ПВЦ или Алуминий

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

ПВЦ или Алуминий

Мнениеот vanko_VW » Чет 17 апр 2008 13:11

налага ми се да правя ремонти в нас :a boi de ,ще сменям "джамовете" и се чудя кви да сложа :gruebel

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 апр 2008 13:15

ПВЦ ,ако имаш повече пари ПВЦ с алуминиева капачка/аз съм така/.Алуминият евечното решение ,ама с тия цени ток/парно топлоизолацияте е преди всичко.Земи и стъклопакет с К-стъкло.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 17 апр 2008 13:20

Да ти кажа честно няма разлика в цените вече между PVC и алуминий.
Миналата седмица ми се наложи да се информирам за цените.видях няколко оферти на различни фирми.Това което мен ме устройва например е цената на KMG профил с троен стъклопакет /три слоя стъкло,два въздушни пласта между тях,за пояснение/.мисля че беше 5 камерен,може и да се заблуждавам в момента,не помня всичките цифри.цвят--имитация на дъб.но във всеки случай разлика в цената нямаше с алуминиа поне от това което видях.
Сега очаквай вече в темата дебати за конденз,влага и прочее...................

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 17 апр 2008 13:20

изолация ще правя,но за джамовете се чудя

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 апр 2008 13:25

vanko_VW написа:изолация ще правя,но за джамовете се чудя

не бе имах предвид че ПВЦ-то е по-добър топлоизолатор.Иначе колега propparo сигурен ли си че е била с торен стъклопакет щото те са доста скъпи и стаклопакета и дограмата за него?

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 17 апр 2008 13:26

РVС е по-доброто решение, според мен. По-добра изолация прави и съответно няма толкова конденз.

Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Чет 17 апр 2008 13:29

Вкъщи сме с ПВЦ и К-стъкло, само на терасата сложихме по-късно и е алуминий и само там има конденз. Майсторите казаха, че с ПВЦ-то не може да има конденз и досега не е имало. След 6 месеца вратите се слегнаха на ПВЦ-то и майсторите дойдоха, казаха че е нормално и ги регулираха. Вкъщи имаме 3 климатика, 2 от които работят нон стоп, инвенторни са, имаме и външна и вътрешна изолация и плащаме ток около 70- 100 лева, през зимата 120 за най-студените месеци.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 17 апр 2008 13:31

Rabbit_TDI написа:не бе имах предвид че ПВЦ-то е по-добър топлоизолатор.Иначе колега propparo сигурен ли си че е била с троен стъклопакет щото те са доста скъпи и стаклопакета и дограмата за него?

Става въпрос за къща на две нива /2x65 кв.м./ .Може би 7-8 прозореца някъде се очертават и 3 врати на тераси и 2 на мокри помещения и още някои по-дребни елементи.
та разликата в офертите от PVC с двоен и троен стъклопакет на всичко беше 700 лева--мисля отговора идва от самосебе си че ще се предпочете тройния за тази тънка разлика.Цената е без комарници и щори.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 17 апр 2008 13:32

Rabbit_TDI имаш Л.С.

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Чет 17 апр 2008 13:33

Аз съм с алуминий+термомост :) доволен съм :да:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 апр 2008 13:39

propparo написа:
Rabbit_TDI написа:не бе имах предвид че ПВЦ-то е по-добър топлоизолатор.Иначе колега propparo сигурен ли си че е била с троен стъклопакет щото те са доста скъпи и стаклопакета и дограмата за него?

Става въпрос за къща на две нива /2x65 кв.м./ .Може би 7-8 прозореца някъде се очертават и 3 врати на тераси и 2 на мокри помещения и още някои по-дребни елементи.
та разликата в офертите от PVC с двоен и троен стъклопакет на всичко беше 700 лева--мисля отговора идва от самосебе си че ще се предпочете тройния за тази тънка разлика.Цената е без комарници и щори.

Колко квадрата беше дограмата 2Х65 ли?Ако тва е разликата в цената найстина си заслужава ,но с дограмаджийте който съм говорил знам че разликата е по-голяма заради самия стъклопакет и заради по-дебела догрлама с стоманени носещи профили в нея.Мисълта ми е да не е някоя куца фирма да те набута с дограма за двоен стъклопакет и после да ти увисне всичко :cry: Иначе троиния пакет почти не си заслужава усилията - по-доброто е К-стъкло и виншни щори :wink:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 17 апр 2008 13:42

Не не къщата е на два етажа по 65 кв.м.,просто като ориентир дадох данните.
А фирмата не е менташка,на далечен познат е,само линията за PVC,със стъклопакета,машината за рязане на стъкла и всичките му там салтанати мисля че му струваше около 600 000 евро като инвестицият ака че не мисля че не са кадърни.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 апр 2008 13:52

Не ме разбра.Нямам предвид че някой нарочно иска да те метне и че не правят профили.Мисълта ми е че може и изобщо да не знаят/колкото и да е смешно се случва доста често/.Дори и профили на много добри фирми си имат поне по 5 вида профила с различно укрепване и данни за допустивмо тегло/то освен самия стъклопакет зависи и от големината на отварящите части/.Ако сложиш профила което е за по-малко тегло и сравнително големи отваряеми части се получава мазало.Проблема на ПВЦ-то по принцип е носимоспособноста - той затова е добър само за жилища -иначе се разклечва яко.Другото е че се попреебава от слънцето.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 17 апр 2008 13:57

А това ли било.Тук вече не разбирам нищо.Инфото ми е от обща култура или това с което съм се сблъсквал като общуване с хора от бранша.
Незнаех за теглоносимост и другите подробности.Все пак колегата се чуди,но от две три мнения засега в темата едва ли ще се ориентира.То и часа е един никакъв,предполагам че след 18 часа ще има повечко писано.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 апр 2008 14:01

Понеже верно много се отплеснахме.Според мен добър универсален вариант за жилище е ПВЦ петкамерен профил с двоен стъклопакет с К-стъкло/засдължително като ти ги доставят трябва да се провери/ и вградени в дограмата външни ролетни щори.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”