Данък за 2008г на Пасат
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
longora написа:Колеги, аз да се възползвам от темата във връзка с общината. Дали някой знае как седи въпроса за винетките които се дават на инвалиди ? Аз съм инвалид и подадох молба за винетка, която ми беше отказана поради факта че колата ми била много мощна - над 1800 кубика и цели 131 коня ... До тук добре .. възможно е, но на мой приятел баща му има кола 2500 кубика 136 коня която е пак на инвалид и той си има и винетка и талон за паркиране на синя зона.... Въпроса ми е как така той може да има а аз не ? Ако някой знае нещо по въпроса ще съм много благодарен !
Колега, днес чух по радиото докато карах нещо по твоя въпрос и ми направи впечатление. До 170к.с

- Lilan
- Автомобил: VW PASSAT B5 Synchro
- Двигател: AFN
- Контакти:
Колега споко за винетка е едно а вкарването на коли друго там за инвалиди е до 100 к.с. и 1800 куб. см, но за тези които са произведени в евро съюза не ти и трябва инвалид т.к. отпадна митото, но ограничението го има 1800 куб. см. и 100 к.с. на тези граници си пащаш като поп.
П.П. Що се отнася до винетката не съм сигурен какви са ограниченията моят съвет към "longora" е да отиде в съюза на инвалидите и да попита, там ще знаят.
П.П. Що се отнася до винетката не съм сигурен какви са ограниченията моят съвет към "longora" е да отиде в съюза на инвалидите и да попита, там ще знаят.
- Lilan
- Автомобил: VW PASSAT B5 Synchro
- Двигател: AFN
- Контакти:
Колега "longora" що се отнася до винетките сега открих нещо можеш да погледнеш тук http://noviniteb.com/index.php?newsid=1441
- Freak_in_VW
- Автомобил: Sharan
- Двигател: Ady
Малко офтопик, ама просто ми е болна темата.
С какво нашата администрация ще ме стимулира да си купя по-нова кола, съответно с по-малко вредни газове отделяни в атмосферата ?
При едни и същи изходни данни (мощност на двигателя) тези, които карат по-екологични (понеже са по-нови и трябва да отговарят на определени стандарти) коли плащат по-високи данъци. И що така ... освен "Имал пари за скъпа кола ще има и пари за данък" ... Да ама нали се плаща един друг данък, който зависи от цената на автомобила. Годишния данък е нещо друго - плащам го щото замърсявам въздуха, търкам асфалта и разни такива ... от тук само една причина виждам - понеже е по-нова колата ще рие асфалта повече .... Или щото е по-нова ще прекарва по-малко време в бокса и съответно повече време на пътя ...
С какво нашата администрация ще ме стимулира да си купя по-нова кола, съответно с по-малко вредни газове отделяни в атмосферата ?
При едни и същи изходни данни (мощност на двигателя) тези, които карат по-екологични (понеже са по-нови и трябва да отговарят на определени стандарти) коли плащат по-високи данъци. И що така ... освен "Имал пари за скъпа кола ще има и пари за данък" ... Да ама нали се плаща един друг данък, който зависи от цената на автомобила. Годишния данък е нещо друго - плащам го щото замърсявам въздуха, търкам асфалта и разни такива ... от тук само една причина виждам - понеже е по-нова колата ще рие асфалта повече .... Или щото е по-нова ще прекарва по-малко време в бокса и съответно повече време на пътя ...
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
За моя пасат...
131кс, 96kW, 2003г
Данъка за 2008г е 177.12лв (в Димитровград)
Миналата 2007 година данъка беше 210.67лв !!!
До края на Април има 5% отстъпка
Данъка за 2008г е 177.12лв (в Димитровград)
Миналата 2007 година данъка беше 210.67лв !!!
До края на Април има 5% отстъпка
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996