Понеже доста ремонти отнесе колата и много части са сменени, вече реших да пиша, пък дано някой даде свежа идея:
Проблема:
Понякога когато загрее колата започва леко претрисане на празен ход. Има газов инжекцион и тази неравномерност е еднаква и на газ и на бензин. Съвсем леко се усеща нестабилност в оборотите и даже стрелката на оборотомера не го отчита. Също така се случи 2-3 пъти когато паля на топла кола, да запали и веднага изгасва. После пали малко трудно. Не знам дали последното има връзка тъй като се е случвало много рядко. Иначе свещите са бели след каране на бензин, което ме навежда на мисълта, че работи бедно. Интересното е, че не го прави винаги. Няма грешки!
Сменени части и ремонти:
Ремонтирана глава съвсем скоро, сменени са всички вакумни тръбички, сменена ламбда сонда, температурен датчик, дистрибуторна капачка и палец, свещи иридиум, кабели ОК, въздушен филтър(спортен панелен) ОК, има и други, но сега не се сещам за такива, които да имат връзка ...
Ако някой има идеи нека споделя и да го мъдрим, че аз и хората около мен се изчерпахме ...
АБФ работи бедно - може би ...
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Датчик на Хол.., кабелите за запалване..., палеца в дистрибуторната капачка...., не е изключено и бобината да е....
Другото което се сещам е..., че ако си сложил универсална лабда сонда на БОШ.. може и от нея да е..., защото все пак не може да подава така сигналите както оригиналната и някой път може да праща грешни стойности... Аз все още събирам за оригинална такава 300 лв е...
При мен беше от кабелите и Датчика на Хол....
Другото което се сещам е..., че ако си сложил универсална лабда сонда на БОШ.. може и от нея да е..., защото все пак не може да подава така сигналите както оригиналната и някой път може да праща грешни стойности... Аз все още събирам за оригинална такава 300 лв е...

При мен беше от кабелите и Датчика на Хол....
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Един мои познат с 1.8Т има подобен проблем при него е давене на двигателия при ускорение. Закачили са го на тестер и му е показало като вероятна грешка в дебитомера. Гледам че си сменил всичко без него. Незнам как се проверява , ако имаш някой подобен подръка сложи го за 1 ден и виж има ли промяна.
успех

Последна промяна от designer1 на Сря 30 апр 2008 8:58, променено общо 2 пъти.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
има как, ама много рядко се проявява за дахукнеш да го сменяш...
още повече си мисля че на АБФ датчика в хола се логва ако има нещо, не е като по малките моторетки има проблем-има лог, няма проблем-няма проблем...
това можеш да го провериш-откачи го на работещ мотор, закачи го пак, загаси и тествай-ако се появи с тагче intermittent-значи няма как да е той.
още повече си мисля че на АБФ датчика в хола се логва ако има нещо, не е като по малките моторетки има проблем-има лог, няма проблем-няма проблем...

това можеш да го провериш-откачи го на работещ мотор, закачи го пак, загаси и тествай-ако се появи с тагче intermittent-значи няма как да е той.

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
За бога Василе, тея идеи не могат ли да ти идват, когато кеся при теб ...
Сега ми напомни да добавя, че си чистил стъпковия и дросела, а маха и разни тръбички на клапата за топъл въздух (вакумите) ...
едит: Относно лога - а ако прекъсва за кратко време и не е достатъчно да го запише като грешка? Ако е така и тоя тест няма да докаже или отхвърли
Сега ми напомни да добавя, че си чистил стъпковия и дросела, а маха и разни тръбички на клапата за топъл въздух (вакумите) ...
едит: Относно лога - а ако прекъсва за кратко време и не е достатъчно да го запише като грешка? Ако е така и тоя тест няма да докаже или отхвърли

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: АБФ работи бедно - може би ...
group® написа:Има газов инжекцион и тази неравномерност е еднаква и на газ и на бензин.
освен да пикае дюзата електрически някак...

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Характерно при мен е, че го прави на напълно загряла кола. Ако имаше въздух щеше да се проявява по хаутичноVeilSide написа:Това за газта го пропуснах ... освен да влиза паразитен въздух от някъде.

По същия начим май отпада и датчика на Хол

VeilSide при теб винаги ли е или също само на загряло и то пак не винаги? Има дни (особенно сега като се стопли), когато не го прави.
На газ е малко по-усезаемо, а тя си е по-чувствителна на искра и въздух

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”