За или против лети джанти през зимата!?
Даскале, я се замисли защо скъпите алуминиеви джанти ги хромират? - За да имат по-малка степен на корозия, освен че изглеждат по-хубаво де... Също така защо батериите в банята ти са хромирани... еми пак по същата причина
Всеки метал е податлив към корозия, въпроса е в каква степен. Някой са толкова устойчиви, че с времето не се забелязва, за пример златото. Дори да няма примеси във водата пак има корозия. Колкото е по-голяма температурата корозията се увеличава.. зимно време няма как да стане, но пък тогава имаш какви ли не примеси които ти действат като катализатор на реакцията. Лятно време не е толкова топло, така че корозията дефакто е незначителна. И аз искам лети джанти, ама ще чакам да дойде пролетта и тогава... както се казва пролет пукна 
За или против ЛТД през зимата!?
Благодаря Ви за мненията и споровете, но аз съм за Даскала, т.е ще карам с ЛТД, щото без тях колата ми прилича на да не казвам какво!
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!!!
Ми аз моите си ги свалям през зимата .... периода е достата4но далаг за да мога да ги подготвя ка4ествено и за пролетта да са с нова боя

- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: За или против ЛТД през зимата!?
VW_BORA написа:Благодаря Ви за мненията и споровете, но аз съм за Даскала, т.е ще карам с ЛТД, щото без тях колата ми прилича на да не казвам какво!
по-добре железни през зимата
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Едва ли ще имаш проблем да ги караш и зимата. С тези високи балонни гуми дупките няма да са толкова зли.
И аз карам моя голф 2 със 175/70/14 зимата на железни джанти, но много исках да си купя 14ки лети, ама нещо ме изненада зимата и така и ги сложих вече на колата.
Иначе за лятото си имам 15ки лети джанти със 195/50/15 гуми, които вече не са подходящи за зимни гуми за голф 2
И аз карам моя голф 2 със 175/70/14 зимата на железни джанти, но много исках да си купя 14ки лети, ама нещо ме изненада зимата и така и ги сложих вече на колата.
Иначе за лятото си имам 15ки лети джанти със 195/50/15 гуми, които вече не са подходящи за зимни гуми за голф 2
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”