Колега на прокредит не ми е взимало такса никога от какви ще банкомати
и какви са тези такси 10 лева на теглене?Само са ми ги гепили и на булбанк предния месец знам аз има 19.80 лева в нея отивам и 9.80 а най-странното е 4е след 7 дена 19.80 ??Викам си заради кредита сигурно
някаква обирджииска такса пак ама ги върнаха?Ама тоя месец 15 и си ги няма.Затова получа ли превод до дупка всичко мама им крадлива не ми е за парите ами ме правят на идиот!!
Изчезнали пари от дебитна карта???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Re: оф
amikus написа:Колега на прокредит не ми е взимало такса никога от какви ще банкомати
и какви са тези такси 10 лева на теглене?Само са ми ги гепили и на булбанк предния месец знам аз има 19.80 лева в нея отивам и 9.80 а най-странното е 4е след 7 дена 19.80 ??Викам си заради кредита сигурно
някаква обирджииска такса пак ама ги върнаха?Ама тоя месец 15 и си ги няма.Затова получа ли превод до дупка всичко мама им крадлива не ми е за парите ами ме правят на идиот!!
Пак ти казвам да не прибързваш със скандалите. Мирно и тихо си потърси правата пък ще видиш дали ситуацията е за скандал или не.
Преди време влезнах в централния на Райфайзен на ура, вдигнах такава врява, че чак охраната дойде да види какво става... В крайна сметка се оказа, че съм допуснал грешка и съм крещал без причина. Стана ми много тъпо, извинявах се на ревящата млада касиерка на която само преди секунди бях нахранил цялата рода... Още ме лови срам като трябва да ходя по някой повод до банката

Smoke написа:е много хубаво бе човек..ама ти оборваш с листче принтнато от компютъра ти а аз ти казвам какво е...факт е че след теглене когато остава тъпа сума от сорта на 7 или т.н. лв невъзможна за теглене отивам в магазина да напазаря...и знаеш ли как гледам като ми кажат че няма пара в картата да си зема цигари и кроасанче![]()
това за мен е нерегламентирано изчезване на пара което съм 100 % сигурен че на разпечатката ти няма да го има....
дали е банкомат , банка или хакер мен ми е през оназ ралта..
просто казвам че си изчезват парички и това е
Така да бъде

Спирам до тук, защото трябва да започна дълги обяснения за "листчетата" и още много други неща за картите а то се обяснява когато има кой да се опита да те разбере

Жив и здрав!

- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Smoke написа:подай оплакване...при мен вече е нещо нормално да изчезват пари...за това като има гледам да ги изтегля всичките...тегля примерно 100 кинта а в картата има 110-120.....на другия ден реша да тегля и тях са намалели с от 5 до 10 лв....понякога с по 2 3 4...ама то това е че 10 пъти по 3 4 5 - 10 лв .....сам можеш да сметнеш колко си се набутал...а картата ми е от уни кредит без такса
Не знам каква ти е картата ,но знам ,че има банкомати при ,които има комисионна от 2-4 лв. може и повече. Така ,че ако теглиш къде ти падне за това ти намаляват.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Тегля само от едни и същи и никога не ми взима пари не е от това.
- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
карта
Искам само да допълня ,че ако теглиш пари ,следващото теглене може да е след 24 часа от момента на теглене.Това го разбрах след като вечерта теглих пари /400 лв/и на следващия ден исках още 30 лв да изтегля,но банкомата а не пускаше .Влезнах в банката пред която е банкомата и обясних какво става и те ми обясниха това което написах най горе.
Re: карта
shotik написа:Искам само да допълня ,че ако теглиш пари ,следващото теглене може да е след 24 часа от момента на теглене.Това го разбрах след като вечерта теглих пари /400 лв/и на следващия ден исках още 30 лв да изтегля,но банкомата а не пускаше .Влезнах в банката пред която е банкомата и обясних какво става и те ми обясниха това което написах най горе.
И по точно, дневният лимит на дебитната карта е 400лв. за 24 часа (на банкомат). Може да се теглят и повече пари, но на ПОС терминал в офис на банката.
amikus написа:Колега на прокредит не ми е взимало такса никога от какви ще банкомати
щом не ти е взимало, значи си с комбинирана сметка, ето ти този линк и провери кой точно тип ти е картата, прочети инфото за картата, сметката към нея и таксите, след това отиди в банката и разпитай, пусни си е-банкиране, смс известяване, овърдрафт имаш ли ... http://www.procreditbank.bg/main/bg/private.php?here=17
всяка банка издава различни карти от различни оператори, всяка банка изпълнява задължителни условия към всеки от тях, като създава и собствени продукти на тяхна база. Ценообразуването зависи от банката, оператора, собственика на банкомата, собственика на ПОС терминала, вида и канала на транзакцията, оторизационния център, вид на сметка и тн. и тн. неща. Зад едно просто теглене от банкомат или плащане на ПОС може да седят 5-6 различни участника. Например, ако платиш на ПОС терминал, който е вързан към ВИЗА с Борика карта, транзакцията ще струва няколко лева.
Теориите за кражби на малки суми от служители на банки са ... леко смешни, ако търсите конспирация гледайте "Хакери". Банката няма интерес, самата тя публично ще обеси въпросния служител, рискува да загуби доверието на клиентите си, заплаха от ликвидна криза и ред други проблеми, та чак примерно до загуба на лиценз, демек рискуваш бизнес за стотици милиони, заради жълти левчета.
За да спите спокойно пуснете си е-банкиране, при повечето банки вече е сравнително читаво
тегленето на пари до лимита от банкомат попринцип не би трбявало да изисква повече от 12 часа през седмицата, през почивните дни може да са и 24 часа, зависи от банката и връзката и с платежния оператор. През почивните дни банките не работят, и ако ползват чужд оторизационен център, той определя ... т.е. пак зависи от всички неща по-горе. За това някой път сумите през уикенда не излизат.
Най-добре си прочети договора И общите условия, ТАРИФИТЕ към тях, провери си е-банкирането и ако не излизат, ходи в банката.
amikus написа:Затова получа ли превод до дупка всичко мама им крадлива не ми е за парите ами ме правят на идиот!!
Четете си договорите. Те не че не могат да те направят на идиот, но ще е по напълно легален начин, където и ти ще си си виновен. Трябва да знаеш какво подписваш все пак...
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пьк друго ми се е случвало, превеждат ми 1000лв превод, и ми се обаждат по телефона така и така парите са преведени. (Само че вдигнала сьпругата ми), а аз спах бях се вьрнал от нощна. Ставам аз кьм седем вечерта , и тя ми казва така и така работата, викам добре. Понеже повече от 400лв не може аз им прилагам друг пиниз, отивам в 23, 45 пред банкомата тегля 400 лв докато ги преброя, да изпуша една цигара, хоп станало 24.00, и аиде още 400 лв. Та остават ми двеста по бележката, поглеждам я и я хвьрлям. След една седмица с един колега (не бях сам има свидетели) варвим си нии смело напред из града викам чекии тука едни 200 лева имах да ги взема, на банкомата ми изписва 200, но оппс 300 ми изплю 6 по 50. А сега викам ко става тука, моя и тои ми гледа белешката и вика мои банкомата нещо не е наред да знаеш, вади са веднага не говата карта(а аз се смея ще се скьсам), тегли и тои 50 лева еи тьи на за проба, обаче иордек точно 50 лева, пак втори пьт 50лева пак му пуска 50 лева. Автомата беше на ОББ на образцов дом. Имам познати вьв ДСК които сьщо обслужват банкомати и им разправям те ми се хилят и не вярват. Те не вярват ама аз вьв джоба ми 100 лева повече. Та мисалта ми е , сега при такьв случаи ако банкомата си прави профилактично някаква ревизия сам и останови разлика дали няма да я компенсира при пьрвата вкарана карта след установяването. Аз после друго ми мина през акьла , викам си сега ще ми вьрне салдото сигорно сьс 100л на минус, ходих пак да проверя няма нищо на 0-ла . Банкнотите не бяха нови да поясня, някои да не си помисли че са залепнали, а сьм чувал че преди да ги сложат ги разтилат многократно и броячите са много прецизни и залепване е изключено. Сега то това много прецизно то онова, обаче факт машината се нататрузи 100 кинтае това е факт за мене. По нататьк пак сьм теглил пари от нея с таини надежди, обаче кака се ожени вече. Та от 100 лева в повече веднага донаждам още 40 и един анцунг КАПА и даже в момента сьм с него като пиша, а те от банките нека да не вярват като им разправям аз на тях за техните машинарии.Аиде че се проточи постинга.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А после вьри им вярваи, те както не вярват че пусна повече пари, така и утре ако пусне по малко пак няма да вярват. Абе аз пара като тегля от банка винаги броя на рака, нищо че приятелката на среща ми ги пуска три пьти на машинката, вземам ги сядам на някоя масичка и ги почвам(да им ударя един скенер аз друго си е) пьк ако ще и да са смеят от страни. Хората са казали пара са брои два пьти.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”