Предстои боядисване на спирачни апарати
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
Предстои боядисване на спирачни апарати
Днес ще се извърши тази манипулациа колеги приготвил съм си телена четка за дрелка,преобразовател,грунд и масло и топлоустойчива боя.Процедурата ще протече по следниа начин:четкане до махане на горния груб слой ръжда,намазване с преобразовател, изчакване да изсъхне, чистене с разредител,мазане с грунд и накрая нанасяне на боята
дано го права както трябва колеги по късно следобяд ще пусна снимки 
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
След преобразувателя не е желателно да чистиш обработените повърхности с разредител, т.е. все едно не си го ползвал преобразувателя. Можеш просто да забършеш с чисто парче. Внимавай, защото разяжда гумата(пази маншончетата на водачите), можеш да позлваш ръкавици и да нанасяш с гъбичка за миене на съдове.
- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
Ivo_Dinkov написа:След преобразувателя не е желателно да чистиш обработените повърхности с разредител, т.е. все едно не си го ползвал преобразувателя. Можеш просто да забършеш с чисто парче. Внимавай, защото разяжда гумата(пази маншончетата на водачите), можеш да позлваш ръкавици и да нанасяш с гъбичка за миене на съдове.
Точно така права колега с гъбичка за миене на съдове
- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги най-накрая след много премреждия дъжд,градушка и пак дъжд и спиране на работата незнам и аз колко пъти работата е свършена
станаха супер обаче едно ме притеснява колегата Ivo_Dinkov ме предопреди за онези малките маншончета обаче без да си искам закачих едното с телената четка съвсем малко се прокъса и искам да знам дали е проблем това
ето малко снимки
Тук е в самото начало преди да започна работа по него
Тук е с грунда има малки неравности това са си от апарата не е слой грунд
Краен резултат по тъмно
Тук е в самото начало преди да започна работа по него
Тук е с грунда има малки неравности това са си от апарата не е слой грунд
Краен резултат по тъмно
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
npachovski написа:Winner25 написа:Апарата мога ли да го разглобя до такава степен, че да го потопя в ръждопреобразувател?
Ами то със сигорност може ама споре мен няма смисъл той ти се вижда от всички ъгли пък и той е нещо като за всеки случай ако си пропуснал нещо с телената четка....
Искаше ми се да пропусна момента с телената четка
- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:npachovski написа:Winner25 написа:Апарата мога ли да го разглобя до такава степен, че да го потопя в ръждопреобразувател?
Ами то със сигорност може ама споре мен няма смисъл той ти се вижда от всички ъгли пък и той е нещо като за всеки случай ако си пропуснал нещо с телената четка....
Искаше ми се да пропусна момента с телената четкаЗатова питам.
Ами незнам колега в какво състояние са апаратите ти
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
[quote="Winner25"]Апарата мога ли да го разглобя до такава степен, че да го потопя в ръждопреобразувател?[/quote]
Ето какво стана с моите след,като баща ми ги топи в някаква вана с киселина. :wink:
http://i.data.bg/08/04/04/889610_orig.jpg
Ето какво стана с моите след,като баща ми ги топи в някаква вана с киселина. :wink:
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
kaiser666 написа:Ето какво стана с моите след,като баща ми ги топи в някаква вана с киселина.![]()
Така искам да направя и аз. Само че ти явно си закъснял малко с боядисването и се е появила ръжда наново. Въпроса ми беше дали се отделят разните цилиндърчета, маншончета и т.н за да не им направя нещо - явно се отделят. Сега след празниците мисля да действам