истината е,че си требе читав домоуправител
дето да има нервите и желанието да свърши нещо
в предишния блок, в който живеех, домоуправителя не само осъди и събра парите на 15 човека дето живееха на гърба на останалите от години ама и изхвърли 2-ма от апартаментите им.....
Какво да се прави, когато не плащат общи разходи за входа?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- oho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гони се ако нямаш друга работа и си решил да посветиш всичките си нерви на това.
От опита, който аз имам, номера става както казаха до сега колегите - с общо събрание. Има си една тетрадка също, в която се записва кой е присъствал, какво е станало и какви решения са взети на това събрание - за да имаш всичко документирано.
При нас не става това, защото живеем в триетажна къща - долните два етажа са абсолютни егоисти и не им дреме за нищо освен за апартамента им. И така си оправихме сами покрива, който течеше и т.н. Просто насила не става, а ако започне заяждане по правен път пък става дебела работата. Ако го правиш еднолично трябва да си готов за нервите, които ще похабиш и не забравяй за последствията.
От опита, който аз имам, номера става както казаха до сега колегите - с общо събрание. Има си една тетрадка също, в която се записва кой е присъствал, какво е станало и какви решения са взети на това събрание - за да имаш всичко документирано.
При нас не става това, защото живеем в триетажна къща - долните два етажа са абсолютни егоисти и не им дреме за нищо освен за апартамента им. И така си оправихме сами покрива, който течеше и т.н. Просто насила не става, а ако започне заяждане по правен път пък става дебела работата. Ако го правиш еднолично трябва да си готов за нервите, които ще похабиш и не забравяй за последствията.
НИЩО не може да се направи колега! Иначе правилно са го описали някои колеги. В закона е разписано много подробно, но няма кой в държавата да прилага законите. Поминалата година минах по този път. При перфектна процедура съобразно закона един масон, скрит нейде в облаците, недостъпен (става въпрос за съдията) пише по диагонала на листа с разкривен и нечетлив почерк "оставя се без движение..." наколко пъти и накрая "иска се отхвърля". Исках да му видя поне мутрата на този селски миризливец докопал се до държавната заплата, но и това не успях. Исках да го питам дали той ще им плати разходите на тарикатите от блока.
Утехата е уж в новия закон. Като го приемат ще видим.
- Пичага, ако си спомняш и с тебе се консултирах за това нещо, но явно съм забравил да ти кажа резултата - не стана работата. Останах си само със загубеното време и загубената държавна такса.Pichaga написа:това е отговора на ОНЕ![]()
общо събрание
решения да сметки кой колко
срок за плащане
ново общо събрание определя се кой не е платил, овластяване на председателя на ЕС да извади изп.лист от ройонния съд
с протоколите двата се отива в съда и една молба и се вади изп.лист
лично аз не съм я правил процедурата

Утехата е уж в новия закон. Като го приемат ще видим.
Pichaga написа:Ила, да беше казал защо е без движение било тогава![]()
![]()
значи да поясня когато имате резолюция Без движение означава че нещо по документите не е в ред и съда ви дава указания какво трябва да се поправи, а за това че е отхвърлено искането /не е уважено/ може да им вкякакви причини
.. първия път го оставиха без движение за да платя таксата защото при подаването на документите не можеха да я определят. Втория път онзи пише, че не съм се легитимирал като председател на домсъвета, а аз бях приложил протокола от събранието за избора. Не стана ясно защо не го признава... Кото мотив з отказа е писал, че не съм че не му ставало ясно : причина, размер, период и длъжник... пиша по памет. А описанието беше изключително подробно.

Не ме карай да изровя документите и да ги сканирам за да видят хората какъв ташак е тази съдебна система.
Искам да добавя,че след отказа отидох при адвоката на фирмата в която работя. Той прегледа документите, намери ги за перфекни и ми каза че имам оказ защото съм тръгнал без адвокат. Но каза и други работи...
Абе ако сградата е общинска, недоволните подават жалбата срещу нередовните в общината и вторите може да се сбогуват с апартамента си, нали ги даваха по телевизията тия
.

Последна промяна от Nafta на Пон 09 юни 2008 18:07, променено общо 1 път.
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Какво да се прави, когато не плащат общи разходи за вход
Спираш да плащаш и ти.Vlad777 написа:Въпросът е в заглавието - как можеш да накаряш някого, който не иска да си плаща общите разходи за входа да го направи?
Изключвам саморазправа във всичките й форми като вариант.
Какво остава?

Кога ще влезе новия Закон за етажната собственост? /от скоро се интересувам по въпроса, не съм сигурен дали така се казва закона/. Само чух, че домоуправителите ще имат нова функция - ще "работят" с личните данни на живущите в блока. Това не е ли много опасно? Има Закон за защита на личните данни, но едва ли във всеки вход има хора , които ще получат доверието на всички живущи. Лично аз не бих си дал личните данни на човекът, който се натиска да стане домоуправител на входа, където живея/чул, че ще им се плаща/. Или в "домовата книга" ще бъде само с трите имена на живеещите???.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”