питанка към знаещите
принцип на действие на прекъсвача на KR мотор механичен инжекцион К джетроник
ако може схеми и данни
извинявам се ако вече има такава тема
моля да ме насочите
БЛАГОДАРЯ
прекъсвач на KR
-
apostol
- Автомобил:
- Двигател:
колега,ако имаш в предвид ограничаване на максималните обороти на мотора-то е заложено в софтуера на мот.електроника и е от 7000-7300 об. в мин.(за KR мотор),принципа е следния:не се подава искра към свещите над гореспоменатите обороти.според мен не можеш да промениш границата на ограничение,ако не смениш процесора в упр.блок с друг(доработен),защото подозирам,че точно това целиш.дано съм ти бил полезен.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Maлко е стара темата,но според мен е хубаво да се даде точен отговор за да е полезна при търсене.
Релето на бензиновите помпи взима минус от ''компютъра'' на запалването и малко над 7 000об/мин ги спира и така играе ролята на прекъсвач,не се спира тока към свещите,затова при работа на газ или при различно вързване на бензиновите помпи мотора няма ограничител на оборотите.
Ето я и ел.схемата,лично съм я тествал на моята кола:

Релето на бензиновите помпи взима минус от ''компютъра'' на запалването и малко над 7 000об/мин ги спира и така играе ролята на прекъсвач,не се спира тока към свещите,затова при работа на газ или при различно вързване на бензиновите помпи мотора няма ограничител на оборотите.
Ето я и ел.схемата,лично съм я тествал на моята кола:

veekoo написа:от релето е наистина ама не ми се вярва да взима"-"от компютъра защото K-jetronika няма компютър.Мн време я дъвках тая тема за моето EV ама така и не разбрах кой номер релета стават за тва.И взема сигнал релето от делкото или комутатора
Колега, KR има компютър и той е на запалването , системата ако не знаеш се казва VEZ. PL има още един компютър на МЕХАНИЧНАТА си инжекция!!!
П.П. EV няма VEZ т.е. компютър!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”