Смачкаха ми Форда

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пон 28 апр 2008 12:28

Много неприятно колега :? :? :? .......може да погледнеш нещата и от хубавата страна на нещата...сега може да помислиш за някое VW :wink:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 28 апр 2008 13:05

impresa написа:Беше супер нагъл, искаше да си ходи! Щяхме да го убием там! Баси наглеца. Частите за сиерата наистина са скъпи пък и аз съм човек, който наистина дъри всичко да е направено с маркови части и качествено с гаранция. А единственият начин тук в България е Мото-Пфое, а там цените наистина са такива, каквито писах! Аз съм юрист(макар и незавършил) и си знам правата. Каското на моята и изтече преди 1 месец и така и не го поднових! Оня отсреща не беше пил, има гражданска, и за последните 2 години има 3 причинени по негова вина катастрофи и е все още с книжка!!! По-добрият вариант за него е да ми плати, вземам си джантите и генерацията и му връчвам ключовете. Иначе отиваме в съда за материални и нематериални щети!

Ами точно щом си юрист колега,би трябвало да си наясно че от него нищо няма да вземеш.
По-добре е да си изчакаш решението,да го обяват за виновен и неговата компания ще ти плати.Ако имаш много доверен лекар,извади си бележка че ти е станало нещо,примерно днес си припаднал и вероятно може да е от удара.Това са невидими неща и никой не може да ги опровергае,щом лекар веднъж го е удостоверил.Снимка за съмнение за евентуално комоцио предполагам може да ти намери.И още така е необходима бележка че си лежал поне 20 дни стационар.За какво ти ги говоря тези неща--пак от личен опит в такъв случай застрахователната на оня ти плаща доста добра сума,поне 2000 лева отгоре само за това че по вина на састрахования в тяхната компания си бил на лечение,но срока трябва да е минимум 20 дни.
И още веднъж ти казвам не го притискай за пари-нещата ще се обърнат в негова полза,ако се сети да се консултира с авдокат.
Може и да те изблъфира за това,както и да си измисли причина за неволно причиняване на катастрофа--пукане на гума точно в тоя момент и други подобни.
Успех и без излишни нерви,колкото и да ти е кофти.Все пак на Великден е имало Господ да те предпази и от по-лошо.

Потребителски аватар
impresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот impresa » Пон 28 апр 2008 15:02

Форда се спуска с 20км/ч в своето платно и както той, така и аз нямаме видимост, само дето аз си се движа в моята част! Пежото беше с по-висока скорост, а оня караше и без колан, та си спука предното стъкло с глава! Пежото като пирон се заби в мен и то с калника, та ми помля предницата. Буквално си уби скоростта в мен, понеже съм по-тежък се нанизах на него. Друго в неговия случай е, че има над 3 метра спирачен път и предните му гуми леш! А платното е достатъчно широко!

Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Пон 28 апр 2008 15:39

А тоя хитрец с пежото ударил те е с калника или тва как се казваше забраих и нищо му няма а ти си някаде по средата и Сиси станала на баничка.Егати пък нали ти и твойте хора сте добре другото ще го оправиш.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 28 апр 2008 16:09

Ламарини се правят. Добре е че сте живи и здрави.... :bishop :dance:

Потребителски аватар
valeto 150hp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valeto 150hp » Пон 28 апр 2008 16:14

страшно е било

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 28 апр 2008 16:31

Dead man написа:Ламарини се правят. Добре е че сте живи и здрави.... :bishop :dance:
много съжалявам за колата колега,но нали ти си жив и здрав пък другото се копува :wink:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 28 апр 2008 17:33

Никакви пари не можеш да му вземеш. Тя гражданската е за това - да покрива подобни щети. Ще вземеш около 1500-2000лв. За останалото - пиеш една студена вода, и това е. При положение, че всичко, освен предницата е здраво, и че колата (колкото и да ти е скъпа) реално струва не повече от 3500лв (с мноого късмет), мисля, че не е толкова зле. Единствено остават нервите, но.. това са ламарини, т.е. - бели кахъри. Ще си купиш по-хубава ;)
Иначе на такива „слепи“ завои без видимост, почти винаги натискам клаксона. Ако има някой - да се усети по-отрано.

Последна промяна от ACCELERATOR на Пон 28 апр 2008 17:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пон 28 апр 2008 17:35

musura написа:
Радвай се, че си жив и здрав, че като прочетох заглавието за "Сиси" си помислих, че поредния член на форума е загинал :cry:
И аз за това изтръпнах :cry:

Ще си вземеш по - хубава, важното е че ти си добре :!:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 28 апр 2008 18:06

Колега, съжалявам за случката, но..... като не си направил каско, сега другия да ти плати разноските е маааалко, ам много малко странно. За вината човека ще си изтърпи наказанието - глоба и точки, а ти каквото ти дадат от застрахователя, това ще е. А са прави колегите, умната със саморазправата, че да не му купиш на другия колега ти колата, че и още една нова отгоре.
Пък цената за ремонт - ама тя колата ти толкова струва..... 5К :shock

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 28 апр 2008 18:35

Колкото и да е странно, от гражданската можеш да вземеш нормална сума (колкото от каско). Един приятел така съвсем скоро един му излезе отпред, минавайки на червено и си тотализира ситроенчето в него. От компанията на онзи му направиха оглед и му платиха 90% от цената на колата по шлаке + такситата за едната седмица дето беше без кола :shock . И най-много се учудих, че за 10 дена парите му бяха в сметката :!: В крайна сметка я продаде и на части после и така стана, че взе повече пари от колкото да я беше продал здрава. Така че успех ти пожелавам ...

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 28 апр 2008 18:56

Съжалявям за лучилото се :?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 28 апр 2008 19:57

Колега със сиера, много кисел го даваш, найстина оспокой се, и знай че се случват и такива неща. не искам това да прозвучи заядливо де, оправям си поста, имам впредвид да ти мине афектираното от случката след ден два:)
кръсти се че всички са живи и здрави и му тегли една маина на тоя форд, че каде каде по голям сакатлък можеше да стане.
и стига си обяснявал какво щел да купи и що - има си органи на реда има си граждански и така нататъка. всичко се случва на този свят.
а от тези който го подкукуросват да си вадел медицински и какво ли още не при положение че здрав направо тръпки ме побиват. :roll: :roll: :roll: :roll:
какви хора сте незнам.
всеки греши на този свят

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Пон 28 апр 2008 20:45

Шефе не се коси,работите ще се оправат,иди пални една свещица,че си жив и здрав,а майната и на колата.А ако не стане тоя да ти плати квото и да било(както и предполагам че ще стане) съди го там и ако пак нищо не стане иди му на гости с някой по здрав приятел па си поговорете на 4 ОЧИ(в случай че толкова те боли за колата че да си заслужава да му размажеш фейса).Най ме е яд някой тарикат кат реши да се проявава като такъв и да прецаква хората.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 28 апр 2008 20:58

Надявам се дасиму раздал няколко шамара на този урод :evil:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”