Какво да се прави, когато не плащат общи разходи за входа?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 22 апр 2008 9:11

истината е,че си требе читав домоуправител
дето да има нервите и желанието да свърши нещо
в предишния блок, в който живеех, домоуправителя не само осъди и събра парите на 15 човека дето живееха на гърба на останалите от години ама и изхвърли 2-ма от апартаментите им.....

Потребителски аватар
oho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот oho » Вто 22 апр 2008 9:18

Гони се ако нямаш друга работа и си решил да посветиш всичките си нерви на това.

От опита, който аз имам, номера става както казаха до сега колегите - с общо събрание. Има си една тетрадка също, в която се записва кой е присъствал, какво е станало и какви решения са взети на това събрание - за да имаш всичко документирано.

При нас не става това, защото живеем в триетажна къща - долните два етажа са абсолютни егоисти и не им дреме за нищо освен за апартамента им. И така си оправихме сами покрива, който течеше и т.н. Просто насила не става, а ако започне заяждане по правен път пък става дебела работата. Ако го правиш еднолично трябва да си готов за нервите, които ще похабиш и не забравяй за последствията.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 22 апр 2008 11:02

НИЩО не може да се направи колега! Иначе правилно са го описали някои колеги. В закона е разписано много подробно, но няма кой в държавата да прилага законите. Поминалата година минах по този път. При перфектна процедура съобразно закона един масон, скрит нейде в облаците, недостъпен (става въпрос за съдията) пише по диагонала на листа с разкривен и нечетлив почерк "оставя се без движение..." наколко пъти и накрая "иска се отхвърля". Исках да му видя поне мутрата на този селски миризливец докопал се до държавната заплата, но и това не успях. Исках да го питам дали той ще им плати разходите на тарикатите от блока.

Pichaga написа:това е отговора на ОНЕ :idea:
общо събрание
решения да сметки кой колко
срок за плащане
ново общо събрание определя се кой не е платил, овластяване на председателя на ЕС да извади изп.лист от ройонния съд
с протоколите двата се отива в съда и една молба и се вади изп.лист
лично аз не съм я правил процедурата
- Пичага, ако си спомняш и с тебе се консултирах за това нещо, но явно съм забравил да ти кажа резултата - не стана работата. Останах си само със загубеното време и загубената държавна такса. :lol:
Утехата е уж в новия закон. Като го приемат ще видим.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 22 апр 2008 11:24

Ила, да беше казал защо е без движение било тогава :roll: :?
значи да поясня когато имате резолюция Без движение означава че нещо по документите не е в ред и съда ви дава указания какво трябва да се поправи, а за това че е отхвърлено искането /не е уважено/ може да им вкякакви причини

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 22 апр 2008 12:20

Pichaga написа:Ила, да беше казал защо е без движение било тогава :roll: :?
значи да поясня когато имате резолюция Без движение означава че нещо по документите не е в ред и съда ви дава указания какво трябва да се поправи, а за това че е отхвърлено искането /не е уважено/ може да им вкякакви причини

.. първия път го оставиха без движение за да платя таксата защото при подаването на документите не можеха да я определят. Втория път онзи пише, че не съм се легитимирал като председател на домсъвета, а аз бях приложил протокола от събранието за избора. Не стана ясно защо не го признава... Кото мотив з отказа е писал, че не съм че не му ставало ясно : причина, размер, период и длъжник... пиша по памет. А описанието беше изключително подробно. :dontknow:
Не ме карай да изровя документите и да ги сканирам за да видят хората какъв ташак е тази съдебна система.
Искам да добавя,че след отказа отидох при адвоката на фирмата в която работя. Той прегледа документите, намери ги за перфекни и ми каза че имам оказ защото съм тръгнал без адвокат. Но каза и други работи...

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Вто 22 апр 2008 13:45

Абе ако сградата е общинска, недоволните подават жалбата срещу нередовните в общината и вторите може да се сбогуват с апартамента си, нали ги даваха по телевизията тия :roll: .

Последна промяна от Nafta на Пон 09 юни 2008 18:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 22 апр 2008 16:37

Pichaga написа:лично аз не съм я правил процедурата

Аз съм, при това успешно за един блок със около 80 апартамента. Събрахме главница над 3500 лева, за лихви и разноски не съм смятал. Около 80-90% от длъжниците си платиха веднага, щом на стената до асансьора се залепи копие от изпълнителния лист :twisted:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какво да се прави, когато не плащат общи разходи за вход

Мнениеот тръба » Вто 22 апр 2008 21:07

Vlad777 написа:Въпросът е в заглавието - как можеш да накаряш някого, който не иска да си плаща общите разходи за входа да го направи?

Изключвам саморазправа във всичките й форми като вариант.

Какво остава?
Спираш да плащаш и ти. :D

ZAD19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZAD19 » Вто 29 апр 2008 4:04

Колеги, как се прави ОБЩО СЪБРАНИЕ???? На отделния вход или на целия БЛОК /кооперация/. Трябва ли да има ПРАВИЛНИК ?????!!!!!

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Сря 30 апр 2008 18:31

общото събрание е от мин. 3 души, живущи в блока, а може пък и да няма такова ами само домоуправител. това се определя от събрание на което участват всички живущи в сградата.

ZAD19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZAD19 » Сря 30 апр 2008 19:20

Кога ще влезе новия Закон за етажната собственост? /от скоро се интересувам по въпроса, не съм сигурен дали така се казва закона/. Само чух, че домоуправителите ще имат нова функция - ще "работят" с личните данни на живущите в блока. Това не е ли много опасно? Има Закон за защита на личните данни, но едва ли във всеки вход има хора , които ще получат доверието на всички живущи. Лично аз не бих си дал личните данни на човекът, който се натиска да стане домоуправител на входа, където живея/чул, че ще им се плаща/. Или в "домовата книга" ще бъде само с трите имена на живеещите???.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”