Здравейте,
днес се заех със задачата да си почистя возилото, че от тези промени във времето (ту дъжд, ту слънце) беше станал целия в прах. Измих я, почистих я от вътреи стигнах до предна дясна стелка. Махнах гумената измих я и я оставих да съхне, след което махнах платнената, която ми стои от лятото- и нея почистих, като при самото чистене ми направи впечатление, че е влажна. Оставих я на слънцето да изсъхне. Започнах да чистя и по самата тапицерия на пода и точно в момента в който пипнах с ръка забелязах, че целия е влажен. Започнах да го проверявам и се оказа, че е мокър почти под цялата стелка. Натиснах надолу и усетих че има нещо кухо, но не посмях да натискам силно. Продължих с проверката и като заключение разбрах, че не е просто влажен ами направо си е мокър.
Въопросът ми е от къде може да влиза тази влага, как да проверя какво е и как да го отстраня?
П.П. От известно време започнах да чува шумът на двигателя по- силно, като се насочвам към трабите които влизат за климатроника (и си мисля за колекторите, че са изгорели, но така и не съм проверил още).
Колата е в гаража ми. Passat B3 1.8mi 91'
Влага
Колега Ако е на б3 Този проблем го имах!От каде беше мислех че се е запушила дупката в калника и не се стича водата от дъжда ами отива през парното вътре почистих я беше пална с листа Но заваля 1вия дъжд и хоп Блато вътре!Един топъл слънчев ден Махнах си4ко отпреде в дясно и помолих едно приятелче да полива с вода отгоре и от каде се оказа че Било!От Дясната врата оплатнението на стъклото неми се е прилепвало хубаво и влизало яко вода вътре през онези дупки долу на вратата!С малко стискания на вратата кадето е стъклото се Оправи!На свалено стъкло стиснах с всичка сила вратата кадето е уплатнението да се свивие малко и се оправи нямам вече ЖаБи В колата!ИНаче една зима имах 3 пръста вода и кът полудял с пърцала попивах и изцеждах!Та направи това което и аз иди с някой приятел и влез ти вътре,а тои да полива обилно отгоре вдясно и гледай от каде ще влезе(и Е добре Колкото се може по-добре да затваряш джамека защото така прилепва към Уплатнението(ще видиш как като затягаш и прилепва повече!!)!!Дано да съм помогнал!
По темата има писано много потърси с търсачката!!!Проблема при мен бе същият преди доста години /Б3 1.8 ABS 92'/.Чудех се какво става и се оказа както колегата е обяснил по горе.ПОчисти хубаво всички отвори за изтичане на водата явно са ти запушени и при дъжд водата направо "прелива"
....... Скоро не съм ги чистил но за сега вс е ОК при мен!
Успех

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
всички дотук пропускат нещо важно.
затова и аз да се обадя...
колегата е с климатроник. което значи че не той контролира кога да бачка хладилника и кога не. когато караш на хладилник-той отнема влагата във въздуха и я насъбира в кюнците около изпарителя на климатика. те се дренират от една тръбичка, която минава през купето точно пред пасажера и ги отвежда навън.
2 сценария:
1. кал запушва тръбичката и кюнците преливат.
2. тръбичката се откача щото пасажера мноо ритка по килима.
да се провери състоянието на тоя дренаж и да се почисти/постави на място.
подозирам предимно него защото в случаите които всички описват, килима не е влажен или мокър а скачат жабета из купето. блато става.
защото обема който се насъбира отпред под чистачките е ебая голям и се излива почти наведнъж много...
затова и аз да се обадя...
колегата е с климатроник. което значи че не той контролира кога да бачка хладилника и кога не. когато караш на хладилник-той отнема влагата във въздуха и я насъбира в кюнците около изпарителя на климатика. те се дренират от една тръбичка, която минава през купето точно пред пасажера и ги отвежда навън.
2 сценария:
1. кал запушва тръбичката и кюнците преливат.
2. тръбичката се откача щото пасажера мноо ритка по килима.
да се провери състоянието на тоя дренаж и да се почисти/постави на място.
подозирам предимно него защото в случаите които всички описват, килима не е влажен или мокър а скачат жабета из купето. блато става.
защото обема който се насъбира отпред под чистачките е ебая голям и се излива почти наведнъж много...