Многократно даване на контакт -> трудно палене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 26 апр 2008 16:25

milmar написа:
venci&vento написа:........... мултицета изпробва съпротивлението на свеща с нищожно малък ток в сравнение с работния ток на свеща . .....

Да , прав е колегата !

С мерене през Ампер няма как да те излъже... :roll:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 27 апр 2008 16:40

Tinko написа:
milmar написа:
venci&vento написа:........... мултицета изпробва съпротивлението на свеща с нищожно малък ток в сравнение с работния ток на свеща . .....

Да , прав е колегата !

С мерене през Ампер няма как да те излъже... :roll:

Амперметър с обхват поне 20 А ще свърши работа :077:

Какво стана колега vladko007 , откри ли се проблема ?
Аз също карам дизел от 2 години , но никога не съм си проверявал свещите , макар че имам всякакви мултицети :) , до сега не съм имал проблем ...

Потребителски аватар
vladko007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko007 » Пон 28 апр 2008 17:41

Колеги, радвам се, че сте писали по темата докато ме нямаше няколко дни!
С радост искам да ви съобщя, че открих проблема и "дизеляка" отново пали като оса! :D
Значи хванах се аз един ден и си викам, няма начин да не го оправя. Разкачих медната пластина, която свързва свещите и ги проверих една по една. Всички показаха едно и също съпротивление. Казах си, добре не е от свещите тогава от какво може да е? На следващия ден времето беше хладно, сутринта запалих с ДОСТА мъки, след като покарах малко, установих, че когато е топъл двигателя няма никакви проблеми с паленето. Въпреки, че проверих свещите вече бях почти убеден, че проблема е някъде там. Реших да проверя дали въобще идва напрежение до тях, оказа се че не достига никакво напрежение до тях. Реших да се обърна към електронната книжка в pdf формат, която братушките услужливо са превели па руски като търсех някакъв бушон, който евентуално при многократното подаване на контакт е изгорял. Видях, че има такъв бушон (50А), но не знаех къде се намира. Помислих, че е някъде на блока при останалите бушони до релето (междувременно прегледах и релето, видимо изглеждаше читаво), но не можах да го намеря. Върнах се към книжката. При повторния преглед го видях на снимка къде се намира (под капака). Лекичко го понатиснах (представлява една пластина широка около 5мм) и видях, че е скършен посредата. Като го свалих установих, че е изключително крехък материала, от който е направена пластинката, може би с течение на времето е станала толкова крехка. Сложих един импровизиран проводник, който по мои изчисления е 50А и връъмммм вече си пали както преди. Сега ако намеря такъв бушон (пластинка) ще я сложа, ако не ще си карам с проводника.
Това беше! Надявам се да съм бил изчерпателен.
Извода е: мислете логично при подобни проблеми и четете книжката, там всичко си е дадено!
А иначе за свещите, прави сте, че проверката с ампермер не е най-удачния вариант за проверка. Според мен най-добре е да се свалят и да се види как греят, защото може някоя, дори и здрава след елементараната проверка, да загрява по-бързо, друга по-бавно и т.н., тъй като не знам на колко ампера да ги проверя, ако някой знае да заповяда! :)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 28 апр 2008 17:54

Ехе-е-е-й браво , браво :applause: .
Ама как да се сети човек че ще се случи най-логичното :lol: .
Но намери си истински предпазител , че при следващото подобно цъкане :) на конт. ключ да изгори пак той , а не вече някоя свещ :wink:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 29 апр 2008 13:22

Колега владко напротив меренето с амперметър е най удачно, а мерене с ом метър и на съпротивление може да те излъже. :roll:

Потребителски аватар
vladko007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko007 » Вто 29 апр 2008 15:15

Tinko написа:Колега владко напротив меренето с амперметър е най удачно, а мерене с ом метър и на съпротивление може да те излъже. :roll:

Прав си да! :!: Просто улисан в дългото писане съм написал ампермер вместо омметър! :roll: Опеределено, ако само измериш дали има някво съпротивление може да те излъже, тъй като ток може да протича през свещта, но тя да не грее. :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”