Качествени оригинални части - вече май само по моргите?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Качествени оригинални части - вече май само по моргите?

Мнениеот Damian01 » Сря 30 апр 2008 8:38

След като преди няколко месеца оригиналния температурен датчик ми се повреди и спря да покзва вярно температурата, купих си от магазина нов - само че се оказа че и той не показва вярно, с 10-15 градуса по малко от реалната температура. Карах така известно време, изнервих се и си купих друг - пак същата работа. Покарах и с него известно време и вчера отидох до една морга и си взех оригинален - температурата си закова на 90 градуса.
От морга преди време си бях взел и оригинална капачка за разширителното казанче, след като се оказа, че купената нова от магазин е збсолютен боклук.
Занапред, ако ми се наложи да търся нещо - вече само по моргите. Явно на магазини не може да се разчита.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Сря 30 апр 2008 8:48

Вярно е това което си написал, само ако частите са внесени от чужбина. Обаче ако се остави в моргата кола, която е карана в България, тогава гаранция, че някой от частитите са ментаци.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 30 апр 2008 9:08

Ами и аз тази песен я пея откакто съм във форума.....стана ми пределно ясно,че при коректен моргаджия(има и такива и са дори повече от продавачите по автомагазините!) можеш да си намериш много по-добри части отколкото в магазина!

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Сря 30 апр 2008 16:36

то е вярно ама нещо наскоро по моргите са се побъркали дават цени почти колкото за ново от магазина за независимо какво

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 30 апр 2008 17:34

ако е някаква важна част я купувам от юнитрейд или сакар ауто, другите купувам от ауто+.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 30 апр 2008 18:05

handycam написа:ако е някаква важна част я купувам от юнитрейд или сакар ауто, другите купувам от ауто+.

Оригинални датчици, но с изпилен номер се продават в Ауто+. Внася ги една друга фирма, но не обичат да работят с крайни клиенти. Имате един фен(или негов приятел), който работи в магазина на Ауто1 на ул "Козлодуй" 19 и той знае за какво става въпрос. :)
Цената е малко повече от половината на тази в Порше БГ и дилърите му.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 30 апр 2008 22:17

Аз се оплаквах преди от турските части... а са с тия японки :( всички на Симеон само такова продават.Прав е колегата

miroslavg111
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miroslavg111 » Чет 01 май 2008 0:25

Има някои части, които оригинални от официалния вносител са на цени каквито искат и на втора употреба. Разбира се има и фрапиращи разлики.
Пример оригинална заготовка на ключ за Голф 3 по ключарите в София е толкова колкото и в Юнитрейд-Х. От друга страна преден калник за Голф 3 с елипсовиден мигач втора употреба е 3 пъти по-евтин когато е втора ръка...
А що се отнася до цените втора ръка - напоследак търговците на употребявани части знаят цените толкова добре, колкото и официалния вносите :-)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”