влезе бензин в двигателя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mimilqnka_1987
Автомобил:
Двигател:

влезе бензин в двигателя

Мнениеот mimilqnka_1987 » Сря 30 апр 2008 7:02

здравейте всички,става въпрос за една лагерна количка- голф3 1.4 моно. проблемите ми започнаха преди седмица,ако не и повече. Първо изчезнаха ниските обороти.Като натиснех газта на свободна даже и гаснеше панякога.Сутрин трудно я палих,а на последък и хич само се давеше,миришеше на бензин от всякъде.цапаше свещите.Вчера си взех почивен ден и реших да я водя на майстор,и трагнах аз,да ама не. с мн зор,давене,и свършване на акумолатора я запалихме,оставихме я да позагрее малко и трагнах,само че след 5-6 метра започна да излиза направо син пушек от ауспуха,някаква серена се включи,лампата на маслото мигаше и изгасна количката.Дигаме ние капака и кво да видим двигателя пален с бензин,капеше даже от въздушния филтър.Източихме го на място малко м10д,и на на майстор.смениха смукача и някакъв датчик за топлината май на двигателя,и колата се пооправи.Но мен ме притеснява друго- от каде е влязъл тоя бензин вътре и дали има опасност пак да влезе и да стане беля?

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Сря 30 апр 2008 8:08

Ако сега всичко е наред няма да ти се напълни пак двигателя. Инжектора е бил постоянно отворен и оттам през цилиндрите бензина отива в картера. Това, на което казваш смукач не е смукач щото на моното такова животно нема и ако успееш да кажеш какво точно е. На старата ми работа имахме подобен случай с едно сузуки дето и в гаранционния сервиз не можаха да му намерят проблема, който беше постоянно отворен инжектор. Проблема ту се появяваше ту изчезваше. Най-накрая го открихме - протрит минусов кабел за управлението на инжектора, който от време на време се опира по двигателя. Така, че може да огледаш кабелите около моното. :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 30 апр 2008 9:04

Колега ще ти препоръчам две неща.
1.Оправи си фразеологията,защото двигателя все пак си има компоненти и като питаш нещо редно е да посочиш точно коя част касае.Иначе рискуваш да получиш грешен съвет с всички лоши последствия за теб.
2.Запознай се по-добре с устройството на автомобила си преди да питаш нещо във форума за да разбираш какво питаш и какво те съветват.
а колкото до бензина в картера(за това вероятно говориш) ....виж си регулатора на налягането...може да има скъсана мембрана и бензинът да се лее безконтролно в цилиндрите и да се просмуква в картера...
лампата на маслото свети и зумерът пищи защото рязко ти е паднало налягането на маслото вследствие на разреждането му от бензина....
Който е карал соцвозила знае,че лекото присветване на лампата на маслото при по-тихи обороти е първия симптом на пробито платно на бензиновата помпа(при теб е съвсем друго... сега да не се объркаш :wink: )

mimilqnka_1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimilqnka_1987 » Чет 01 май 2008 17:44

радвам се че ме разбра за какво става въпрос. пиша така,защото съм момиче и нищо не разбирам от тея коли. все пак благодаря ти за отговора

mimilqnka_1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimilqnka_1987 » Чет 01 май 2008 17:48

на касовия бон пише съпков мотор и термодатчик

Потребителски аватар
shkodrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shkodrov » Съб 03 май 2008 10:08

Колега, в момента карам Сеат Толедо 1,6mi.С него имах подобен проблем и се оказа че всичко е от ламбда сондата. Губеше мощност, пушеше като стар дизел и вкарваше бензин в маслото. След като смених въпросната част (за около 90 лв) всичко се оправи.

mimilqnka_1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimilqnka_1987 » Нед 04 май 2008 19:10

колежка съм. От тогава като смених маслото не е влизало бензин,проверявам го два пъти на ден. дано да се е оправила,но я карам с голям страх

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”