гасне по време на път
- jarulmo
- Автомобил:
- Двигател:
гасне по време на път
здр. хора имам един малък проблем голфа гасне по време на път сякаш се спъва и гасне и не пали изчаквам 30 секунди и пали от рас гледахая на сервиз бибина всико е наред и майстора ми вика имаш изгоряла бензинова помпа възможнолие да е от нея или другаде е проблема голфа е 3тройка абу мотор няма гас
- baivan
- Автомобил: Vento
- Двигател: 1.8T
Бензиновата помпа не само гори, а и се скапва с времето, или поради доста пъти оставала колата без бензин, мръсотий и пр. При моето венто по-рано се получи точно това и докато открия че е това направо откачих. Помпата не можеще да осигури нужния дебит и налягане, когато работи на обороти колата работи добре, но потеглиш ли и особено срачкаш ли малко колата преди да превключиш на горна предавка, след превключването колата гасне. С една дума - тръгваш, 1-ва газ, слагаш 2-ра и когато насташиш пак колата гасне, гасиш, врътваш 1-2 пъти на контакт и колата пали пак. Ако прави това значи си за нова помпа. Ако ще я сменяш - един съвет - НЕ слагай китайска.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах същия проблем,както си каран колата от веднаж гасне след което като се опитам веднага да я запаля не ставаше. като изчакам една минута пали. гаснеше понякога често но друг пат много рядко.Оказа се бензиновата попа в резервоара. От време на време блокира и после пак трагва.смених е и всичко е наред вече.
- jarulmo
- Автомобил:
- Двигател:
smilianovabs написа:Аз имах същия проблем,както си каран колата от веднаж гасне след което като се опитам веднага да я запаля не ставаше. като изчакам една минута пали. гаснеше понякога често но друг пат много рядко.Оказа се бензиновата попа в резервоара. От време на време блокира и после пак трагва.смених е и всичко е наред вече.
и моя проблем е тъкав карам си някаде 90 ,100 и изведнъш гасне и светят
лампите за масло,ръчна и при мен вчера гаснеше много често а днес ми огасна само двапати
искам да кажа че не съм сменял до сега горевния филтър от като имам колата
- jarulmo
- Автомобил:
- Двигател:
baivan написа:Това че не си сменял филтъра не е кой знае къв проблем, но все пак ако си минал бая километри е добре да го смениш. Отидете при някой майстор да ви замери налягането на помпата в движение, по друг начин не може да се разбере със сигурност че е от нея.
ми минал съм 3000 хил киом. от като съм сменила масла ремаци и филтри без горивния
- baivan
- Автомобил: Vento
- Двигател: 1.8T
Колега, аз Откакто съм я купил колата не съм сменял горивния, което значи някаде около 20-на хил. км.
. Преди време си купих горивен филтър Champion, смених го, след 2км го свалих и си сложих стария. Така че съвета ми е ако ще сменяте филтър да си търсите нещо качествено, на пример филтрите на Bosch.

-
- Автомобил:
- Двигател:
купих си някаква ийталианска помпа за 120 лева с гаранция една година. вече карам 9 месеца засега няма проблеми.И да мериш налягането може да си е в норми просто самата помпа залипа отвреме на време сменяй е че аз едвам се прибрах от гърция миналото лято. 100 километра ги взех за 3 часа. Блокираше през 10 километра,чуквах е и пак трагваше. после по града нямаше толкова проблеми. Явно като загрее и тогава ги правеше тези ядове. на къси разтояния нямаше проблеми. СМЕНЯЙ
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”