Нормално ли е антифриза да е кафяв?!
Днес отворих казанчето на антифриза и забелязах че е кафяв на цвят (светло кафяв), понеже не разбирам реших да се допитам до вас.
От време на време се губи окло литър течност, този път си беше на MAX.
Иначе според компютъра температурата на маслото стига до към 96 градуса. С дигиталното табло е...
Благодаря!
Нормално ли е антифриза да е кафяв?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нормално ли е антифриза да е кафяв?!
Iosif написа:Нормално ли е антифриза да е кафяв?!
Нееее

Смени го, не е скъпо.
- reactiven
- Автомобил:
- Двигател:
що колега, има червен антифриз/ при някои марки кафенее/ ... но малко съмнително колегата да е налял такъв / много е скъп и не е за стари коли - органичен мисля че се водеше/myrshavija написа:Iosif написа:Нормално ли е антифриза да е кафяв?!
Нееее![]()
Смени го, не е скъпо.
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
Моя беше кафяв като си взех колата. Даже по-скоро приличаше на кална вода. Ама направих промивка и вече всичко е 6.
Подробности:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=85806&highlight=
Подробности:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=85806&highlight=
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Iosif написа:От време на време се губи окло литър течност, този път си беше на MAX.

Все ми се струва, че след промивката ще ти се наложи поне тапички, ако не и радиатор да сменяш...
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
re:
Честно казано кафяв не бях виждал!Явно нещо не е наред при теб или..........Провери си нещата,които пишат колегите по нагоре!Успех 

reactiven написа:що колега, има червен антифриз/ при някои марки кафенее/ ... но малко съмнително колегата да е налял такъв / много е скъп и не е за стари коли - органичен мисля че се водеше/myrshavija написа:Iosif написа:Нормално ли е антифриза да е кафяв?!
Нееее![]()
Смени го, не е скъпо.
колега би ли обяснил що червения антифриз не е за стари коли-освен че е малко по скъп от другия?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Антифриз G11(по спецификация) се сменя препоръчително на 2 години, цвета му е синьо-зелен.Червения G12 живее през целия експлоатационен срок на мотора, доливане при необходимост.Не бива да се смесват!.Та който е сигурен , че няма да протече скоро-да слага G12, имал спец. състав и т.н.Аз не съм сигурен, таман фланец смених, следва водна помпа, после маркуч, после..."Надин".И една графика имаше за зависимостта между концентрация и точка на замръзване , показва че пълния концентрат съвсем не е добро решение, странно точката на замръзване се вдига- по скоро май става на гел и не може да циркулира в системата-поне така го разбрах
- reactiven
- Автомобил:
- Двигател:
така съм чувал колега, червения антифриз бил за по- съвременните автомобили, примерно с пластмасов радиатор, където при тях неможе да се слага G11. Но като се замисля сега, какво му пречи да се слага на по-старите автомобили? Ще проверя и ще ти отговоряkatcko написа:reactiven написа:що колега, има червен антифриз/ при някои марки кафенее/ ... но малко съмнително колегата да е налял такъв / много е скъп и не е за стари коли - органичен мисля че се водеше/myrshavija написа:Iosif написа:Нормално ли е антифриза да е кафяв?!
Нееее![]()
Смени го, не е скъпо.
колега би ли обяснил що червения антифриз не е за стари коли-освен че е малко по скъп от другия?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”