Проблем с голфа:свети ми лампичката за маслото;пиука зумер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Чет 01 май 2008 8:11

nigves написа:Колеги и аз имам същия проблем свети ми лампата на таблото но само извън града.Като карам с 100км.,120,140, и.т. ГОЛФ 4 1.4 16в ако може някой да ми каже колко датчика за масло има аз виждам само един.

колега провери нивото на маслото на студен двигател. може да е посвършило и тогава маслената помпа няма как да подкачи достатъчно масло при високата скорост. така се получи при един мерцедес. смеднихме му маслото и сега всичко е ок! дано съм бил полезен с нещо! леко и безаварийно шофиране! :)

Потребителски аватар
nigves
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigves » Съб 03 май 2008 0:26

Колеги благодаря за коментарите и идеите.Аз имам голф 2-ка от 14.08.2000г. и съм нямал дори и най малкия проблем.С него съм минал 160 000 км.Но си купих 4-ка и са почна масла лампи зумери аз не знаех че са проблемни.Отивам на майстор един ми вика масло друг налягане друг друго бе ужас.Карам с 10в40КАСТРОЛ имам и приятели нямат проблеми с това масло на същия двигател.Аз завърших автотранспор долу горе знам кое как става в двигателя.Отивам за датчик по каталог човека ми вика само един го дават за 4-ка 1.4 16в.ЗЕЛЕН смених го карах 20км. и пак светна и сега станаха 600км. не е светвало.Мерих налягането на ниски обороти 1.5 на високи 3.7.Незнам какво става свети когато иска.Един от ''майторите'' каза че 2-ките 3-ките и 4-ките имали проблем в таблата.Но нали ви казах за сега не е светвала ако светне незнам кво да правя.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 03 май 2008 12:35

2ка 1.6 от профила..същия проблем почва да пищи от време на време много дразни.. Как го оправям аз ? Няколко удара по таблото отгоре и да видиш как спира иначе всично е проверено и е ок...но пусто му табло явно се е прецакало...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”