Здравейте колеги,
извинявам се ако има подобна тема,но искам да споделя какво се случва с колата ми и ако някой може да ме посъветва.
Значи преди около 10на дни си карам спокойно из София,тръгвам да паркирам и гледам температурата почти 100 градуса(нетипично,защото лятото пти 35-37градуса никога не мърда от 90) отварям капака и виждам че перката не работи,мирише на бакелит и от моторчето на перката излиза пушек.В следващите дни всичко е ОК.Перката си включва.Днес обаче пак същите номера.Вкарвам директен ток от акумолатора-перката работи.Включвам буксата,яко газ,перката не включва.Ако е от датчика,защо беше онзи пушек от моторчето на перката.Моля дайте съвет какво да сменя.Перката или датчика.Благодаря ви!!!
Не включва перката за охлаждане :-(
- kutin
- Автомобил: VW Bora TDI AJM
- Двигател:
- Контакти:
Проблемът беше износен лагер на перката,поради което се нагряваше моторчето и довеждаше до изгаряне на предпазният бушон.Нова перка оправи нещата,проблемът е решен.( за информация - перка 88лв на копран +64лв за ремонт-наложи се сваляне на бронята и решетката за да се извади радиатора.Незнам при другите голфчета как е).
Успех!!!
Успех!!!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
kutin написа:Нова перка оправи нещата,проблемът е решен.( за информация - перка 88лв на копран +64лв за ремонт-
Успех!!!
Kолега да не те плаша, но след 1 година си приготви пак тези пари, че и още според инфлацията. При мен тази скапана ментелива марка изкара само 10 месеца. Пластмасовата перка на новия вентилатор се изметна от тмпературата на радиатора/ колата не е прегрявана/ . Стна на елипса и се получи бой. Аз рядко я карам колата - има си друга кола и служебни. кара я жената. Еин ден ми вика - колата се тресе на място като се прибирам / работи вентилатора/.
Отварям капака и се хващам з главата - такъв бой на перката не бях виждал . Освен, че е станала на елипса по диаметър, но и по дебелина се е променила. Изгоря 1 ва степен докато търсех перка.
Немерих оргинална Бош набор 97 от морга / аз си я свалях и имах бонуси./ Цена 40 лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”