Антифриз G12-червен
- KombiTDI
- Автомобил: Polo 1_4 TDI 2003
- Двигател: AMF 2003
Антифриз G12-червен
Замислих се, че антифриза ми е червен, но така е дошла колата от Германия.Дали е вредно за уплътненията и др., ако с червения G12, защото на казанчето пише G11?
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
svetlin написа:1. Сигурен ли си че е червен а не кафяв?
2. До колкото знам имаше значение за двигателя. Има теми потърси ги но до колкото си спомням май можеше да корозират водните магистрали в блока и главата и да се запушат ако не си с правилния антифриз (същото е и ако не е качествен)
Червеният антифриз е антикорозионен и надали ще раждяса нещо

- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Основанта разлика между G11 и G12 е химическият им състав.Това поражда и ралика във свойствата им, а именно G12 е с по добри антикорозионни свойства.Основната му цел е да "щади" алуминия, който се използва доста в съвременните двигатели.Не е агресивен като G11 който не се "понася" много, много с алуминия
Аз карам с G12 - няма проблеми.Направи само хубава промивка на мотора преди да го сипеш и си измии разширителното казанче с кореселин и морска сол (има тема и за казанчето
)
Аз карам с G12 - няма проблеми.Направи само хубава промивка на мотора преди да го сипеш и си измии разширителното казанче с кореселин и морска сол (има тема и за казанчето

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”