Има много теми знам, но искам някой да ме упъти откаде да си го проверя и ако трябва да си долея...вижте как са си го направили на Пежо
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5618835
Масло скоростна кутия?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Re: Масло скоростна кутия?
ninja_pz84 написа:Има много теми знам, но искам някой да ме упъти откаде да си го проверя и ако трябва да си долея...вижте как са си го направили на Пежо
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5618835
Колега ,аз сам си смених маслото . Има две пробки;от долната се източва , а от страни на скоростната кутия при строго хоризонтирана кола се налива /доколкото помня около 1.5 л. защото това го правих 1998 година/ ,дори препоръчвам да се налее 100 гр по малко да се свали крика малко надолу малко да оттече.Казвам го това защото аз повдигнах с крика колата малко по високо,казваики си повече няма да навреди от което се получи друг проблем които ме измъчи в продължение на две години но за това друг път.
- kiko946
DimitarBT написа:и аз трябва да сменям маслото на скоростите....но като гледам каква е пробка.бая шестосен ще ми трябва.А някой знае ли размера на федерката на пробката??
шестостена е 17 мм. На мен ми отряза стругар в стругарска работилниица от шестограмен прът,пар4е дълго оокло 3 см , което използвам, a за завъртването му ключ звезда лула 17 мм.
Последна промяна от kiko946 на Вто 29 апр 2008 13:31, променено общо 1 път.
- kiko946
auubau написа:Няма федерка, резбата на тапите(пробките) е конусна и не се нуждае от такава.DimitarBT написа:...А някой знае ли размера на федерката на пробката??
федерка - по дебела от шайба, стоманизирана срезана от едната страна слагаше се преди гаиката , предотвратяваше лесно отвинтване било гаика или болт . сега не се ползва.
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател: