Проблем с оборотите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 26 апр 2008 20:47

Писах го преди малко в друга тема.

По проблема,имаш 2 кабела зад карбуратора,особенно този дето влиза в едно кръгло черно пластмасово нещо.провери го къде се е скъсал и почисти куплунга му.Може да провериш и другия дето е в клапана по същия начин.

Проблема е във вакуумната система,която ти държи високи обороти.

Мога да обясня по точно какво става,но сега ме мързи да си търся мнението с търсачката и да ви го поствам тук,както и вас ви е мързяло.

xPLOID
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xPLOID » Пон 28 апр 2008 21:53

колега не е въпрос на мързел а на както му викаме в Русе ''не 4уваме петела''.кое да вадиме кое да сменяме кое да ковем(в рамките на шегата).а сега сериозно които може да помага.благодарим предварително :wink:

Потребителски аватар
paccci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paccci » Вто 29 апр 2008 9:33

Аз имам такъв проблем + това че понякога като изфорсирам и оборотите ми остават на "изфорсираното ниво".Този термо-елемент или каквото е там го смених,както казват колегите 80лв,но се тая.За тия дето са с гас голямо значение има и въздушният филтър-в София става на дупе за много кратко време.Тази седмица ще отстранявам проблема ако успея ще пиша :wink:

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Вто 29 апр 2008 10:00

Колеги пишете за кои карбуратори иде реч
на 2е2 поне има една система с вакуми , която е за първоначален пуск на двг. - натиска газта и след това се връща от вакума . Намира се в ляво на карб. гледайки колата отпред . Ако по тези вакуми има проблеми може да дава ядове .

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Вто 29 апр 2008 21:07

venci&vento написа:Колеги пишете за кои карбуратори иде реч
на 2е2 поне има една система с вакуми , която е за първоначален пуск на двг. - натиска газта и след това се връща от вакума . Намира се в ляво на карб. гледайки колата отпред . Ако по тези вакуми има проблеми може да дава ядове .

За същата иде реч.И като загрее изключва.Ако има напрежение на кръглия клапан загрява за 15 секунди.Ако няма или се е скапала отива към 3-4 км докато загрее мотора и тя покрай него.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”