с Нисан Микра с 180 км/ч = безумие. Замисли се следващият път какъв късмет си извадил :!:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 17 апр 2008 9:05

е добре де аз като искам да ми е чисто всеки път някой като си метне торбата с боклука или пепелника през прозореца по пътя трябва да спирам да го вземам ли? предполага се че магистралата е нерегулиран път някакъв и трябва да минава от време на време някаква кола на пътното да гледа какво е дереджето...на АМ Тракия Карнобат - Бургас имаше някакво куче ли кво беше седеше по средата на пътя 4 седмици....и накрая май не го махнаха ми се разложи тотално и тировете го потъпкаха...

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Re: И тва ако е магистрала....

Мнениеот astragt » Чет 17 апр 2008 9:11

kris11 написа:
danson написа:не само на магистрала а и на всякакъв път, да има павета....В резултат на едно такова вижте какво се случи с гумата при 180....добре че беше задна дясна а не предна иначе не знам кво можеше да стане...
Резултат - нова гума + изправяне на джанта....aaa и каране 70км магистрала с 70-80 заради резервната гума...

Няма страшно и за предна - налитал съм с 150 км/ч на голям камък като паве изсипал се от Камаз и търкалящ се по пътя -около бившия Азотноторов край Ст .Загора. Не ме повлече както си бях наумил - държиш здраво волана и контрираш в обратна посока. Бях с Комбо с 500-600кг товар.
С патерица съм карал от Повеляново до Шумен и обратно - в началото гледах да съм с 80-90 км/.ч , ама не се изтрайва и подкарах с 120-140км/ч - но с 155 цата.:roll: /В този случай пък пръснах задна лява гума при изпреварване на магистралата на 3-4-5 коли и в лявата лента с 180 се чу пляскането на пръснатата гума :roll:

Комбо с 500-600кг. товар и скорост от 150км./ч. и то по какви пътища..... :shock какво ви става бре хора?!!?!?!? :shock :shock

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 17 апр 2008 9:35

Не знам какво сте се хванали за тоя скоростен индекс, че бил 190км/ч, па той карал със 180км/ч. Скоростния индекс не е на колко км/ч избухва гумата, ами с каква максимална скорост може да се кара гумата безопасно, при пълно натоварване, според товарния и индекс.

Потребителски аватар
danson
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danson » Чет 17 апр 2008 9:45

Колегите които казват, че не е трябвало да карам със 180 са прави, но тва дали съм бил със 180 или 130 в случая единствената разлика може да дойде от тва че имам по голям шанс за реакция при 130,но идеята е че паве на магистрала е недопустимо ако ще и с 80 да карам....ок случва се да излети от камион, ама за да излети значи камиона или е претоварен или необезопасен...поне така си мисля аз... специално за гумите и скоростния индекс, не мисля че е било проблем, не съм бил с багаж нещо да са натоварени.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 17 апр 2008 9:48

Кво ти време за реакция. Това си е чист шанс. Снощи карах с 60 в дъжда и се нахаках в един ров и айде предна спукана, задна балонирана. Може би трябваше да карам с 20км/ч щях да я избегна. :lol:
Пий една студена вода, колега, и да не ти пука. Всичко е минало без лоши последствия, зимай нова гума и си свиркай.

Потребителски аватар
danson
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danson » Чет 17 апр 2008 9:54

Е аз съм спокоен, в смисъл всичко е наред, а иначе още снощи на влизането в София минах през Дианата и си взех и сложих гума + изправянето на джантата.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 17 апр 2008 9:59

dermeister написа:Кво ти време за реакция. Това си е чист шанс. Снощи карах с 60 в дъжда и се нахаках в един ров и айде предна спукана, задна балонирана. Може би трябваше да карам с 20км/ч щях да я избегна. :lol:
Пий една студена вода, колега, и да не ти пука. Всичко е минало без лоши последствия, зимай нова гума и си свиркай.

несъобразена скорост с пътните условия

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 17 апр 2008 10:02

Vizor написа:
несъобразена скорост с пътните условия
:shock
че по магистралата пътните условия уж са за по висока скорост?
кое е несъобразено...а пича дето карал в дъжда да земе да ходи пеш като са кофти пътните условия?
за да не строша някоя джанта на ИЗвънградско на участи съм принуден да намаля до 60...на градско да спра....пешеходец май най-добре ма земеш настъпиш някое лайно....щото от безхаберие предния минал покрай него не го е махнал....

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 17 апр 2008 10:07

На магистрала и със 100 да караш пак може да не видиш павето поради ред причини ... и там възможността за избягване не е голама. Ами ако е имало кола до момчето и с 100 да кара пак може да се нахака на павето. Това със скоростта всеки си преценява с колоко ще кара ... има си глава на раменете. Аз съм карал и с 120 и с 200-220 постоянна скорост ... зависи ква съчма те бие в момента, но факта е че това нащо не са пътища...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 апр 2008 10:10

longora написа:На магистрала и със 100 да караш пак може да не видиш павето поради ред причини ... и там възможността за избягване не е голама. Ами ако е имало кола до момчето и с 100 да кара пак може да се нахака на павето. Това със скоростта всеки си преценява с колоко ще кара ... има си глава на раменете. Аз съм карал и с 120 и с 200-220 постоянна скорост ... зависи ква съчма те бие в момента, но факта е че това нащо не са пътища...

Пък и тия дето се дуят и правят и прилагат законите що не забранят на пройзводителите на автомобили да правят коли дето вдигат над 130 :idea: - щото тва с ограниченията е пълна простотия и за съжаление за "баламите" /не ме разбирайте погрешно не искам да се изкарам тарикат - но просто е така направено/

Върни се в “Пътеводител”