MВР и Чората

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

MВР и Чората

Мнениеот scuba » Чет 08 дек 2005 9:57

Агенция “Фокус” припомня:
Криминално проявеният благоевградски бизнесмен Ангел Димитров - Чората почина на 10 ноември 2005 г. вечерта при полицейска операция по задържането му по време на акция "Респект".
Кардиогенен шок беше първоначалната причина, посочена за смъртта му. Чората бил спрян за проверка около 21:10 ч. в района на благоевградския квартал “Освобождение” докато шофирал лек автомобил “Мазда”. Според полицията в колата, собственост на брат му, са открити 5 грама кокаин. Това била причината в момента, в който е видял полицейските автомобили, да се втурне да бяга. “При залавянето му е употребена сила в рамките на закона - използвани са само белезници”, заяви тогава Валери Георгиев, говорител на РДВР- Благоевград. След оглед на мястото, където е заловен Ангел Димитров, също е намерено наркотично вещество - 10 грама кокаин, съобщиха от полицията.

Три оставки на благоевградски полицейски шефове станаха факт вчера след като експертиза показа, че криминално-проявеният Ангел Димитров – Чората е бил убит по време на задържането си при полицейската акция “Респект”........ “Експертизата на проф. Стойчо Раданов, че Ангел Димитров - Чората е умрял в следствие на кръвоизлив след удар с тъп предмет по главата, е категорична. Това обяви вчера министърът на вътрешните работи Румен Петков.

И сега какво се оказва? Не бил умрял от инфаркт, а от побой! Не че ми е много жал за него де, ама полицията да бие до смърт, некси не мога да го приема. Баси "правовата" държава

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 08 дек 2005 10:13

То това си беше ясно още от самото начало.
Не мисля че някой заслужава такава участ, каква сме европейска страна само :?
И малкото натрупано доверие в органите на реда отиде по дяволите...криворазбран "респект"

Последна промяна от L&R на Чет 08 дек 2005 10:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 08 дек 2005 10:13

Без коментар. Смятам че всички знаеме родните ни полицаи кокло са велики ..................

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 08 дек 2005 12:19

не ги оправдавам....
а родните престъпници, които са недосегаеми...... :?: :idea:

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: MВР и Чората

Мнениеот CellNet ™ » Чет 08 дек 2005 12:20

scuba™ написа: Баси "правовата" държава

И най важното е че никой не може да каже и копче.
Евала, мисля че се завръща "доброто" старо време на безгласните граждани.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 08 дек 2005 12:22

напротив, има гласност и демокрация, защото първата версия на куките е че сам си е умрял, после като роднините и близките се раздвижиха и излизи истината на яве...в една тоталитарна и недемократична държава би ли станало това....+бая оставки на висши куки....
вие кво си мислите, че американстата полиция не бие и не убива за най-малкото

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 08 дек 2005 12:30

Ха сега не да ги уволнат дисциплинарно заради превишаване на служ. правомощия, а да ги осъдят и за умишлено убийство по особенно жесток начин.
По-малко от 15 годинки не ми се вижда справедливо.
Ама да кажат адвокатите по какво ще ги съдят, и дали вече прокоратурата се е самосезирала.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 08 дек 2005 13:18

Най-лошото е, че всеки един от нас може да изяде някоя палка за най-малката глупост, винаги третират всички като закоравели рецидивисти, което не е добре :roll:

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Чет 08 дек 2005 13:21

А на колко от вас близките могат да си позволят да си платят независима експертиза, която да доведе до тържество на справедливостта? Положението е "...and justice for некои".
А от вчера гледам органите с мерцедеси се обзавели.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 08 дек 2005 14:39

Братът на Чората огласява списък на корумпирани ченгета

Скандалът около убития от полицаи Ангел Димитров се разраства, министър Румен Петков спешно се среща със семейството му
08.12.2005
Братът на убития на 10 ноември в Благоевград Ангел Димитров - Чората, публично огласил в сряда списък с корумпирани ченгета, съобщават местните вестници "Вяра" и "Струма".

Димитър Димитров направил това веднага, след като министърът на вътрешните работи Румен Петков призна, че полицаи са пребили до смърт Чората.

"Брат ми говореше, че корумпирани са бопаджиите Стоян Младенов от Сандански, Пламен Белниколски от Петрич, Владо Савеклиев, Пламен Мичев, шефът на РДВР-Благоевград генерал Богомил Янев и заместникът му полковник Александър Костов, капитан Мирослав Писов. И затова беше убит. Имам нужните документи, за да го докажа", казал Димитър Димитров пред журналисти.

На въпрос не се ли страхува да говори такива неща, той казал:

"Е, какво, и мене ли ще утепат?".

Час по-късно МВР официално съобщи, че министър Петков е приел оставките на директора на РДВР-Благоевград ген. Богомил Янев и началника на РЗБОП полк. Александър Костов. Началника на Регионално звено "Полиция" полк. Димитър Балев е бил уволнен от новия шеф, съобщи сайта на МВР. Вестник "Вяра" напомня, че кап. Писов е бил уволнен на 5 декември.

Днес след обяд министър Петков щял да се срещне с близките на убития Димитров. Официалните резултати от специалната проверка на РДВР-Благоевград още не били готови, но министърът прие изцяло съдебната медицинска експертиза.

В Благоевград окръжният следовател Здравко Бакалов и разследващата следователка Райна Гундева казали, че експертизата е следствена тайна, а в четвъртък ще внесат следственото дело в Софийската военна окръжна прокуратура.

По време на следствените действия

били разпитани 25 свидетели и били извършени седем експертизи.

Разпитвани са били, но като свидетели, и петимата полицаи, участвали в побоя, който те продължават да наричат "респектирането на Чората".

До момента полицаите не били привлечени като обвиняеми, а образуваното следствено дело е "срещу неизвестен извършител".

"До последно ще се правят опити за прикриване на резултатите. Във вторник министър Петков каза в парламентарната комисия, че все още не се е запознал с резултатите от експертизата, а в кулоарите защити директора на РДВР -Благоевград ген. Богомил Янев. Според мен това са маневри, за да може след това да каже, че освобождава Янев под натиск", казал пред в. "Вяра" бившият директор на Национална служба "Сигурност", сега депутат от ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Вътрешният министър призна, че служители на МВР са пребили до смърт Ангел Димитров-Чората, нарече случилото се трагедия, но допълни, че не обвинява пряко ръководството на РДВР и не смята, че случилото се е провал на полицейската операция "Респект".

Според първоначалната аутопсия, извършена в Благоевград, Димитров не е починал от нанесения побой, а от инфаркт. Семейството на Димитров обаче поиска повторна експертиза, която бе извършена на 19 ноември в София.

Тогава главният секретар на МВР ген. Илия Илиев заяви, че действията на полицията при задържането на Чората са били изцяло правомерни и употребата на физическа сила от страна на полицията не е причина за смъртта му.

Илиев призна, че

проверяват дали Чората е притежавал списък с имена на корумпирани полицаи.

Вестник "Струма" пише днес, че 25-и ден трупът на Ангел Димитров се съхранява при плюсови темпетаратури в камера на онкодиспансера в Благоевград, тялото вече е обхванато от процес на гниене, тъй като температурата е недостатъчна, за да спре естественото развитие на гнилостни бактерии, разяждащи трупа. Преди седмица лекари от онкодиспансера предупредиха семейството и поискаха тялото скоростно да бъде изнесено и погребано.

Започва да ми заприличва на американски полицейски филм :roll: :?

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Чет 08 дек 2005 15:13

Според сигурна информация от вътрешен източник, на куките им е било наредено да тероризират и глобяват "до дупка". За съжаление и аз станах жертва на едно идиотче от КАТ, което ме настигна с мотоциклет и ми написа акт за минаване на червено, без абсолютно това да е вярно. Неговият колега "свидетел" се появи след 4 минути, но това не му попречи да се подпише, като лъжесвидетел. И на двамата им обещах, че дори след години ще бъдат уволнени от МВР и ще ги гоня до дупка. И кажете как да уважаваме полицаите. Smackbum :dummy: beat_butt2

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 08 дек 2005 19:31

А защо всички се нахвърляте срещу полицайте? Не всички от тях са ненормални, както си мислят повечето хора. Защо на мен никога не са ми писали актове и никога не са ме били, никога не съм бил арестуван?
1. Защото не минавам на червено и спазвам стриктно правилата за движение по пътищата. В едно нещо съм се убедил - спазваш ли си всичко както трябва, никой няма да те гони с мотоциклети или с к`вото и да било и няма да те тормозят за нищо!
2. Не се занимавам с наркотици и престъпни работи. Който е решил да прекрачва закона - да го бият! И да го спукват от бой даже! Изобщо не ми пука за тоя, защото е бил престъпник. А те в последните няколко години са станали прекалено нагли. 100% съм сигурен, че е казал нещо на полицайте от сорта "ся ме хванахте, ама аз пак ще изляза и ще си правя каквото си искам, а вие сте безпомощни!" и те са го спукали от бой. Защото хич не им е хубаво и на тях да се бъхтят за тоя дето духа, да хващат престъпници, и накрая някой корумпиран шеф да им каже "пускайте го тоя, нямаме доказателства, никаква работа не сте свършили!"
И наистина, какви са тея, дето могат да си позволят да плащат за независима експертиза? Ми мафиоти, много ясно. Не ми е жал за такива хора.
И стига сте се оплаквали от полицията. Всички карат като луди, все едно утре е краят на света и за нищо не им дреме. Днес на три пъти ме засякоха и добре, че си карам спокойно, та нямаше инциденти.
Ако не сте забелязали, винаги, когато на кръстовищата по центъра има патрулки, всички си карат спокойно, никой не се бута да прережда другите и няма задръствания. Когато няма полиция, всеки си кара както си знае. :motz: Mad Director :No :evil:

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 09 дек 2005 8:51

VW_FEN написа:А защо всички се нахвърляте срещу полицайте? Не всички от тях са ненормални, както си мислят повечето хора. Защо на мен никога не са ми писали актове и никога не са ме били, никога не съм бил арестуван?
1. Защото не минавам на червено и спазвам стриктно правилата за движение по пътищата. В едно нещо съм се убедил - спазваш ли си всичко както трябва, никой няма да те гони с мотоциклети или с к`вото и да било и няма да те тормозят за нищо!

Пич, в голяма грешка си 8) Наистина съжалявам, че не беше заедно с мен да беше видял това нагло полицайче. Имам книжка и то от 23 години, но такъв идиот не бях срещал. Действително има съвестни полицаи, но те са от тези дето мръзнат денонощно по улиците, а не тези от КАТ. :wink: :wink:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 09 дек 2005 10:17

На мен пък изобщо не ми е жал за неква скапана мутра.Такива не са хора а отрепки отдавна загубили човешкото в тях,не виждам нищо лошо да ги трепят...то да беше гражданин(човек дето е част от обществото,който си плаща данъците,не краде,не убива...)а то боклук.Аз бих наградил полицаите,ако го поха просто задържали то отдавна щеше да е на свобода и да продава дрога,да изнасили някое момиче или да пребие някой човечец.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 09 дек 2005 10:32

Maks написа:...............

Все пак това е полициатя, да се замислиме за функциите им................
Утре некое кисело гъзе ще си плесне щора на задното стъкло, ше си надуе пръдливата музика и няма да ги нито види нито чуе и ще го спукат от бой, ПРИМЕРНО

Върни се в “ОФФ-Топик - други”